Spoštovani! Meni desna zgornja 3 ni nikoli izrasla. Mlečno mi je zobozdravnik odstranil pri 21. letih. Nikoli nisem imela z njimi težav, vendar zaradi strahu pred popravljanjem ene luknjice na tem zobu sem prosila, če mi ga izpuli. Stalni po tistem nikoli ni prišel ven. Zdaj je na tem mestu luknja. Zanima me, če kirurška vsaditev manjkajočega zoba je možna, saj zob je na sliki zelo viden, vendar leži počez proti 1 in 2. Drugo pa je, ali ZZZS krije kakšne stroške v zvezi s tem, da mi zobozdravnik 'zapolni' manjkajočo luknjo v ustih, ki je zelo moteča. Zelo hvaležna bi vam bila za vaš odgovor. Lep pozdravSpoštovani! V opisanem primeru se ponavadi odločamo med naslednjimi terapevtskimi postopki: -stalno trojko lahko z aparatom počasi izvlečemo iz kosti in jo pomaknemo na željeno mesto. -stalno trojko odstranimo in kasneje vstavimo zobni vsadek. -stalno trojko odstranimo ali jo pustimo na lokaciji in naredimo most (pri tem brusimo sosednja zoba). Odločitev med naštetini načini je odvisna od položaja stalne trojke v kosti, stanja sosednjih zob, predvsem pa od pripravljenosti pacienta za posamezne rešitve. Lep dan še naprej!


živijo. imam tri zobe za popravit..eden me že zelo boli in me zanima če je sploh kje možno brez plačila (prek zavarovalnice) ,ker si žal nemorem privoščit plačljivega posega hvalaSpoštovani! Zelo težko vam točno odgovorim na vprašnje, ker iz napisanega ne morem sklepati na način oskrbe. Zdravljenje zob in plombiranje v celoti krije zavarovalnica. Cena protetične oskrbe je odvisna od zobnega statusa in izbire materialov. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, če je možno izdelati mostiček, ki ima nekaj polnokeramičnih (PK) in nekaj kovinsko-keramičnih (KK) členov? Zanima me tudi približna cena za mostiček zgoraj na eni strani manjkajoči 4,5,6 (3PP, 4PP, 5KK, 6KK, 7KK) in na drugi strani manjkajoča 5 (4PP, 5KK, 6KK). Slišala sem, da je po puljenju dobro počakati vsaj 3 mesece, preden se odločimo za mostiček, ali je to res? Če se za protetiko naročim kot samoplačnik bi me zanimala tudi čakalna doba in število obiskov, ki je potrebno za tak poseg. Lep pozdrav in vse pohvale, da si vzamete čas za odgovore, NinaSpoštovani! Kombiniranega mosta v naši ordinaciji še nismo izdelali. Lahko naredimo v celoti polno ali kovinsko keramičnega. Cena kovinskokeramične prevleke ali člena je 210 Eur, polnokeramične prevleke ali člena pa 350 Eur (Zircon). Koliko časa po polnitvi zob obremenimo oziroma ne je odvisno od presoje terapevta, ki bo za odgovor največkrat potreboval tudi RTG posnetek. Čakalna doba v naši samoplačniški ordinaciji je približno en mesec. Za izdelavo mostov potrebujemo od dva do tri obiske. Lahko izdelujemo vse naenkrat ali pa posamezno. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 28 let in imama že od nekdaj slabše zobe kljub rednemu umivanju. V nosečnosti se mi je stanje poslašalo in sem dobila dva umetna nastavka na zob-levo zgoraj petica,ki je čisto vredu in levo spodaj šestica ki pa me je začela boleti. Pri zobozdravniku nisem bila že 3 leta, ker sem imela slabe izkušnje in me je zelo strah. Kaj lahko storim s spodnjo šestico in ali mi lahko svetujete zobozdravnika, saj ste malo predaleč-sem namreč iz Žirov hvala za odgovor!Spoštovani! Glede na dane podatke je zelo težko sklepati na vzrok bolečine. Svetujem vam izdelavo RTG posnetka, ki ga pokažete najbližjemu zobozdravniku. Ta bo sigurno znal rešiti problem. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, vaši odgovori so me "opogumili" da vam tudi sam postavim nekaj vpr.Star sem 64 let, imam še svoje zobe, (manjkajo mi že 4)a imam žal tudi napredujočo paradentozo.Nezdravljeno.Na zg.čeljusti sem opazil da se tam kjer manjka zob, sosednja zoba nagnila postrani.Sicer malo a toliko da se opazi. Ne bi rad imel klasične proteze - zato vpr.ali je smotrno da se takoj vstavi implantat oz.da se predtem z RTG sliko ugotovi stanje dlesni oz.kosti!? Zahvaljujem se za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Na vaše vprašanje vam lahko odgovorim šele po pregledu Ortopanskega RTG posnetka in kliničnem pregledu. Na slikanje se lahko naročite po telefonu 5300660. Lep dan še naprej!