Dober Dan gospod doktor! Pred 2 mesecema ste mi naredili delno protezo zgoraj. Sedaj pa nekaj opažam. Pri črki S in T . Ali se bo to kaj uneslo ali se še kaj da narediti. Hvala za odgovor.Spoštovani! Motnje govora je zelo težko predvideti pri izdelavi novih fiksno ali snemno protetičnih nadomestkov. V kolikor začetna motnja ne izgine lahko poiskušamo s spremembami oblike delov proteze, ki so pomembne za izgovorjavo določenih glasov. Vsekakor pokličite, da vas naročimo za ponovni pregled. Lep dan še naprej!


spoštovani imam naslednje vprašanje. Imam implantat levo spodaj. šestica, ki so mi ga vstavili pred približno šitirimi leti v tujini. Ker je vijak popustil, se sedaj zob na implantatu maje in me to precej moti. zanma me ali pri vas to lahko popravite oziroma namestite nov zob na kovinski vsadek. S seboj iz tujine imam podatke o implantatu oziroma vijaku, kar verjetno najbolj potrebujete. Zanima me tudi koliko bi to približno skupaj stalo. Lep danSpoštovani! Glede na napisano menim, da se je najbrž odvil vijak, ki pritrjuje abbutment v vsadek. Problem se da odpraviti, vendar moramo največkrat uničiti obstoječo krono. Cena nove krone na vsadku je 420 Eur, v kolikor gre za Bredent sistem. Lahko delamo tudi z drugimi tipi implantnih sisitemov, ceno pa korigiramo glede na razliko v ceni abbutmenta. Lep dan še naprej!


Spoštovani g. Rotar, stara sem 32 let in si srčno želim priti do dobrega zobozdravnika, ki bi popravil moje zobe. Po dosedanjih izkušnjah se panično bojim zobozdravnikov, tako kot marsikdo. Posledica tega je so zobje, s katerimi bo nekaj dela. Berem, da je čakalna doba za koncesijo pri vas približno pol leta. Trenutno mi finančne možnosti nikakor ne dopuščajo samoplačništva (sem sama z otrokom), me pa stanje mojih zob zelo obremenjuje. Vljudno vas prosim za informacijo kako priti do vas in čimprej pričeti s popravilom zob na koncesijo. Za vaš odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. JelenaSpoštovani! Trenutno nove paciente vpisujemo v prvi polovici naslednjega leta. Naročite se lahko po telefonu! Lep dan še naprej!


Mesec dni nazaj mi je zobozdravnik, zaradi bolečine, odprl zob. Ker je moj zobozdravnik na dopustu do sredi avgusta, imam še danes odprt zob. Iz zoba mi še vedno teče gnoj ter boli na pritisk dlesna pri koncu korenine. Po mojem mnenju bi že moralo nehati teči gnoj. Zanima me po kolikem času bi moralo nehati teči zob. Lp BoštjanSpoštovani! Načeloma drenaža gnojnega izcedka mine najkasneje v nekaj dneh. Zakaj vztraja toliko časa bi vam lahko odgovoril le po pregledu lokalnega ali preglednega RTG posnetka. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Meni desna zgornja 3 ni nikoli izrasla. Mlečno mi je zobozdravnik odstranil pri 21. letih. Nikoli nisem imela z njimi težav, vendar zaradi strahu pred popravljanjem ene luknjice na tem zobu sem prosila, če mi ga izpuli. Stalni po tistem nikoli ni prišel ven. Zdaj je na tem mestu luknja. Zanima me, če kirurška vsaditev manjkajočega zoba je možna, saj zob je na sliki zelo viden, vendar leži počez proti 1 in 2. Drugo pa je, ali ZZZS krije kakšne stroške v zvezi s tem, da mi zobozdravnik 'zapolni' manjkajočo luknjo v ustih, ki je zelo moteča. Zelo hvaležna bi vam bila za vaš odgovor. Lep pozdravSpoštovani! V opisanem primeru se ponavadi odločamo med naslednjimi terapevtskimi postopki: -stalno trojko lahko z aparatom počasi izvlečemo iz kosti in jo pomaknemo na željeno mesto. -stalno trojko odstranimo in kasneje vstavimo zobni vsadek. -stalno trojko odstranimo ali jo pustimo na lokaciji in naredimo most (pri tem brusimo sosednja zoba). Odločitev med naštetini načini je odvisna od položaja stalne trojke v kosti, stanja sosednjih zob, predvsem pa od pripravljenosti pacienta za posamezne rešitve. Lep dan še naprej!