Na 3-CD rentgen sliki je razvidno, da ima zob 5 napolnjen samo eno korenino, druga ni bila polnjena. Zob je bil pred cca 25 leti zdravljen. Zaradi občasnih bolečin na tem zobu, mi je zobozdravnik svetoval, da se zob odpre- oblečen je z cirkon- keramično prevleko . Kolikšna je pri vas cena zdravljenja, polnjenja in čiščenja korenite takega zoba in koliko obiskov je potrebnih. HvalaSpoštovani! Cena ene seje zdravljenja v naši ordinaciji stane 50 Eur. Ponavadi je za željeno terapijo potrebnih od dva do tri seje, v primeru rezistentnih infektov lahko tudi štiri. Cena vključuje vse postopke koreninskega zdravljenja, ki pripeljejo do željenega cilja; RTG dokazljive polnitve brez posebnosti. Rentgenološko dokazan uspeh ni vedno pogoj za stanje, ki ne povzroča nadaljnih simptomov (npr. bolečine). Lep dan še naprej!


Star sem 34 let. Na dvojki zgoraj sem pred 10 leti dobil manjšo zalivko. Zadnjih 14 dni občasno čutim nekaj (ni ravno bolečina) v ritmu pulza v korenini. Je pa prisotna bolečina, če s prstom pritisnem tik pod nosom id zunah. V notranjasti korenine (v ustih) na pritisk s prstom ni ničesar zaznati. Ugriz ni boleč, pač pa nelaj čutim, če hočem uob pritisniti naprej ali nazaj. Imate nasvet, kaj bi to lahko bilo?Spoštovani! Glede na napisano menim, da gre za gnojno vnetje zobne sredice ali celo že za gnojni oateomielitis; torej vnetje kosti ob vršku korenine. Vsekakor je potrebna obravnava koreninskega kanala na dotičnem zobu. Ob uspešni terapiji bo zob lahko služil svojemu namenu še dolgo časa. Za natančnejši odgovor bi potreboval RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zadnje čase precej prebiram o zobnih vsadkih. Kot sem zasledila, zobozdravniki uporabljate različne implantantne sisteme; najpogosteje Ankylos, Bredent, Astra...Čeprav je verjetno to nekoliko preveč "tehnično" vprašanje, me kot bodočo potencialno uporabnico te storitve zanima, kateri od omenjenih sistemov je trenutno vodilni v Evropi po uporabi v praksi, kateri ponuja najbolj široko paleto rešitev za posameznega pacienta, kateri dajejo najboljše rezultate v smislu biointegracije, možnosti takojšnje obremenitve, estetsko najustreznejšo nadgradnjo-protetično nadgradnjo, ob morebitni menjavi (implantanta ali nadgradnje) najmanj mukotrpnega dela in možnih zapletov. Se pa zavedam, da verjetno odgovor ne bo ravno lahak, saj običajno posamezni zobozdravniki pretežno uporabljajo enega ali največ dva sistema, če prav razumem. In še nekaj me zanima. Če opazujemo naravne zobe,denimo enke ali dvojke, so njihove grizne ploskve ostre, ozke ravne črte. Pri "oblečenih" zobeh pa pogosto opažam, da so kar nekeko zaokrožene, občutek je, da imajo ljudje s takimi zobmi "prepolna usta", da so "novi" zobje bistveno "debelejši" od naravnih. Ali je to odvisno od natančnosti odtisa, ki ga vzame zobozdravnik, od materialov, ki jih uporablja zobotehnik, ali zlasti od njegovega občutka za estetiko in čimboljši približek naravnemu zobu določenega pacienta. Upam, da so vprašanja dovolj razumljiva, da boste nanje uspeli odgovoriti. Pozdrav, MetkaSpoštovani! Zame osebno je najboljši sitem Bredent, ki ga tudi uporabljamo (logično) in ima za vsa zgoraj zastavljena vprašanja najboljše rešitve, za katere je pomembno, da so hitre in enostavne. Oblika umetnih zobnih kron, ki jih imate možnost opazovati pri ljudeh je odvisna predvsem od umetniških in ročnih spretnosti zobnega tehnika. Le ti so seveda omejeni tudi z izbiro materiala. Vrhunske estetske storitve je možno najuspešnejše izvesti z uporabo polnokeramičnih tehnologij. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, rada bi vprašala za sina. Ima en zob zgoraj odkrušen, sedaj ga boli, je malo otečen in se je to razvilo še na dva zoba poleg. Rada bi vedela, če se lahko naroči pri vas in v kolikšnem času bi prišel na vrsto, glede na to, da prihajajo dopusti. Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam, zaskrbljena mama Marjana.Spoštovani! Opisano stanje je nujno, tako da se lahko kadarkoli zglasite v naši dežurni ambulanti ali katerikoli drugi. Tudi izven časa dežurstva (ta je v sredah popoldne) nas lahko obiščete, vendar se je pamentno prej telefonsko najaviti. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Prejšnji teden sem bila pri Vas na pregledu, zaradi zelo moteče dvojke(mrtev zob).Po pogovoru sem ze odločil za zobno krono iz Zircon-a, sedaj pa me zanima ali je kakšna možnost da del stroškov krije zavarovalnica in koliko časa bi potem imela improvizorični zob? Za odgovor se Vam že naprej zahvaljujem! Lep pozdrav, KajaSpoštovani! Pri oskrbi s Zirconom, po mojem vedenju, ni možnosti, da del stroškov krije zavarovalnica. Obljubim, da se bom za dotično vprašanje dodatno pozanimal, vendar do sedaj v naši ordinaciji še nismo operirali z doplačili za Zircon. Lep dan še naprej!