Spoštovani! Zgoraj imam snemno protezo, ki ne bo več funkcionalna, ker moram odstraniti desno šestico, tako, da bom imela desno le prve tri zobe, levo imam le enico in sedmico. ( Vse sem izgubila zaradi granolomov, po več apikotomijah.) Celo konstrukcijo povezuje kovinski nebni lok. Hkrati imam zaplet tudi na spodnji čeljusti, kjer sem morala že odstraniti dva zoba desno spodaj, tako, da sem ostala brez fiksne proteze od štirice do šestice. Levo imam šest zob, štirica in petica mrtva zoba. Za reštve z nebom bi se odločila le v skrajni sili, ker ga ni prav nič prijetno nositi. Skrbi me rešitev v spodnji čeljusti, ker se nič ne veselim brušenja zob, saj se mi je že prevečkrat zgodilo, da so mi potem zobje pod prevleko propadli. Lepo prosim za nasvet in ceno obdelave, da bi vedela, kako se usmeriti. Imam osebnega zdravnika, ki pa mi je svetoval, naj se za rešitev sedanjih zobnih težav pobrnem na kakšnega zobnega protetika in morda tudi kirurga.Spoštovani!
 
 
Rešitve zgoraj, brez kakršnegakoli brušenja zob in snemanja nadomestka:
-fiksna konstrukcija:
trije vsadki levo in dva vsadka desno, ki podpirajo kovinsko keramično konstrukcijo. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 5 = 3750 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 5 = 210 Eur
-210 Eur (prevleka ali člen) X 4 = 840 Eur
Opisana konstrukcija je najbolj dovršena in najsodobnejša rešitev v zg. čeljusti, ki ustreza vsem vašim zahtevam; se ne snema, nima nebne plošče, vaših zob se ne brusi.
 
Rešitve spodaj s podobnimi zahtevami:
fiksna konstrukcija:
-750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 1 = 420 Eur
-210 Eur (prevleka ali člen) X 1 = 210 Eur
 
Lep dan še naprej!Pred enim dnevom sem močno ugriznila v nekaj trdega. Nič se ni odkrušilo. Tudi boli me nič ne. Samo ko pomislim na to, imam malo čuden občutek v zobeh. Ali bi morala k zobozdravniku zaradi tega. Ali bi me zobje takoj zboleli, če bi počil ali bi se premaknil? Dlesen ni poškodovana. Zobje niso poškodovani. Hvala za odgovor.Spoštovani!

V primeru resne poškodbe zoba ali obzobnih tkiv so prisotni subjektivni in objektivni znaki: bolečina, krvavitev, pomičnost zoba, lom fragmenta...Ni izključeno da imate rahlo poškodovan obešalni aparat zoba (pozobnica), kar pa ne bo imelo trajnih posledic.

Lep dan še naprej!


Dober dan ! Želela bi vprašati ali je to normalno,da je devitaliziran zob 7spodaj ,2 živca boli 3 mes.Včeraj sem obiskala svojo zdravnico ,ona odprla zob sčistila kanale in dala zdravilo,ampak zob vseeno boli na pritisk  in je zelo vroč. Danes zjutraj sem se zbudila z ukusom tega zdravila v ustih in glavobolem. Morem takoj k zob.zdravniku ali še malo počakamSpoštovani!

Vzrok bolečine v všem primeru ni zob sam ampak obzobno tkivo v okolici vrška korenine, kar je posledica infekta le tega. Po aplikaciji in med delovanjem zdravila lahko pričakujemo določene subjektivne motnje, kot jih opisujete tudi sami (bolečina na potrk ali ugriz...). Če presežejo prak vzdržnosti oziroma so nezdružljive z normalnim počutjem potem je potrebno zob ponovno odpreti in ponoviti postopek koreninske obravnave.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Pred kratkim so mi morali izpuliti šestko, saj zoba ni bilo mogoče rešiti. Zanima me koliko časa se bo rana celila in kdaj lahko manjkajoči zob nadomestim. Kaj je boljše? Zobni mostiček ali implantant?
Zanima me tudi ali je mogoče na sprednje zobe namestiti luske (sprednji dvojki sta malo zamaknjeni navzven-štrlita).
Hvala za odgovor in Lp
SandraSpoštovani!

Spodnjo šestico bi lahko nadomestili cca.: 2,5 meseca po ruvanju. Najbolje jo je nadomestiti z zobnim vsadkom (implant) saj se izognemo brušenju sosednjih zob. Cena:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
Zob je mogoče nadomestiti tudi s klasičnim mostičkom pri čemer je potrebno brusiti oba sosednja zoba. Naredimo torej tri prevleke. Cena:
-210 Eur (kovinsko kramična prevleka) X 3 = 630 Eur.
Na sprednje zobe je mogoče namestiti luske.

Lep dan še naprej!


Spoštovani, pri čiščenju zobne korenine se je zobozdravnici zlomila bela pilica za čiščenje kanala in ostala notri. Vsaka dva meseca hodim na zamenjavo zdravila zaradi dolge čakalne dobe na Stiomatološki kliniki. Zanima me kako poteka postopek odstranitve zlomljenega aparata, ali je boleče in ali lahko zaprosim za anestetik oz. blažilec bolečin, ker imam strah, kaj strah to je že skoraj fobija?.
Hvala z odgovor in lep dan želim
Tanja
Spoštovani!

Pri odstranjevanju igle se poslužujemo različnih načinov in pripomočkov, saj je iglo ponavadi težko odstraniti. Postopek ne zahteva anestezije saj je popolnoma brezbolen. 

Lep dan še naprej!