Pozdravljeni, Z mojim partnerjem že kar nekaj časa iščeva zobozdravnika s koncesijo. Zanima me, če je prijava možna in kako se lahko prijaviva na pregled?Spoštovani! Vsak zobozdravnik s koncesijo ima možnost sprejeti nove paciente. Čakalna doba je odvisna od števila registriranih pacientov pri posamezniku. Podatki so objavljeni na spletnih straneh ZZZS ali telefonsko. Pri nas imemo registriranih cca. 3500 pacientov. Zaenkrat je čakalna doba eno leto. Lep dan še naprej!


pozdravljen, 5 let imam že mostiček na zgornjih sprednjih zobeh( obe zgornji enici izpuljeni, mostiček pa je pripet na obe dvojki) zanima me ali se je pametno odločiti za implatant,ter kako dolgotrajen proces je to? zanima pa me tudi cena? lpSpoštovani! Vsekakor je implantologija v omenjenem primeru najboljša rešitev, saj dvojke s tem niso preobremnjene. Brušenju dvojk se sicer s tem ne bi izognili (namreč že nosijo krone-most). Cene posega za dotični primer: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur. Približno tri mesece po vstavitvi implantov lahko na le te montiramo krone, za kar potrebjemo še dva obiska, ki si sledita v tednu dni. V vmesnem obdobju ste estetsko sanirani z začasnim protetičnim nadomestkom, ki je vštet v zgoraj omenjeno ceno. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,ker imam kar nekaj težav z zobmi ,me zanima ali je prvi pregled potrebno plačati,če se nadaljuje zdravljenje in oskrba zob pri vas. Hvala.Spoštovani! V kolikor nadaljujete zdravljenje pri nas prvega pregleda ni potrebno plačati. Lep dan še naprej!


Spoštovani, zanima me če vpisujete študente na koncesijo ter kakšna je čakalna vrsta za pacienta z bolečinami? Lep pozdravSpoštovani! V primeru bolečin vas v dežurno ambulanto sprejmemo brez čakalne dobe. Za vpis na koncesijo imamo čakalno dobo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Pred slabim mesecem dni sem imela endodontsko zdravljenje štirice zgoraj. Specialist endodont mi je zdravil kanle s pomočjo operativnega mikroskopa in strojnimi inštrumenti. Po 1. sej zdravljenja je vstavil zdravilo na katerega sem 3 dni čutila zelo hudo bolečino. Po drugem obisku mi je kanale še dodatno razširil in očistil z ultrazvokom in naredil dokončno polnitev. Polnitev je naredil precej globoko. Kake 14 dni sem čutila bolečino v tkivih vendar ne neznosno. Ta se je potem umirila, čez teden dni pa zopet čutim bolečino ( pojavila se mi je, ko sem med spanjem stiskala zobe). Bolečino čutim tudi ob trku na zob.Začasno plombo nimam previsoko izdelano, me ne moti. Zanima me ali je lahko tak potek bolečine normalen pojav in je npr. reakcija na polnilni material, ker je 1 korenina bila zelo dolga, polnitev pa opravljena precej globoko. Koloko časa lahko čutim bolečino v zdravljenem zobu?Spoštovani! Polnitev korenine je potrebno narediti do konca le te, oziroma bolj natančno; do točke kjer se koreninski kanal zoži pred izstopom iz korenine (fiziološki foramen). Polnitev je mogoče kontrolirati z RTG posnetkom, saj se njen konec in homogenost relativno dobro razbere. Bolečina po koreninskem zdravljenju je relativno pogosta motnja in je pogojena z različnimi dejavniki (kljub dobri RTG sliki). Ni mogoče reči koliko časa naj bi lahko trajala. So primeri, ko je bilo potrebno kljub odlični rtg sliki narediti dodatne terapevtske postopke (ponovitev polnitve, apikotomija...). Lep dan še naprej!