Pozdravljeni. Moja prva težava je petica levo spodaj. Bila je plombirana, a je plomba nekajkrat odpadala. Celotna zobna krona je postala občutljiva na dotik. Zobozdravnik se je odločil, da zob omrtvi in prevleče s keramiko. Žal je zob še bolj občutljiv na dotik po celotni keramični prevleki. Od kar je cementiran, imam občutek, da je tudi previsoko. Poleg tega imam mostička zgoraj na obeh straneh in so na desnem težave, ki jih ne znamo odpraviti (mostiček je obešen na sedmico in trojko, manjkata šestica in štirica), težko grizem, predvsem pa je občutljiv zob pri hranjenju zelo moteč. Tudi, če se ga ne dotaknem čutim neke vrste bolečino, čeprav naj bi bil mrtev. Pri grizenju hrane na desni strani se mi vsakič zazdi, kot da se ne bom mogla v celoti upreti na zobe in trdo ugrizniti. Občutek, kot bi se mi zbušena trojka ob ugrizu umikala, a ne boli. Na oko se vidi, da dvojko in enico rine počasi naprej . Sicer imam zgornji ugriz že iz otroških let rahlo navzven. Zahavljujem se za vaše mnenje in lep pozdrav.Spoštovani! Koreninsko zdravljeni zobje so kljub temu, da je bil odstranjen vitalni del zoba, lahko občutljivi na ugriz, udarec.. ali celo spontano. Izvor bolečine je v pozobnici, kjer ob vršku korenine vztraja vnetje, čemur vzrok so še vedno prisotne bakterija v koreninskem kanalu ali sama polnilno sredstvo v kanalu. V primeru dolgih mostov je pozobnica zob lahko pri močnem ugrizu preobremenjena, kar zaznate kot bolečino ali neugodje. Priporočam ponovno koreninsko zdravljenje (RTG posnetek pred terapijo), ki bi ga po potrebi lahko dopolnili z apikotomijo. Namesto dolgih mostov priporočam vstavitev zobnih vsadkov. Lep dan še naprej!


pozdravljeni!imam mankajočo enico zdoraj desno s tem,da ste se sosednja zoba že premaknila in zasedla polovico mesta od enice.imam tudi za izpulit 4levo zgoraj in 4ter 5zgoraj desno.zanima me,v kolikšnih dneh se bi dalo to vse uredit-vsaj začasni nadomestek in kakšna bi bila najboljša rešitev,glede na to,da sem stara 26let?zanima me tudi cena začasnega nadomestka in cena gotovega vsadka?kdaj najhitreje se bi lahko oglasila pri vam?res prosim za odgovore.hvala.lp.štejerkaSpoštovani! Odstranitev naštetih zob in izdelava začasnih protetičnih nadomestkov je možna v eni seji (nadomestki so gotovi v cca. dveh urah po ruvanju). Najboljša rešitev za nadomeščanje izgubljenih zob je vsekakor vstavitev zobnih vsadkov. Na področju izgubljene štirice bi potrebovali en vsadek, prav tako za nadomeščanje izgubljene štirice in petice na desni strani, le da bi na dotičnem mestu le ta nosil dve kroni.Za odločitev glede nadomeščanja izgubljenega sekalca, bi si moral ogledati RTG posnetek in oceniti stanje. Druga rešitev je nadomeščanje zob z izdelavo mostička. Vse vsadke lahko vstavimo hkrati, vendar jih obremenimo po določenem času (cca. dva meseca). Mostički so izdelani v enem tednu. Za določitev termina me prosim pokličite na 040 294488. V naslednjem tednu (ko smo po dopustu) imamo še časovno rezervo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam 25 let. Že pri 15. letih sem imel zdravljenje zobnih korenin in polnjenje kanalov na zgornji šestici. Zob me ne boli, ni občutljiv na vročino ali mraz, niti testni rahli udarci ne izzovejo nobene bolečine. Ker plomba na njem ni bila najbolj primerna rešitev, sem jo lansko leto zamenjal s krono z zatičem. Zobozdravniku sem povedal, da se mi zob zdi normalen, le da čutim, da je dlesen, ki ga obdaja nekoliko odebeljena v primerjavi z dlesnijo na drugi šestic na drugi strani. Na strani ustnic čisto pri vrhu