zdravo, jaz bi pa vprašal ali se uporablja na čeljustni kirurgiji ( in tudi drugače v zobozdravstu na splošno ) monitoring al drugače rečeno nadzor vitalnih funkcij med posegom v lokalni anesteziji...med puljenjem modrostnega zoba...sej vem da je vprašanje nekoliko čudno samo vseeno...Spoštovani! Nadzor vitalnih funkcij v lokalni anesteziji je seveda vseskozi prisoten, saj vseskozi spremljamo osnovne znake življenja. Za tak nadzor ne potrebujemo posebnih aparatur. Nadzor vitalnih funkcij z aparati (EKG, respirator...) se uporablja pri posegih v splošni anesteziji. Lep dan še naprej!


Spoštovani!!! Zobozdravnica mi je zdravila šestico spodaj levo. Na posnetku zoba je ugotovljeno ,da so vsi kanali(4) lepo zaprti vendar se mi je na dlesni naredila vilika gnojna bulica , jemljem amoksiklav in zobozdravnica mi je za četrtek obljubila da mi bo predrla to gnojno bulico. Kako se to naredi? S čim to predre? Sem tudi na marivarinu in me zanima,če pri takem posegu dlesen zelo krvavi?Spoštovani! Gnojna bulica ali submukozni abces se prereže s skalpelom, kar je neboleč proces. V drenažno rano se vstavi drenažni trak prepojen s posebno tekočino. Ker gre za majhen poseg, jemanje Marivarina ne bi smelo biti problematično. Po smernicah se manjši oralno kirurški posegi lahko izvajajo do vrednosti INR=2,4. Lep dan še naprej!


pozdravljeni!!! zgoraj levo mi manjkata 3 in 4.zanima me brezkovinski mosticek, kolikšna bi bila cena celotnega porcelanastega mostička...in kaj mi najbolj priporočate!!! hvala lepa za odgovorSpoštovani! Najboljša rešitev bi bila implantna oskrba, pri kateri se izognemo brušenju zdravih in nedotaknjenih sosednjih zob (v vašem primeru enke, dvojke in petice). Rešitev najbolj priporočamo. Cena bi bila: implant (900 Eur) x 2 + prevleka na implant (420 Eur) x 2 = 2640 Eur. Mostiček bi po predvidevanjih moral obsegati pet zob, ker sama dvojka ponavadi ni dovolj statično stabilna, da bi lahko držala relativno dolg most. Cena: keramika na zirconu (350 Eur) x 5 = 1750 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani ! Star sem 77 let in potrebujem spodnjo protezo. Spredaj imam še pet zob (na levi 1,2,3 n< desni 1,2) zadaj pa nič. Zanima me ali bi moral za pritrditev imeti tudi vsadke (imlantate in koliko). Prosim, da mi sporočite tudi ceno za po vašem mnenju primeren poseg.Spoštovani! Za pritrditev proteze v vašem primeru vsadki niso potrebni, saj naj bi pet zob načeloma zadostovalo za pritrditev proteze. Načini pritrditve so lahko zelo različni (kaveljčki, sidra...) in je odvisen od funkcionalnih in estetskih potreb pacienta. Če bi se odločili za vstavljanje implantov, bi vas s približno štirimi vsadki lahko dokončno oskrbeli brez proteze, torej s fiksnoprotetičnim nadomestkom (most). Približna cena: implant 900 x 4= 3600 - popust na količino = 3000 Eur. Most (cena odvisna od števila zob, ki jih naredimo v mostu (210 Eur po zobu). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Osem let nazaj, se mi je zbilo,več kot pol enke zgoraj. Takrat so mi naredili polovico zoba umetnega, kjer se je manjši del (na zadnji strani in ob strani) odkrušil. Zob mi je začel gniti (sicer zelo malo, pa vendarle), im večkrat močno boleti, malo se tudi maje. Kaj se lahko v takem primeru naredi? Oz. ali bo potrebno nadomestiti z novim? Kolikšna je cena? Zobovje imam redno vzdrževano, občasno spijem kavo ali čaj, pred enim letom sem nehala kaditi. Zanima pa me tudi, dvojke zgoraj imam zelo majhne in krive. Zanima me, kakšen je postopek, ali je lahko samo prevleka? Kolikšna je cena? Najlepša hvala, lep pozdrav!Spoštovani! Bolečina in majavost enke sta znaka, ki vplivata na odločitev o terapiji. Bolečina nakazuje na vnetje zobne sredice, kar zahteva koreninsko zdravljenje. Uspešnost le tega je odvisna od škode v kostnem tkivu ob zobu, ki je že nastala. Za prognozo zdravljenja je tako potreben RTG posnetek. Močna majavost lahko nakazuje na hudo prizadetost obzobnih tkiv ali celo na zlom korenine. Diagnozo prav tako postavimo z RTG posnetkom. V skrajnem primeru je seveda potrebno zob odstraniti. Če lahko zob obdržimo, bi ga bilo na koncu potrebno oskrbeti s krono (210 Eur). Če zob izruvamo, ga je potrebno nadomestiti (most: 3x210 Eur= 630 Eur ali implant: 900 Eur+krona 420 Eur = 1350 Eur). Lep dan še naprej.