pozdravljeni, pred kakšnim letom se mi je vnela spodnja šestica, ki je bila že predhodno odprta. zdravnica mi je očistila zobne kanale in mi dala noter zdravilo. na zunanji strani dlesni je bila ves čas manjša oteklina. nazaj bi morala priti čez dva meseca, vendar sem odlašala. rekla je, da je zob mrtev, vseeno pa sem čutila bolečino ob pritisku in pred par tedni se je oteklina povečala.zdravnica je zob izruvala, večina otekline je uplahnila, ostala pa je bula, ki je precej vidna ko npr. zazeham, je v velikosti graha in se premika, še zdravnica je pripomnila da jo spominja na bezgavko. od posega je minil že dober teden, pa nič ne kaže da bo kmalu izginila. obstaja razlog za skrb?Spoštovani! Določene spremembe kot otekline, spremembe oblike alveolarnega grebena... lahko ostajajo tudi dalj časa po posegu. Teden dni vsekakor ni obdobje v katerem bi morale vse spremembe izginiti. Oteklina bo najbrž izginila po štirinajstih dneh končno preoblikovanje kostnega grebena pa lahko traja tudi do šest mesecev. V kolikor pride do infekcije rane se lahko obdobje celjena precej podaljša. Glede na napisano menim, da ni razloga za skrb. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! na spodnijih enkah sem dobila pred 15 leti udarec, pa so semi naredile ciste na obeh koreninah, po operaciji so se mi ponovile še dvakrat in zdaj še tretjič,zeto morata it spodnji enki ven.Po pogovoru z zobozdravnico glede implantantov je rekla da je v mojem primeru boljši poseg mostiček tako da bi mi obrusila sosedji dvojki in trojki, ki sta sicer zdravi. Kaj menite o implantantih na spodnijh enkah oz. kaj bi bilo bolj estecko. Hvala za odgovor.Spoštovani! Na opisani lokaciji so ponavadi anatomski pogoji in gostota kosti za implantologiji zelo ugodni. V primeru, da vam nadomestijo zobe z zobnimi vsadki ni potrebno brušenje sosednjih zob, zato je postopek bolj primeren. Estetski rezultat je vsaj tako dober, kot v primeru klasičnega fiksnoprotetičnega nadomestka (mostička). Trajnostne dobe so vsaj take, kot pri mostičku. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Zanima me koliko časa potrebujejo dlesni, da preidejo v prvotni položaj pa opravljeni apikotomiji, ki je bila narejena na obeh sprednjih enkah ? Občutek in izged kažeta na do, da bi zobozdravnik, ki mi je to napravil lahko delal tudi v kakšni mesnici ..... Hvala za odgovor !Spoštovani! Rana po operativnem posegu naj bi se zacelila relativno hitro; teden do deset dni. Do dokončnega preoblikovanja kosti v operativnem področju mine precej več časa; štiri do šest mesecev. V kolikor je prišlo do postoperatvnih zapletov; podaljšano vnetje ali infekcija rane se celjenje rane podaljša izguba tkiva in s tem posledične spremembe na tkivu pa so temu primerno večje. Zaradi krčenja tkiva pri brazgotinjenju pa so nekatere spremembe lahko trajne. Lep dan še naprej!


Glede na Vaše odgovore, si predstavljam, da ste izredno prijazen zobozdravnik. Zanima me (sem iz Ljubljane) koliko časa bi pri Vas čakal na zgornjo protezo - sedaj zgoraj nimam zob, spodnje pa imam, seveda na koncesijo. Najlepša hvala za Vaš čas in trud ter lep pozdrav! Jan GoručanSpoštovani! Nove paciente vpisujemo v prvi polovici naslednjega leta. Lep dan še naprej!


Mozu je zobozdravnica izdelala delno zgornjo protezo,vendar vsakokrat,ko jo da v usta ,bruha in je ne more nositi. kaj je vzrok. hvala za odgovor in lpSpoštovani! Vzrok je v močnem refleksu goltnih lokov. Le ta se pri ljudeh močno razlikuje; požiralci sabelj lahko v žrelo stlačijo pet nožev, drugim pa gre na bruhanje že samo če pomislijo na to. Pri gospodu bi bilo potrebno nekoliko skrajšati protezo, v kolikor je to mogoče. Zadnji rob proteze tako ne bi prožil refleksa bruhanja. Če proteze ni mogoče skrajšati bi bilo potrebno razmisliti o drugih načinih protetične rehabilitacije; proteza, ki ne pokriva neba, fiksnoprotetična rehabilitacija... Lep dan še naprej!