korenine pa že od zdravljenja čutim nekakšno bulico, ki je občutljiva na dotik. Ima enako barvo kot dlesen, nič ne izpušča ali peče. Zgleda kot da bi spodaj zadrževala tekočino. Zobozdravnik je odstranil plombo, korenine, ki so bile enkrat že sanirane, je ponovno čistil (mislim da so bile le tri sanirane), vstavil vtič in namestil plombo. RTG je pokazal, da je dobro narejeno. Vendar še vedno imam odebeljeno dlesen in drobno prožno bulico nad korenino pri vrhu, ki je na šestici na drugi strani zobnega loka ni. Ali morda veste, kaj je še možni vzrok odebeljeni dlesni in bulici? Je to nekakšno vnetje, samo da ga ne spremljajo bolečine? Mislite, da bi me zobozdravnik moral napotiti k specialistu? Aja, pozabil sem povedati, da pri drugem čiščenju kanalov ni mogel vdeti tiste posebne igle do konca, ker je košček nečesa blokiral dostop. Zato ni drezal dalje, ampak je sčistil, kolikor je lahko.Spoštovani! Glede na to, da osnovni diagnostični znaki (RTG, perkutorna občutljivost, palpatorna občutljivost, subjektivni problemi) ne indicirajo dodatnega zdravljenja, bi le tega do poslabšanja opustil. Morda gre le za drugačno, normalno anatomijo, kot na homologni strani. Lep dan še naprej!


POZDRAVLJENI! Že od marca imam bolečine v zobeh in šele sedaj so mi specialisti ugotovili da imam poškodovane živce in hodim na obsevanje. Zanima me ali je to ozdravljivo, zakaj pride do tega saj mi nihče ne zna tega razložit in kako dolgo traja to zdravljenje saj so bolečine neznosne? Imam tudi še eno neizraščeno osmico (eno smo že odstranli) ki raste v sedmico. Je možno da mi je to povzorilo te težave?Spoštovani! Glede na napisano menim, da trpite zaradi nevralgije. Dejanski vzrok problemu največkrat ostane neznan, zdravljenje pa je omejeno na doziranje različnih zdravil, lasersko terapijo, obsevanja, blokade z anestetiki in steroidi. Za več informacij, bi moral narediti klinični pregled in RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni ! Desno zgoraj mi manjka 4, 5 in 6. Predhodno sem imela fiksen mostiček 20 let pripet na štirico in sedmico. Letos marca pa sem zaradi neuspele apikotomije na štirici (počena korenina) morala dati le to odstraniti. Sedaj imam popolnoma zdravo močno trojko in brušeno sedmico. Moj zobozdranik mi je predlagal, da mi naredi fiksen mostiček, pripet na trojko in sedmico.Ker bi trojko rada ohranila, me zanima, ali lahko na mesto štirice dam vsadek. Ali mi lahko potem moj zobozdravnik naredi fiksen mostiček, pripet na štirico-vsadek in sedmico-moj brušeni zob. Zanima me, ali bi bilo to možno ali mi vi svetujete kaj drugega. Zanima me, koliko je pri vas čakalna doba za vsadek(oziroma kar bi bilo pač potrebno storiti) in koloko to stane. Lepo pozdravljeni in hvala za odgovor. DanaSpoštovani! Šolski način oskrbe vrzeli, ki jo opisujete bi bil sledeč: -vsadka na mesto 4 in 6 ter mostiček na vsadka z enim vmesnim členom. Cena: 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur 210 Eur (vmesni člen) X 1 = 210 Eur. V ceni so vključeni vsi materiali in postopki do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom. Alternativni način oskrbe (v kolikor anatomski in drugi pogoji to dopuščajo) je sledeč: -vsadek na mesto 4 in brušenje oziroma obremenitev sedmice. Cena: 750 Eur (vsadek) 420 Eur (krona na vsadku) 210 Eur (krona ali vmesni člen) X 3 = 630 Eur. S termini se poiskušamo prilagoditi željam pacientov. Na dopustu smo do 23.7.2012. V prvem tednu po dopustu imamo nekaj časovne rezerve. Pokličite 040 294488 za uskladitev terminov. Lep dan še naprej!