Spoštovani,

zanima me, če se da izdelati totalno protezo brez neba, v primeru, da ni podprta z nobenimi implatanti / drugimi zadevami?

Kot drugo me zanima tudi cena sledečih postopkov:
-odstranitev 8 zob
-začasna proteza
-končna totalna proteza
Vprašala bi tudi (to ni zame), na koliko koreninskih kapicah je lahko pritrjena zgornja totalna proteza? Je lahko samo ena, toliko, da je zagotovljena stabilnost? Ali jih mora biti nujno več? Ali pa koliko mini implatantov (če jih sploh vgrajujete)?

Hvala lepa!Spoštovani!

Mogoče je izdelati zg.totalno protezo brez neba, ki ni podprta z zobnimi vsadki, vendar je stabilnost take proteze precej slabša. Za pritrditev zg.totalne proteze brez nebne plošče so potrebni štirje vsadki. Tip vsadka dejansko ni pomemben. Cena storitev po katerih sprašujete:
-500 Eur (začasna proteza)
-700 Eur (zg. totalna proteza)
-60 Eur (eostavno ruvanje zoba)
Če je ruvanje zob potrebno za izgotovitev proteze, ga opravimo brezplačno.

Lep dan še naprej!
Spoštovani!

V mrtvem zobu sem imela plombo, nakar mi je pri ugrizu v tršo stvar zob počil in sem dobila belo plombo kot nov zob. Po tem so se začele bolečine v zobu, vendar nekaj časa nisem vedela, da gre za isti mrtev zob. Zobozdravnica je svetovala, da moram na apikotomijo, ker je rentgenska slika pokazala neko vnetje. Zanima me cena takšnega posega. Imam pa tudi časovno omejitev, kdaj lahko pridem na operacijo, saj se zdravim z biološkimi zdravili zaradi Crohnove bolezni in imam zelo kratko okno kdaj bi se poseg lahko izvdel. Prosim za odgovor.

LpSpoštovani!

Cena posega je 150 Eur. Glede na to, da ste omejeni s sistemsko terapijo se s terminom lahko prilagodimo.  Pred odločitvijo o posegu bi si rad ogledal rtg posnetek.

Lep dan še naprej!

Spoštovani,

pred kratkim, natančeneje 14 dni nazaj sem obiskala vašo zobno ordinacijo, ker se mi je v času nosečnosti postopoma krušila plomba na sedmici levo zgoraj. Zob je močno bolel in skelel, zato ste ga odprli, očistili zobne korenine, vstavili zdravilo, in zob začasno zaprli do novembra, ko sem zopet naročena. Korenina je že odmrla. 
Bolečina je takoj izginila, za en teden, in se v času vikenda zopet pojavila. Na ugriz me je v zobu zaskelelo, bolečina se je pojavila ob hranjenju, nato izginila.  Bolečina je bila enako močna kot pred zdravljenjem.
Obiskala sem dežurno zobno ambulanto na Bledu, kjer je zdravnica postopek ponovila in dala v zob novo zdravilo.

Vse do včeraj z zobom nisem imela težav. Včeraj pa sem ob ugrizu zaznala poznan zoprn občutek, kot bi me spet zaskelelo. Poleg tega se mi je na določenih predelih odkrušila začasna polnitev zoba. Zob me zaenkrat ne boli, je pa občutljiv na ugriz in le še čakam, da začne boleti.

Na podlagi mojega primera in zgoraj navedenih težav, imam za vas naslednja vprašanja:

-Ali menite, da je moj zob občutljiv, ker se v njem zopet nabirajo bakterije in bi bilo fino postopek ponoviti?
-Ali je možno, da je občutljiv zaradi posega od katerega je minilo 6 dni? 
-Ali obstaja kakšna druga metoda zdravljenja zoba, da se bakterije dokončno uničijo, saj verjetno ni fino zoba kar v nedogled odpirat in vanj vnašati zdravila?

Za odgovore se že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,

Anja 

Spoštovani!

Zob je lahko boleč na ugriz ali spontano zaradi vnetja pozobnice ob vršku korenine, kar je lahko posledica inficiranega koreninskega kanala ali delovanja sredstva, ki ga vnašamo v kanal. Terapija, ki jo izvajamo je usmerjena proti bakterijam v kanalih ali ob vrških korenin. Ocenitev časa, ko jih ne bo več je zelo težka in je odvisna od večih dejavnikov: poroznosti koreninskega dentina, števila periapikalnih ramifikacij (cepljenje glavnih kanalov ob koreninskih vrških), skritih dodatnih glavnih kanalov. Vse metode zdravljenja so usmerjene k istemu cilju, dezinfekciji kanala, vendar to lahko dosežemo na različne načine: z vstavljanjem različnih past (zdravila) v kanal, z laserjem , s spiranjem kanala z določenimi sredstvi...Izbira metode je odvisna od primera. Zob lahko boli tudi zaradi mehanske travme, ki je povzročila poko le tega. Potrditev razpoke je v začetni fazi zelo težka (tudi če bi lahko uporabili RTG diagnostiko) vendar  bo s časoma klinična slika postala drugačna. Če zob v nekaj dneh ne neha boleti me pokličite in bomo problem rešili v ordinaciji.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Že dober mesec se mi pojavlja bolečina v zobu ko se dvignem na neko določeno višino. Ponavadi je začelo boleti ko sem bila v hribih, zdaj pa je dovolj že samo da pridem do doma (sem doma malo višje). Bolečina je kar precej močna in v zobu se čuti utrip. Šla sem k zobozdravniku...zob mi je odprl in mi notri vstavil zdravilo ter me naročil čez 4 dni. Ko sem prišla domov je postala bolečina še močnejša kot je bila prej. Morala sem vzeti kar dve protibolečinske tablete.  Zanima me katere protibolečinske tablete so najbolj učinkovite pri bolečinah v zobu? Bo vstavljeno zdravilo v zobu v določenem času pripomoglo k prenehanju bolečine? In zanima me tudi  zakaj me je zob bolel samo na določeni višini?

Hvala in lp!

UršaSpoštovani!

Bolečina v zobu najbrž ni bila povezana z višino temveč s telesnim naporom, ki je povzročil povišanje krvnega tlaka in s tem tudi tlaka v pulpni komori. Zdrvaljenje zoba pomeni odstranitev vnete zobne sredice, vendar zob še vedno boli zaradi vnetja pozobnice ob vršku korenine. Vnetje naj bi s časoma minilo, vendar je težko oceniti ali samo po sebi ali bo morda potreben še obisk ali dva pri zobozdravniku, ki bo postopek ponovil.

Lep dan še naprej!


Prosim Vas,če mi lahko odgovorite po
kakšnem času mi pripada totalna proteza.
27.6.2006 sem dobil nazadnje.Ker mi je
 začela poskakovati in težko jem.
Hvala!

Lep pozdrav MartinSpoštovani!

Če je bila proteza narejena na stroške zavarovalnice ima trajnostno dobo pet let. Najmanj toliko časa  vam zavarovalnica ne bo krila stroškov nove proteze. Kdaj lahko dobite novo, je odvisno od čakalne dobe za protetične storitve pri posameznem izvajalcu in ocene ali je proteza res potrebna zamenjave ali ne (morda je potrebna le podložitev). Vsekakor je najbolje da se oglasite pri zobozdravniku in mu zastavite enako vprašanje. Če je bila proteza narejena samoplačniško opisani dejanvniki nimajo vloge.

Lep dan še naprej!