I need a bridge to the three front teeth...i have missing tooth... The question how much cost and how much time it takes to finishIn case you need 3 crowns, the cost are:
-210 Eur (porcelan crown) X 3 = 630 Eur.
You can also choose an implant. In theese case the cost are:
-750 Eur (implant) X 1 = 750 Eur
-420 Eur (implant suported crown) X 1 = 420 Eur.
We need one week to finish a bridge. During these time you wear a temporary bridge (costs are included).

Have a nice day.
Pozdravljeni, 

stara sem 31 let, manjkata mi dve sestici in tretja, ki sem jo po apikotomiji v tujini ponovno zdravila pri specialistu endodontu,  je zacela po treh letih ponovno boleti, boli me kake dva dni, zaradi bolecin ne morem spati. Sla sem jo slikat in sla bom nazaj k endodontu da preveri kaj naprej, strah me je, da bom izgubila se tretji zob. Je možno da gre samo za neko prehodno vnetje, ki bi se dalo pozdraviti z antibiotiki in je kriv samo padec imunskega sistema in gre za "vremensko" zadevo?

Vem, da bi morala narediti implantante, nekaj casa sem oklevala, ker sem kadila in sem slisala da kombinacija tovrstnih posegov  in kajenja ni okej. Zdaj na dan skadim eno cigareto. Kako naj se pripravim, da bo postopek izdelave implantantov kar najbolj učinkovit? 

Hvala za odgovor, 

MetaSpoštovani!

V primeru da boli zob, ki je že bil koreninsko zdravljen, je najbolje narediti rtg posnetek. Po posnetku bi bila mogoča odločitev ali je potrebno ponovno koreninsko zdravljenje ali ne. Vsekakor mrtev zob (koreninsko obravnavan ali ne) predstavlja neko kronično žarišče, kjer se občasno lahko bakterije razmnožujejo intenzivneje kot običajno, kar lahko povzroči tudi določeno simptomatiko (bolečine, otekline). Ali je to povezano s padcem imunskega sistema ali ne, je lahko področje daljše razprave.
Kajenje sicer je relativna kontraindikacija za vstavitev zobnih vsadkov, vendar npr. klasična nemška šola za kadilca smatra človeka, ki pokadi več kot deset cigaret na dan. Mnogo bolj je pomemba dobra higiena. Kombinacija slabe higiene in kajenja seveda lahko povzroči vnetja tkiv okoli vsadka mnogo hitreje, vendar tudi tu obstajajo velike izjeme. Ostre meje in pravil glede tega ni, v končni fazi je to področje odločitve operaterja in pacienta, saj bosta skupaj nosila odgovornost za uspešnost terapije.


Spoštovani,

pri svojem zobozdravniku sem dobila napotnico za ruvanje večine zgornjih zob in izdelavo proteze, zaradi priporočil sem se odločila, da bi rada poseg opravljala pri vas. Zanima me koliko je čakalna doba, in ce je mozen posvet in pregled za nadaljnoobravnavo.

Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljamSpoštovani!

Vsekakor vsako delo začnemo s pregledom in rtg posnetkom ter izdelavo točnih ponudb. V kolikor se želite naročiti na prvi pregled me prosim pokličite na 040 294488, da uskladimo termine. Pregled bomo naredili kar se da hitro (nekaj dni).

Lep dan še naprej!


Mostiček, ki je zapolnjeval mesto zoba 14,16,17 in je bil pritrjen na zob 15  in na zob 18 je zaradi bolecine zoba 18 ob pritisku odstranjen.
Zob 15 je mrtev. Vanj je vstavljen kovinski čep. Zob 18 je vitalen s kar veliko plombo. Mogoče bo potrebno endodontsko zdravljenj. Rendgenska slika kaže da je koreninsi del obeh zob ok. Tak mostiček je služil namenu 20 let.
Prosim, za vaš nasvet pri obnovi tega dela, v kolikem času bi pri vas prišel na vrsto in kakšen bi bil stošek. 
Hvala in lep pozdrav.Spoštovani!

Glede na rtg posnetek (kot ga opisujete), je mogoče ponovno narediti most na dveh nosilcih. Če je potrebno, je vsekakor koreninsko zdravljenje na 18 priporočljivo, pred izdelavo mostu. Cena:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 5 = 1050 Eur.
S čakalno dobo se poiskusimo prilagoditi potrebi pacienta.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

Ceno za zobno lusko je cena 350 eur. Ali je na gotovino kaj popusta? Potrebovala bi dve luske na sprednih zobeh - zgoraj. Zoba sta zdrava, samo barvno temnejša in manjša.-


Hvala za odgovor.

IrenaSpoštovani!

Na dve luski vam lahko nudimo 5% popust, ne glede na gotovino.

Lep dan še naprej!