Pozdravljeni ! Desno zgoraj mi manjka 4, 5 in 6. Predhodno sem imela fiksen mostiček 20 let pripet na štirico in sedmico. Letos marca pa sem zaradi neuspele apikotomije na štirici (počena korenina) morala dati le to odstraniti. Sedaj imam popolnoma zdravo močno trojko in brušeno sedmico. Moj zobozdranik mi je predlagal, da mi naredi fiksen mostiček, pripet na trojko in sedmico.Ker bi trojko rada ohranila, me zanima, ali lahko na mesto štirice dam vsadek. Ali mi lahko potem moj zobozdravnik naredi fiksen mostiček, pripet na štirico-vsadek in sedmico-moj brušeni zob. Zanima me, ali bi bilo to možno ali mi vi svetujete kaj drugega. Zanima me, koliko je pri vas čakalna doba za vsadek(oziroma kar bi bilo pač potrebno storiti) in koloko to stane. Lepo pozdravljeni in hvala za odgovor. DanaSpoštovani! Šolski način oskrbe vrzeli, ki jo opisujete bi bil sledeč: -vsadka na mesto 4 in 6 ter mostiček na vsadka z enim vmesnim členom. Cena: 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur 210 Eur (vmesni člen) X 1 = 210 Eur. V ceni so vključeni vsi materiali in postopki do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom. Alternativni način oskrbe (v kolikor anatomski in drugi pogoji to dopuščajo) je sledeč: -vsadek na mesto 4 in brušenje oziroma obremenitev sedmice. Cena: 750 Eur (vsadek) 420 Eur (krona na vsadku) 210 Eur (krona ali vmesni člen) X 3 = 630 Eur. S termini se poiskušamo prilagoditi željam pacientov. Na dopustu smo do 23.7.2012. V prvem tednu po dopustu imamo nekaj časovne rezerve. Pokličite 040 294488 za uskladitev terminov. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Raste mi modrostni zob(spodaj desno). Rentgenska slika je pokazala da se mora zob odstraniti, za to pa je potreben kirurg saj zob se ni pogledal izpod dlesni. Vse lepo in prav, ce ne bi bil moj rok za operacijo sele cez 3mesece! Zaenkrat je bilo se ok, zadnjic pa se mi je na dlesni naredila gnojna bula, dlesen je tudi mocno otekla, tako da komaj jem na desni strani ust. S cim bi lahko omilil oteklino in se zavoljo slabega zadaha znebil gnojne bulice. So kaksni domaci pripomocki, oz kaj naj kupim v lekarni? Je mogoce bolje da kar placam operacijo, tako bom namrec prej prisel na vrsto? Hvala za odgovor!Spoštovani! V kolikor vas opisano stanje toliko moti, da na operacijo ni mogoče počakati predlagam obisk dežurne ambulante kjer vam bodo vnetje mehkih obzobnih tkiv pomirili z aplikacijo lokalnih protivnetnih zdravil. Čiščenje in hlajenje predela vsekakor olajša situacijo. Pri nas izvajamo poseg odstranitve samoplačniško. Cena je 90 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Na levi petici zgoraj imam umetni zob oz."štif". Zadnji mesec imam občasno "cukajočo" bolečino. Šla sem na slikanje in je slika pokazala vnetje okoli "štifta". Ker na levi strani dalje od petice nimam nobnega zoba več, me zanima ali je še kakšna druga rešitev razen implatanta (morda delna proteza). Stara sem 59 let. Lep pozdrav in hvala za odgovor!Spoštovani! Vsekakor je delna proteza možna in najbolj enostavna rešitev, kar pa ne pomeni da tudi najbolj ugodna in optimalna. V kolikor imate še vse ostale zobe je oskrba z vsadki najbolj primerna rešitev, ker je število preostalih zob preveliko, da bi zaradi oslabele žvečne funkcije uspešno nosili protezo. Lep dan še naprej!


Spoštovani, dolgo let nazaj( vsaj več kot 15) so mi opravili apikotomijo na zgoraj, 2 desno - imam keramično prevleko tega zoba.Sedaj pa me že več kot mesec dni nad zobom boli ( dlesen ), imam tudi otečen ta predel. Zanima me kako se lahko pomaga v tem primeru, ker se očitno nekaj dogaja. Na rtg sliki ni videti nič posebnega. Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.Spoštovani! ogamo vam lahko na več načinov: -ponovitev koreninskega zdravljenja je najbolj osnovna in konzervativna rešitev. Odstranitev stare polnitve, aplikacija zdravilnih vložkov ter ponovna polnitev zahtevajo ponavadi tri do štiri obiske. -ponovna apikotomija -odstranitev zoba, izdelava mosta ali najbolje vstavitev vsadka so rešitve, ki so sigurne in pomenijo hkrati tudi odstranitev žarišča, ki ga dotični zob predstavlja. Za način terapije se lahko odločimo po kliničnem pregledu in RTG posnetku. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Lani so mi odkrili raka dojke in pred operacijo po posvetu s kirurgom odstranili 3 zobe (7 in 5 levo zgoraj in 6 levo spodaj), na katerih je bilo vnetje. Zdaj sem od januarja 2012 na hormonski terapiji (5 let nolvadex, 2 leti zoladex). Stara sem 37 let. Pred kratkim sem zaradi bolečin obiskala zobozdravnika, ki je na RTG sliki ugotovil paradontalno bolezen na preostalih zobeh (8 levo zgoraj, 7 levo spodaj, 8 desno zgoraj, 1 desno spodaj). Kakšne stopnje parodontalna bolezen je, ne vem, vem pa da mi dlesni niso nikoli krvavele, edino na 1 spodaj se je pojavil rahel umik dlesni cca 2 mm. Trenutno čakam na odstranitev zobnega kamna in potem luščenje in glajenje korenin. Moje vprašanje pa je sledeče - ali sem zaradi hormonske terapije sploh kdaj primeren kandidat za implantante in kdaj po zdravljenju paradontalne bolezni (če sploh) je možno to opraviti. Ali je potrebna tudi nadgradnja kosti v tem primeru? Kako naj svojemu zobozdravniku omenim možnost implantantov? Hvala za odgovor,Spoštovani! Na mesta, kjer so vam že pred časom odstranili zobe, je možno vstaviti vsadke, v kolikor anatomski pogoji to dovoljujejo (za diagnostiko potrebujemo RTG posnetek). Vsekakor stremimo k temu, da so pred tovrstnimi posegi usta čista (brez kamna in plaka in akutnih vnetij), samo zdravljenje parodontalne bolezni je ponavadi omejeno na daljše časovno obdobje (gre za zdravljenje kroničnega vnetja) in stalno kontrolo pacienta, tako da z implantacijo na prej omenjenih lokacijah lahko kljub temu pričnemo. Nadgradnja kosti je povezana z nezadostnimi anatomskimi pogoji, ki jih lahko disgnosticiramo pred posegom z RTG posnetki. Lep dan še naprej!