Spoštovani,

Moj zobozdravnik  je ugotovil, da imam počeno korenino pod preobleko dvojka zgoraj.  Ker je celoten mostiček od te korenine odvisen, odlašam že več let, da bi korenio izpulila kot mi je predlagal zobozdravnik,okrog  korenine se nabira vnetje, nimam prav velikih težav , občasno čutim, če je mraz,  toplo itd...  povedal mi je tudi,  da druge možnost ne obstaja kot proteza.  S tem se ne morem sprijaznit saj imam komaj 50 let.   Mostiček ki ga sedaj imam zaenkrat še stoji , imam pa ga že več kot 10 let  in bi bilo potrebno kaj naredit, ker mi nekoliko odstopa.

Prosim, je še kakšna varianta glede počene korenine? bi se dalo kako rešiti?
Mi svetujete naj počakam,  da se mi samo od sebe vse podere?
kar je pa najbolj važno,  koliko  vpliva to vnetje na celoten organizem?  bi bilo s časoma to lahko tudi hujše nevarno?

hvala za vaš odgovor,  prosim, če me razumete,
lp
Klavdija
Spoštovani!

Rešitev vam lahko predlagam, če bi si ogledal ortopanski rtg posnetek. Stalna vnetja vsekakor niso primerna, saj lahko povzročijo lokalne probleme (raztapljane kosti, ...) in možne sistemske motnje (otečene bezgavke, povišana telesna temperatura...). Če je korenina počena vertikalno ali horizontano v srednji tretjini, jo je potrebno odstraniti. 

Lep dan še naprej!
Spoštovani!
Imam kompletno spodnjo in zgornjo snemalno zobno protezo.
Nazadnje sem jo menjala pred petimi leti, vendar so zobje obrabljeni, prekratki in ne vec ostri.
Doslej sem to vedno opravljala v zdravstven domu, pac na stroske zavarovalnice.
Zdaj pa je cakalna doba predolga, se posebno, ker zivim v Afriki in ostanem tukaj samo do 20. septembra.
Prosim, ce mi lahko poveste, ali je mozno narediti novo protezo med 15. avg. in 15. sept. in zanima me tudi cena.
Zelim povsem navadno protezo, taksno, kot jo dobis v ambulanti zdr. zavarovanja.
Lep pozdrav, Barbara 

Spoštovani!

Protezo je mogoče narediti v tem času, ki ste ga navedli. Potrebujemo štiri obiske, ki si sledijo na nekaj dni. Cena proteze je 700 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

zanima me kaj se da narediti glede beljenjea mrtvega zoba. Slisala sem za beljenje od znotraj in sicer za vstavitev nekega sredstva ter keramika. Zanimajo me cene razliznih postopkov.
Gre pa se za zgornjo dvojko, ki je precej vidna. Ostale zobe si belim z belilnimi trakovi in razlika postaja prevec ocitna. 

Lp

Masa Spoštovani!

Glede na to, da je dotični zob precej gracilen in z devitalizacijo ter izvrtavanjem dentinske mase pri koreninskem zdravljenju, še dodatno oslabljen predlagam izdelavo umetne krone na koreninskem sidru (Zatiču), ki je lahko kovinski ali iz drugih mas (steklena vlakna, cirkon...). Zob s tem estetsko in funkcionalno (zmanjšamo verjetnost zloma) popolnoma oskrbimo. Z beljenjem bi se le približali estetski sanaciji, vsekakor ga pa ne utrdimo. Cena predlaganega postopka:
-350 Eur (polnokeramična prevleka)
-30 Eur (zatič)

Lep dan še naprej!


V sredo sem dobila delno protezo na 1. 2. 3 levo in 1 desno. Na 3.levo in 1.desno sta kaveljčka.Ko sem hotela vzeti protezo iz ust, mi to ni nikakor uspelo. 
Najbolj je držalo pri kavejčku na 1. desno. V četrtek sem bila pri zobozdravnici, ki mi je protezno potegnila ven, kar me je zelo, zelo bolelo. Protezo mi je zrahljala in dejala, da bom
sedaj lahko protezo veliko lažje dala iz ust in se bom navadila. Vendar meni to ne uspe in bojim se bolečin.
Danes je zdravnidca odšla na dopust in pride 4.julija nazaj.
Prosim, povejte mi prosim, ali lahko imam protezo 14 dni, dokler se ne vrne zoibozdravnica, v usthi in jo tam čistim, ali jo moram na vsak
način izvleči iz ust.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.Spoštovani!

Vsekaor je bolje protezo vsaj nekajkrat na dan vzeti iz ust in poskrbeti za dobro higieno. Tudi dežurni zobozdravnik vam lahko pomaga protezo sneti,v kolikor jo sami ne morete. Vsekakor je bolje biti do prihoda vašega zobozdravnika brez proteze, kot pa jo dva tedna  ne vzeti iz ust.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Sem v 6 mesecu nosečnosti in me zanima če bi injekcija pri zobozdravniku škodila mojemu otrokecu. Ker me namreč zelo boli zob, vendar brez protibolečinskih sredstven nebi zdržala. LpSpoštovani!

Lokalna anestezija vsekakor ne more škodovati plodu. Absolutno je bolj modro iti k zobozdravniku, kot pa jemati protibolečinske tablete, posebno v vašem stanju.

Lep dan še naprej!