Pozdravljeni. V tem tednu sem čisto točno v torek bila na puljenju modrostnega zoba. Trajalo je kar dolgo, saj je bil skoraj cel zob pod dlesnijo. Po mislim da eni uri je zob bil zunaj. Šivano imam dlesen en šiv in en šiv na ličnici. Oteklina še zmraj ni izginila, čeprav si dajem hladne obkladke, ampak bolj me skrbi to da me boli celotna čeljust. V četrtek sem namreč odšla nazaj do kirurga, ki je rano pogledal, rekel da ni vnetja in nič ne "teče", vendar se bojim, da je karkoli drugega saj me zelo boli, vzamem pa po dve tableti Nalgesin forte. A mi lahko prosim svetujete, kaj naj naredim. Hvala vnaprejSpoštovani! Opisan poseg je ponavadi zelo agresiven, zahteva obilno odstranjevanje okolne kosti za povrh pa je v neposredni bližini vrška spodnjega modrostnika še mandibularni živec. Že rahli pritiski na njegov kanal lahko izzovejo hude bolečine v vsem njegovem povirju (spodnja čeljust). Po takih in podobnih posegih vedno svetujemo intenzivni hlajenje (obkladki, sladoled) vsaj nekaj ur po posegu, pa tudi kasneje, v kolikor je prisotno hudo vnetje. Dodatno lahko predpišemo protibolečinska in protivnetna zdravila (Naklofen, Nalgesin...) in v primeru infekcije rane (povečane lokalne bezgavke, povišana telesna temperatura) tudi antibiotik. Če bolečine vztrajajo tudi po daljšem času (en mesec) in rana ter okolica ne kažeta znakov vnetja ali infekcij je vzrok bolečine najbrž drugje; poškodba živca, nevralgija... Lep dan še naprej!


POzdravljeni. Imam zelo velek problemček,star sn 23let in ze 8 let nisem bil pri zobozdravniko,ker sem imel v otroštvu prbleme s svojo zobozdravnico in sn dobil nenormalni strah.v ustih imam katastrofo.zanima me,če je možno zdravljenje pod narkozo?že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor,ali kakšen nasvt.HvalaSpoštovani! Zdravljenje v splošni anesteziji je normalno rezervirano za paciente, ki zaradi mentalnih ali drugih sistemskih bolezni niso sposobni sodelovati pri posegih. Popravljanje v splošni anesteziji je težavno zaradi večih razlogov, je radikalno (omejenona eno sejo), torej še zdaleč ne dosega kvalitete in rezultatov, ki smo jih sposobni dosegati pri normalni terapiji. Priporočam normalen obisk pri zobozdravniku z normalno pripravo, delom v lokalni anesteziji in mnogo dobre volje. Zdravljenje v splošni anesteziji je seveda možno (plačljiva storitev), vendar ga stroka, če res ni nujno potrebno, odsvetuje. Lep dan še naprej!


pozdravljeni,zanima me če krije zzzs mostiček,ali ga moram plačati sam,ker bi moral zamenjat mostiček s 6 zobmi,ker,se mi je odlomil na prednji strani,tako da se vidi štift.in koliko bi pri vas stalo,če bi bilo samoplačniško in koliko časa bi moral čakati na zamenjavo,če krije zzzs.hvala za odgovor.Spoštovani! Prevleke in vmesni členi pri mostovnih konstrukcijah se v celoti krijejo iz sredstev ZZZS v kolikor so v interkaninem sektorju (od trojke do trojke spredaj). V transkaninem sektorju členi niso kriti s strani ZZZS (razen če manjkajo trije zobje zapored), prevleke na nosilnih zobeh pa so v celoti plačani s strani zavarovalnice. V kolikor vam manjka pet ali več zob v dveh ali več ločenih vrzelih v isti čeljusti vam zavarovalnica plača snemnoprotetični nadomestek oziroma protezo in ne fiksne mostovne konstrukcije. Glede na to, da nam niste posredovali podatkov o zobnem statusu boste iz pravil lahko sami razbrali kaj vam zavarovalnica plača in kaj ne. Samoplačniška cena bi bila odvisna od materiala: -210 Eur X 6 = 1260 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 6 = 2100 Eur (polnakeramika na Zirconu). Čkalna doba je okoli dva meseca. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Od prijateljice sm slišal da ste zelo dober zobozdravnik.Pri nas v zdravstnem domu imam svojo zobozdravnico,ki pa je dostikrat odsotna in se je z njo težko pogovorit,ker noče slišati za samoplačniško oskrbo zob....se obračam z prošnjo na vas.V mladosti sm malo zaradi straha pred zobozdravnikom zgubil zgoraj na vsaki strani zadaj po 2 zoba...Po nekem zdravljenju zoba so se mi pa zgornji in spodnji zobi začeli krušiti,ne vem zakaj.Od takrat sm dobil še večji strah,nazadnje k sm bil pri njej sm slikal zobovje in ni bilo nekih posebnosti.Menila sma se da bi si dal spredaj 7 prevlek na obstoječe zobe.Za spodaj se niti nisma menila.Js bi se pri vas nekak odločil za ta poseg.Koliko bi stale prevleke za 7 zob.In kako dolgo je treba čakati na to. Lep pozdrav!Spoštovani! Cena je odvisna od izbranega materiala: -210 Eur (kovinska keramika) X 7 = 1470 Eur. -350 Eur (polna keramika na Zirconu) X 7 = 2450 Eur. V ceno so vključene tudi začasne prevleke in vsi pripravljalni postopki. Čakalna doba je približno en mesec. Naročite se lahko po telefonu. Lep dan še naprej!


Zdravo, rad bi vedel cenovno kolko bi prišlo preoblikovanje dveh sprednjih zobov. Sprednja dva zoba imam prevelika ter ne omogočajo ostalim, da se poravnajo pravilno. Najlepša hvala za odgovor vnaprej. Lep pozdrav Dean P.Spoštovani! Glede na napisano meim, da bi zobe lahko preoblikovali na dva možna načina: -rahlo oženje kron, pri čemer nakoliko pobrusimo aproksimalne oziroma kontaktne ploskve sekalcev. Brušenje lahko zajema samo skleninski plašč, ki se ga po brušenju zaščiti s posebnimi premazi. - v kolikor gre za obsežnejše brušenje in preoblikovanje zob je potrebna izdelava zobnih prevlek, ki so lahko kovinsko keramične (210 Eur po kroni) ali polnokeramične (320 Eur po kroni). Lep dan še naprej!