Pozdrav, Pred tremi dnevi sem bil pri zobozdravniku, ki mi je s svedrom odstranil karies na zobu (6 zgoraj) a mi je pri vrtanjem predrl (eksponiral) pulpo. Predrto mesto je razkužil, dodal neka zdravila ter zaprl z začasno - belo - plombo. Od takrat me vsak dan vsaj enkrat na dan močno zaboli v zobu, bolečina pa počasi izgine v nekaj minutah, v tem trenutku pa me rahlo boli neprestano. Zob je tudi občutljiv in zaskeli ob stiku z vročim/hladnim. Zanima me kakšno bo sedaj napredovanje odmiranja pulpe, saj imam planiran dopust od jutri, 14 dni naprej in v tem času ne bom mogel priti do zobozdravnika. Skrbi me s kakšno hitrostjo se bodo stvari odvijale, v primeru da mi pulpa odmre, ter do kdaj bo še pri času, da mi odmrlo pulpo sčistijo in z umetno maso zapolnijo kanale. Najlepša hvala za odgovore in LP!Spoštovani! Odločitev o nadaljni terapiji v primeru minimalnega exponiranja pulpe je domena terapevta, ki se odloča glede na več dejavnikov (že prej prisotna bolečina, velikost gnilobnega procesa, velikost odprtine do pulpe...). Pri mlajših pacientih se lahko odločimo za postopek kot ga opisujete (direktno kritje pulpe), pri čemer upamo, da bo zob ohranil svojo vitanost in da ga bomo čez določen čas (lahko nekaj mesecev) klasično oskrbeli s plombo, krono... V primeru, da po opisanem posegu pulpa odmre (proces lahko spremlja bolečina ali ne ), je potrebno pulpo odstraniti ( čim preje tem bolje) in zapolniti koreninske kanale z ustrezno maso. Časovna obdobja, ki ste jih navedli so popolnoma sprejemljiva z načinom terapije. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, stara sem 57 let in mi manjka kar precej zob. Sem iz Pirana in predračun za implantate in vse ostalo je na našem koncu precej višji, kot pri vas (1600 za implantat, 370 za keramično krono, 120 na člen provizorija...) kar znese toliko, da si tega ne morem privoščit. Pri vas pa vidim ceno implantata 750, keramična krona je 210... Kako to? Imate zobozdravniki kakšne normative ali je to odvisno od tržnih razmer? Jemljete v delo tudi take od daleč? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Samoplačniške cene se oblikujejo na trgu. Implantologija je žal samoplačniška storitev. Vzamemo vse paciente za katere smo prepričani, da jim lahko pomagamo. Lep dan še naprej!


Spoštovani, počila mi je plomba na petici zgoraj levo, z njo pa tudi korenina, tako, da zoba ni bilo mogoče rešiti. Zdaj me zanima, koliko stane celotna izdelava umetnega zoba (približen končni znesek implantanta in koliko stane mostiček.) Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vas pozdravljam. Lep pozdrav, MajaSpoštovani! Cena vsadka je 750 Eur (1000 Eur v kolikor gre za dodajanje umetne kosti), cena krone na vsadku je 420 Eur (kovinsko keramična prevleka na titanovem abbutmentu). Cene zajema vse postopke do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


pozdravljeni.. zanima me...kako približno izgleda vstavljanje zobnega implatanta. v dlesni mi manjkata spodaj desno petica,šestica in pa sedmica..zanima me ali je možno oz. izvedljivo vstaviti manjkajoče zobe-nadomestek zoba..ali je implatant edina rešitev..zanimala bi me tudi cena storitve.v naprej se zahvaljujem..lep pozdrav.Spoštovani! Na mestu manjkajočih zob je možno vstaviti zobne vsadke. Postopek je relativno enostaven; v kost izvrtamo ležišča za vsadke, jih uvijačimo in zašijemo sluznico (dlesen). Po približno desetih dneh poberemo šive. Krone, oziroma zobe, na vsadke lahko montiramo po obdobju osteointegracije (cca tri mesece). V primeru da želite fiksnoprotetično rešitev (torej ne proteze) je to edini način, da dobite nove zobe do lokacije spodnje šestice. Potrebovali bi dva vsadka; na mestu pet in šest. Sedmice ponavadi ni potrebno nadomeščati. Cena storitve: -750 Eur (vsadek) X 2 + 420 Eur X 2 = 2340 Eur. Cena vključuje vse postopke, ki pripeljejo do željenega cilja. Lep dan še naprej!


Spoštovani, imam močno paradentozo, ki mi je "prinesla" že totalno zgornjo protezo. Imam jo že ca. 4 leta. Zadnje čase se mi dogaja, da samo, če pomislim nanjo mi gre na bruhanje. In takrat jo moram dati ven. Ne vem pa kaj je vzrok temu? Da pa bo zadeva še bolj tragična, se mi obeta še spodnja proteza. Sedaj se borim za vsak spodnji zob, ker so mi rekli, da je spodnjo protezo še težje nositi. Zanima me, če se bi v mojem primeru, močna paradentoza, lahko naredili vsadki (zgoraj in spodaj) in potem stalna sproteza. Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem MarjetkaSpoštovani! V kolikor anatomski pogoji dovoljujejo implantacjo večjega števila vsadkov (tudi v področju obnosnih votlin in v zadnjem delu spodnje čeljusti) je vsekakor mogoče relativno enostavno izpeljati željeni poseg. V primeru neugodnih anatomskih ali histoloških pogojev le te lahko popravimo z dodajajem lastne ali tuje kosti, vendar pa so postopki nekoliko težji in dolgotrajneši. Lep dan še naprej!