Spoštovani, Lani so mi odkrili raka dojke in pred operacijo po posvetu s kirurgom odstranili 3 zobe (7 in 5 levo zgoraj in 6 levo spodaj), na katerih je bilo vnetje. Zdaj sem od januarja 2012 na hormonski terapiji (5 let nolvadex, 2 leti zoladex). Stara sem 37 let. Pred kratkim sem zaradi bolečin obiskala zobozdravnika, ki je na RTG sliki ugotovil paradontalno bolezen na preostalih zobeh (8 levo zgoraj, 7 levo spodaj, 8 desno zgoraj, 1 desno spodaj). Kakšne stopnje parodontalna bolezen je, ne vem, vem pa da mi dlesni niso nikoli krvavele, edino na 1 spodaj se je pojavil rahel umik dlesni cca 2 mm. Trenutno čakam na odstranitev zobnega kamna in potem luščenje in glajenje korenin. Moje vprašanje pa je sledeče - ali sem zaradi hormonske terapije sploh kdaj primeren kandidat za implantante in kdaj po zdravljenju paradontalne bolezni (če sploh) je možno to opraviti. Ali je potrebna tudi nadgradnja kosti v tem primeru? Kako naj svojemu zobozdravniku omenim možnost implantantov? Hvala za odgovor,



Spoštovani! Na mesta, kjer so vam že pred časom odstranili zobe, je možno vstaviti vsadke, v kolikor anatomski pogoji to dovoljujejo (za diagnostiko potrebujemo RTG posnetek). Vsekakor stremimo k temu, da so pred tovrstnimi posegi usta čista (brez kamna in plaka in akutnih vnetij), samo zdravljenje parodontalne bolezni je ponavadi omejeno na daljše časovno obdobje (gre za zdravljenje kroničnega vnetja) in stalno kontrolo pacienta, tako da z implantacijo na prej omenjenih lokacijah lahko kljub temu pričnemo. Nadgradnja kosti je povezana z nezadostnimi anatomskimi pogoji, ki jih lahko disgnosticiramo pred posegom z RTG posnetki. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Zanima me, če je možna implantacija 2-3 zobov že v tem mesecu.. Moti me namreč škrbina, zato iščemo hitro rešitev.. Hvala, ter lep pozdrav



Spoštovani! V kolikor želite hitro posredovanje me prosim pokličite na 040 294488. Možno se je dogovoriti za hitri termin v petek 6.7.2012. Na isti dan vam bomo izdelali tudi začasni nadomestek, če je to potrebno. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, če sprejemate nove paciente in koliko časa se čaka na prvi pregled. Namreč sem noceča čisto na začetku in bi rabila pregled zobovja. Ker je priporočljivo, da se to opravi najkasneje v prvem tromesečju, bolje dvomesečju me zanima kakšna je možnost, da pridem na vrsto in ali je mogoče, da vas obiskujem tudi v prihodnje? Ali imate dejavnost samoplačniško ali imate tudi koncesijo? Hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav!



Spoštovani! Vsekakor vas lahko naročimo na pregled, ki ga lahko naredimo ne glede na stanje, ki ga opisujete, seveda pa se strogo izogibamo RTG diagnostiki. Za pregled se lahko naročite na 04/5300660 ali 040 294488. Imamo samoplačniško dejavnost (Prešernova 6a) in koncesijsko (Kopališka 7). Čakalna doba za koncesijo je cca. eno leto. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Pravkar sem ugotovila da se mi zgoranja 1 maje oz bo vsak čas padla ven. Zgoraj pri dlesni, na natranji strani je zob črn.. Torej bo potreben implantant. Kako poteka? Koliko časa traja da dobim implantant? Kaj pa ta vmesni čas, ko mi moj zob pade ven, pa do izdelave impantanta?? Hvala.



Spoštovani! Zobni vsadek v dotičnem primeru največkrat vstavljamo neposredno po odstranitvi zoba (združimo posega ruvanja in implantacije). Po desetih dneh poberemo šive. Začasni nadomestek dobite takoj po operaciji. Vsadek na tem mestu lahko obremenimo (največkrat) po treh do štirih mesecih po operaciji. Za obremenitev oziroma izdelavo zobne krone na vsadku porebujemo dva do tri obiske, ki si sledijo na nekaj dni. Cena posega: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) Cene vključujejo vse postopke in materiale od začetka do konca posega. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Mene pa nekaj zanima.. V vseh odgovorih navajate, da je cena implantata okoli 1200€ .. Zanima me ali je to povprečna cena ali začetna.. Torej nekje od te cene.. Poleg tega me zanima ali po ustavitvi vsadka pacient prejme kakšen nadomestek za manjkajoči zob.. Je nadomestek vštet v ceno ali je potrebno doplačati ? Koliko ? V primeru, da se odločim pri vas za 3 implantante. Ali sem lahko deležen popusta ? Koliko ? V primeru, da vsak mesec vsadimo - dogradimo enega ? Je v tem primeru možen popust ? Hvala za odgovore, ter lep pozdrav.. Jure



Spoštovani! Cena vsadka je 750 Eur, v kolikor gre za dodajanje kosti 900 Eur. Cena krone na vsadku je 420 Eur (kovinsko keramična prevleka).V ceno so všteti vsi postopki in materiali od začetka do konca oskrbe, vključno z začasnim nadomestkom. V primeru večjega števila vsadkov (trije) se lahko dogovorimo za 5 do 10 % popust. Lep dan še naprej!