Približno 10 let nazaj so mi odstranili levo dvojko zgoraj. Na trojki so mi naredili most. Pri mostičku me je začelo mesec dni nazaj me je skeleti na dotik mrzlote. Zobozdravnik me je odstranil most in živec na trojki. Imel sem dva tedna brez bolečin, poteme me je pa spet začel zob skeleti na mrzloto. Pri naslednjem obisku pri zobarju sem mu tudi povedal ter mi namestil štift. Mene pa še zmeraj zob zaskeli pri dotiku mrzlote. A mi lahko poveste zakaj me zob še vedno skeli in kakšen bi bil naslednji postopek. Lp BoštjanSpoštovani! Glede na napisano menim, da so vam na trojki dokončali koreninsko zdravljenje. Iz tega sledi, da vas trojka ne more skleleti (občutljivost na mrzlo, toplo, sladko, kislo, skratka na spremembe temperature in spremembe osmotskega tlaka). Ta vrsta občutljivosti je značilna za vitalne zobe. Trojka bi vas lahko bolela spontano, topo, na dotik. Menim, da vas skeli sosednji zob (štirica), kar je najbrž posledica preobčutljivosti zobnega vratu. Izdelava koreninskega sidra (zatiča in krone nima povezave z bolečino na tem ali sosednjem zobu). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, kako je v Sloveniji s cenami totalnih protez. Moram te proteze plačati sama ali jih krije zavarovalnica? Kakšna pa je čakalna doba za te proteze? Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem! JernejaSpoštovani! V kolikor ste pri nekem zobozdravniku registrirani vam ta lahko nudi totalno protezo, katere izdelavo krije zavarovalnica. Za čakalno dobo se morate pozanimati pri posameznih zobozdravnikih. Samoplačniške cene so različne pri posameznih terapevtih. V naši ordinaciji je cena totalne proteze 500 Eur. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Na zgorjni čeljusti mi manjkata zoba številka 4 in 5, ki sta bila pred kratkim izpuljena. Ker se ob večjem nasmehu škrbina vidi,me to moti, a ne bi želela imeti ne mostičkov ne implatanta. Zanima me ali obstaja kakšna snemljiva mini proteza, ki bi jo lahko pritrdila na mesto manjkajočih zob, kadar bi to potrebovala? Delam namreč od doma, tako da pogostih stikov s strankami nimam. Slišala sem za neko žabico, pa ne vem ali je to to in ali se da sneti, da jo imaš samo občasno. HvalaSpoštovani! Lahko vam pomagamo z izdelavo snemnega nadomestka (žabica). Tip nadomestka sicer služi za začasne sanacije, vendar ga po vaši želji lahko nosite tudi dalj časa. Kot trajen nadomestek ni proporočljiv, saj nepravilno obremenjuje zobe nosilce. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Nosim snemljiv aparat za spodnje zobe, ker niso čisto ravni. Zanima pa me, če tak aparat odpravi tudi postrani čeljust. Če dam spodnje zobe naprej, tako da so v isti ravnini kot zgornji, se lahko opazi, da moja spodnja čeljust ni ravna, ampak na levi strani nagnjena navzdol. Če grem z jezikom čez vse zobe, se mi na levi strani vidi jezik, ker se tam zobje ne stikajo. Na desni pa imam jih imam normalno skupaj. To, da čeljust ni ravna se vidi tudi če malo dvignem glavo, kar me precej moti. Hvala za odgovor in lp:)Spoštovani! Glede na napisano menim, dav imate enostranski odprti griz. Tovrstne napake je težko odpraviti. Za odgovor na vaše vprašanje imam premalo podatkov. Prosim, da nas pokličete. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Jaz imam že 10 let totalno protezo,pa me zanima če mi vi lahko naredite novo saj je ta ki jo nosim bi rekla premajhna,saj pravim da skoz zobe grizem.Moj zobar je bolan in ne dela več.Bila sem samoplačnik. Sedaj pa me zanima a je treba protezo plačat in koliko? A jo dobim brez plačila. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam MilenaSpoštovani! Cena klasične totalne proteze je 500 Eur. ZZZS krije stroške izdelave v celoti v kolikor ste pri zobozdravniku registrirani in mine čakalna doba za izdelavo take proteze. Lep dan še naprej!