Pozdravljeni,

Od zoba 3-8 zgoraj imam porcelanski mostiček. Sedaj imam že kakšen mesec težave ob 8. - najprej me je močno bolela dlesen na dotik(ni bila natečena, samo na dotik me je neznosno "špiknilo"). Zobozdravnik mi je očistil zobni kamen, predpisal antibiotike, sedaj je stanje dlesni še vedno malo boleče, vendar pa se mi pojavlja huda bolečina v intervalih - kot bi bolel živec v gnilem zobu. Boli par minut, nato poneha, pa ponovno. Najhuje je ponoči in bolečina seva na vso čeljust, tako da imam občutek, da me boli tudi 2, 6. RTG 8. ni pokazal ničesar.
Moje vprašanje je: ali je za puljenje 8. potrebno odstraniti celotni mostiček in ga zamenjati z novim (ali se mogoče lahko naredi kako drugaće).

In še to. Koliko je pri vas čakalna doba na pregled in poseg.

Hvala in lep pozdrav Tanja

Spoštovani!

V kolikor so ostali nosilci dotičnega mosta dovolj trdni in neproblematični je moč odstraniti samo osmico. Na vprašanje bi vam lahko odogovoril bolj natančno, če bi si ogledal ortopanski RTG posnetek. Če se želite naročiti, me lahko pokličete na 040 294488 ali 04/5300660. Pregled lahko naredimo hitro.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

na vas se obračam z vprašanjem o zamenjavi dotrajanega mostička. Potrebno bi bilo nadomestiti star mostiček (3-je zobi), poleg manjka še en zob, ki bi ga priključili, kar verjetno pomeni, da bo verjetno potrebno narediti 5 novih zob. Obenem pa še 2 inleta na dveh drugih zobeh. Vsaj taka je diagnoza vaše kolegice. Okvirno me zanima strošek takega zdravljenja pri vas. Ravno tako sam postopek naročila, traanja izdelave in koliko časa se čaka na vrsto.

Žal so finance tudi pri nas gospodar družinskega proračuna zato mi prosim ne zamerite, tak način poizvedovanja. Obračam se na vas po priporočilu.

Vem, da je težko na tak način stroškovno ovrednotiti poseg vendar vseeno upam, na kakšno povratno informacijo.

Hvala in lep pozdrav.

Lp Mija Šparovec
Spoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka-porcelan) X 5 = 1050 Eur
-210 Eur (inlay-adoro) X 2 = 420 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki.

Za lažjo uskladitev terminov me prosim pokličite na 040 294488 ali na 04/5300660. S termini se poiskušamo prilagoditi potrebam.

Lep dan še naprej!
Pozdravljeni,

že kar nekaj časa imam težave z zobmi, ki jim ni in ni konca. Pred kratkim sem imela na prvih šestih zobeh kompozitne luske, ki pa niso bile pravilno in natančno narejene, zato sem imela z njimi veliko problemov. Drug zobozdravnik mi je zato naredil revizijo polnitve,na enki in trojki, prav tako mi je ozdravil granulom na spodnji in zgornji petki. Težava pa je v tem, da imam občutek, da mi nad zgornjo popravljeno enko izteka neka čudna tekočina. Prav tako imam na trdem nebu zadaj enke in dvojke manjšo izboklino. Pred mesecem dni sem si samoplačniško dala odsraniti vse te kompozitne luske, saj sem mislila, da imam občutek izteka tega gnoja oz. neke čudne tekočine prav zaradi njih. Zobozdravnik mi je napravil cirkon keramične prevleke, stanje pa se še ni izboljšalo. Nobeden strokovnjak pa ne vidi niti na slikah niti v mojih ustih težavo, kaj naj še naredim. Za ustno higieno skrbim, uporabljam Curaprox ščetko, ter tekočino....

Prebrala sem že vse forume, ne vem ali gre mogoče za kakšno cisto, ali pa za kaj hujšega, in ali se to ne bi videlo na ortopanu?
Prosim za pomočSpoštovani!

Problemi z otekanjem in bolečino niso povezani z luskami oziroma kronami temveč z bolezenskimi procesi ob vrških korenin kar je neposredno lahko povezano z koreninskim zdravljenjem. Patologija bi se po mojem mnenju morala videti na RTG posnetku. 

Lep dan še naprej!

Lep pozdrav,

že pol leta si zdravim zgornjo desno dvojko. Začelo se je z bolečno, ki sem jo čutil kot pritisk ob delu(dvigovanje). Zobozdravnica mi je zob odprla in vstavila zdravilo, ki živc uniči. Do nadaljnega pregleda je bilo vse ok nato pa je zob odprla pčistila in dala črez začasno plombo. Zatem me je zob začel boleti samo ko sem se gibal ali pa z jezikom šel po nebu do zoba. Zob mi je odprla in pustila odprtega 3 dni nato postoperk mponovila in spet sem imel plombo. Po1 tednu se je bolečina ponovno pojavila. Odididem drugemu zobozdravniku ki naredi isto a z laserjem. Žal neuspešno in po dveh menavah zdravila, je bolečina še kar ista.....nadležen pritisk in občutek utripa srca. Ko pa grem s jezikom po nebu proti zobu, me tako" pikne" na vrhu zoba. Kaj bi lahko storili?Spoštovani!

Trajanje in postopek koreninskega zdravljenja sta odvisna od mnogih faktorjev. Uspešnost oziroma pozitivno odzivanje zoba in obzobnih tkiv na terapijo preverjamo s klinično in rtg sliko. Samo počutje in prisotnost bolečine nista vedno edina pokazatelja uspešnosti terapije. Predlagam rtg posnetek in zaupanje v terapijo.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
zadnje 4 dni me močno boli tuberkulum mandibule, dlesen je otekla ter zelo mehka. Imam osmico, kjer je samo za polovico zoba gleda nad raven dlesni. Zelo me boli tudi pod mandibulo, najvrjetneje bezgavka. Zanima me kaj je vzrok bolečine v tuberkulumu, namreč moja higiena zob je na visokem nivoju.

Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Glede na napisano menim, da gre za vnetje obzobnih tkiv okoli zadnjega molarja. Vnetje povzročajo bakterije, ki se naberejo v relativno globokem žepu okoli osmice. Predel je zelo težko ali skoraj nemogoče čistiti. V prvi vrsti poiskušamo očistiti predel. Če se vnetja ponavljajo predlagam odstranitev osmice.

Lep dan še naprej!