Lep pozdrav, pred približno 4 meseci sem si dal narediti 4 implantate. Poseg je potekal brezhibno in zdaj je vse pripravljeno za nadgradnjo, za samo protetiko. Zanima me, kolikšna je vaša cena na zob? Mišljna je samo protetika (brez implantatov). Hvala. Lepo pozdravljeni.Spoštovani! Lahko vam podamo cene za nadgradnjo tipa Bredent: -krona na implantu skupaj z abutmentom: 420 Eur. Če gre za implante drugega tipa se cena spremeni gledena ceno kupljenega abutmenta (ankyloss, astra, ...) Lep dan še naprej!


Pa še nekaj: kako nujno je izdiranje pri granolomu, če ni nikakršnih težav?Spoštovani! Za odločitev o koreninskem zdravljenju ali ruvanju zoba bi si moral nujno ogledati RTG posnetek. Zaupajte odločitvi lečečega zobozdravnika. Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni! Zaradi granoloma bom ostala brez šestice in sedmice spodaj. Zanima me, če bi se dalo namesto njiju vsaditi implatanta, saj sem slišala, da tam poteka nekakšen živec in je poseg menda tvegan. Hvala za odgovor!Spoštovani! Vsaditev implanta na mesto spodnjih molarjev spada med najbolj pogoste indikacije za poseg. Bližina mandibularnega živca lahko ovira ali oteži postopek vsaditve, vendar ga le redko prepreči.V večini primerov se da vsadek namestiti brez večjih problemov. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, stara sem 31. let, na splošno nimam probleme z zobmi, redno obiskujem zobozdravnika ter skrbim za ustno higieno. Na zadnjem obisku pri zoboozdravniku, mi je zobozdravnica svetovala, da si vstavim mostička, namreč spodaj levo in desno, nimam petice (pri 20 letih še mlečna zoba, nato pa nisem dobila stalnih). Zobozdravnica mi še pove, da bo zaradi mankajočih dveh petic, z leti prišlo do razmaka spodnjih prednjih zob.Trenutno so moji prednji tako zgornji kot spodnji zobje videti lepi ter zdravi. Da nimam petic, me ne moti, skrbi me le, kaj se lahko zares zgodi s prednjimi spodnjimi zobmi. Mostiček naj bi se nasadil na dva zbrušena zoba (na šestico in sedmico) ter ne na šestico in štirico, kot je to ponavadi, na dva sosednja zoba. Naj omenim, da s šestico in sedmico nimam nobenih težav, res pa je, da sta oba zoba z veliko plombo. Osmic nimam več, sem jih dala ven. Prosim še za vaše mnenje - kaj naj storim??? Zanima me tudi okvirna cena obeh mostičkov - vse skupaj z delom. Hvala Lep pozdravSpoštovani! Za odločitev bi potreboval vaš ortopan! Načeloma imajo štirice tendenco potovanja v vrzel za njimi, tako, da v nekaj letih lahko pričakujemo diasteme (presledke) vsaj med štiricami in trojkami spodaj. Težko je napovedati ali se bo enako zgodilo tudi s sekalci. Vsekakor doktrina strmi k vspostavitvi sklenjene zobne vrste, saj se tako grizne sile prenašajo enakomerno po celem zobnem loku. Če vam je zobozdravnik predlagal mostičke oz. priveske na šestici in sedmici zaupajte njegovi odločitvi. Osebno vam lahko predlagam vstavitev implantov na mesto petice. Pri takem načinu oskrbe lahko sosednje zobe pustimo intaktne (jih ne brusimo). Cene storitev: -mostički: kovinsko keramična prevleka (210 Eur) X 6 = 1260 Eur polna keramika (350 Eur) X 6 = 2100 Eur Glede na količino vam na vse nudimo 10% popust. -vsadki: vsadek (900 Eur)X 2 =1800 Eur,krona na vsadku (420 Eur) X 2=840 Prav tako 10% popust. Lep dan še naprej.


Pozdravljeni! Sin (3,5 let) se je pri padcu udaril v zobe. Močno je krvavel in zgornji enki sta se mu majali. Seveda sem ga peljala k zobozdravnici. Na kontroli po enem tednu je ugotovila, da se mu zoba še vedno majeta in da ima dlesni še vedno vnete. Dala nama je še 5 dni časa, nato pa pravi, da bo potrebno slikanje in če je zlomnjena korenina, tudi odstranitev zoba. Priporočila je spiranje s kamilicami. Koliko čas se celijo 'udarjene' dlesni, da vnetje izgine? Ali se v vnete dlesni zob lahko utrdi in zaraste nazaj ali je treba najprej sploh sanirat vnetje? Kaj še lahko naredim, poleg izpiranja s kamilicami? In če bo potrebna odstranitev zoba - kako pri tako majhnih otrocih izgleda puljenje - lokalna anastezija, morda celo splošna? Hvala za kakršenkoli nasvet ali tudi le namig! Lep dan, HelenaSpoštovani! V primeru poškodbe na mlečnikih so postopki zdravljenja mnogo bolj okrnjeni kot pri poškodbah na stalnikih. Po opisu simptomov po poškodbi domnevam, da je poškodovanec utrpel subluksacijo obeh zgornjih sekalcev. Načeloma, bi se majavost s časoma lahko zmanjšala, na žalost pa bosta zoba najbrž kljub ponovni utrditvi ostala mrtva, kar lahko pripelje do kasnejših zapletov (komplicirane gangrene...). V primeru prisotnosti simptomov vnetja (bolečina oteklina, rdečina), ki v parih dneh ne minejo ali infekta priporočam odstranitev mlečnih sekalcev ne glede na to ali je korenina zlomljena ali ne. Sami otroku v tem primeru ne morete pomagati, higiena pa je kot ponavadi obvezna. Ruvanje mlečnih zob je enostavno in poteka pod vplivom lokalne anestezije. Lep dan še naprej!