MATEJA sprašuje:

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa imam težave z zobmi, ki jim ni in ni konca. Pred kratkim sem imela na prvih šestih zobeh kompozitne luske, ki pa niso bile pravilno in natančno narejene, zato sem imela z njimi veliko problemov. Drug zobozdravnik mi je zato naredil revizijo polnitve,na enki in trojki, prav tako mi je ozdravil granulom na spodnji in zgornji petki. Težava pa je v tem, da imam občutek, da mi nad zgornjo popravljeno enko izteka neka čudna tekočina. Prav tako imam na trdem nebu zadaj enke in dvojke manjšo izboklino. Pred mesecem dni sem si samoplačniško dala odsraniti vse te kompozitne luske, saj sem mislila, da imam občutek izteka tega gnoja oz. neke čudne tekočine prav zaradi njih. Zobozdravnik mi je napravil cirkon keramične prevleke, stanje pa se še ni izboljšalo. Nobeden strokovnjak pa ne vidi niti na slikah niti v mojih ustih težavo, kaj naj še naredim. Za ustno higieno skrbim, uporabljam Curaprox ščetko, ter tekočino....

Prebrala sem že vse forume, ne vem ali gre mogoče za kakšno cisto, ali pa za kaj hujšega, in ali se to ne bi videlo na ortopanu?
Prosim za pomoč


Zobozdravnik Tomaž Rotar odgovarja:

Spoštovani!

Problemi z otekanjem in bolečino niso povezani z luskami oziroma kronami temveč z bolezenskimi procesi ob vrških korenin kar je neposredno lahko povezano z koreninskim zdravljenjem. Patologija bi se po mojem mnenju morala videti na RTG posnetku. 

Lep dan še naprej!