Spoštovani!
Imam kompletno spodnjo in zgornjo snemalno zobno protezo.
Nazadnje sem jo menjala pred petimi leti, vendar so zobje obrabljeni, prekratki in ne vec ostri.
Doslej sem to vedno opravljala v zdravstven domu, pac na stroske zavarovalnice.
Zdaj pa je cakalna doba predolga, se posebno, ker zivim v Afriki in ostanem tukaj samo do 20. septembra.
Prosim, ce mi lahko poveste, ali je mozno narediti novo protezo med 15. avg. in 15. sept. in zanima me tudi cena.
Zelim povsem navadno protezo, taksno, kot jo dobis v ambulanti zdr. zavarovanja.
Lep pozdrav, Barbara 

Spoštovani!

Protezo je mogoče narediti v tem času, ki ste ga navedli. Potrebujemo štiri obiske, ki si sledijo na nekaj dni. Cena proteze je 700 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

zanima me kaj se da narediti glede beljenjea mrtvega zoba. Slisala sem za beljenje od znotraj in sicer za vstavitev nekega sredstva ter keramika. Zanimajo me cene razliznih postopkov.
Gre pa se za zgornjo dvojko, ki je precej vidna. Ostale zobe si belim z belilnimi trakovi in razlika postaja prevec ocitna. 

Lp

Masa Spoštovani!

Glede na to, da je dotični zob precej gracilen in z devitalizacijo ter izvrtavanjem dentinske mase pri koreninskem zdravljenju, še dodatno oslabljen predlagam izdelavo umetne krone na koreninskem sidru (Zatiču), ki je lahko kovinski ali iz drugih mas (steklena vlakna, cirkon...). Zob s tem estetsko in funkcionalno (zmanjšamo verjetnost zloma) popolnoma oskrbimo. Z beljenjem bi se le približali estetski sanaciji, vsekakor ga pa ne utrdimo. Cena predlaganega postopka:
-350 Eur (polnokeramična prevleka)
-30 Eur (zatič)

Lep dan še naprej!


V sredo sem dobila delno protezo na 1. 2. 3 levo in 1 desno. Na 3.levo in 1.desno sta kaveljčka.Ko sem hotela vzeti protezo iz ust, mi to ni nikakor uspelo. 
Najbolj je držalo pri kavejčku na 1. desno. V četrtek sem bila pri zobozdravnici, ki mi je protezno potegnila ven, kar me je zelo, zelo bolelo. Protezo mi je zrahljala in dejala, da bom
sedaj lahko protezo veliko lažje dala iz ust in se bom navadila. Vendar meni to ne uspe in bojim se bolečin.
Danes je zdravnidca odšla na dopust in pride 4.julija nazaj.
Prosim, povejte mi prosim, ali lahko imam protezo 14 dni, dokler se ne vrne zoibozdravnica, v usthi in jo tam čistim, ali jo moram na vsak
način izvleči iz ust.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.Spoštovani!

Vsekaor je bolje protezo vsaj nekajkrat na dan vzeti iz ust in poskrbeti za dobro higieno. Tudi dežurni zobozdravnik vam lahko pomaga protezo sneti,v kolikor jo sami ne morete. Vsekakor je bolje biti do prihoda vašega zobozdravnika brez proteze, kot pa jo dva tedna  ne vzeti iz ust.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Sem v 6 mesecu nosečnosti in me zanima če bi injekcija pri zobozdravniku škodila mojemu otrokecu. Ker me namreč zelo boli zob, vendar brez protibolečinskih sredstven nebi zdržala. LpSpoštovani!

Lokalna anestezija vsekakor ne more škodovati plodu. Absolutno je bolj modro iti k zobozdravniku, kot pa jemati protibolečinske tablete, posebno v vašem stanju.

Lep dan še naprej!Spoštovani!

Zanima ne kakšno zdravljenje oz. kaj  bi mi vi svetovali. Nad umetnim zobom se mi je namreč naredila gnojna bula in bo potrebno zdravljenje. Moj zobozdravnik mi je omenil, da bo potrebno ta zob odstaniti in dokler bo potekalo zdravljenje bom jaz brez tega  umetnega zoba. S tem se nikakor ne strinjam in me zanima vaše mnenje. Ali obstaja še kakšen drug možen način, da se mi to pozdravi oz. da se mi za čas zdravljenja naredi kakšen začasen zob.  Delam namreč s strankami.

hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani!

Ne glede na način terapije (izdelava mosta ali vsadka) je možna takojšnja začasna rehabilitacija (največ nekaj ur).

Lep dan še naprej!