Lep pozdrav, ob nedavnem ugrizu v koščico se mi je po digonali prelomil zgornji zob, mislim, da gre za št. 3, tako vsaj trdijo. Kolega, ki je zobar mi ven vzel živec in zob 'zaprl'. Rekel je, da bom potreboval štift in prevleko (odlomila se je namreč krona), pa da naj bo keramično in brezkovinsko, ker kovina sčasoma popusti. Koliko bi me to v grobem stalo (sprašujem, ker nisem ravno na veliki nogi doma)? HvalaSpoštovani! Cene prevlek: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) -350 Eur (polnokeramična prevleka) Cene vključujejo vse postopke in materiale od začetka do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Ravno so mi odstranili mostiček med 3in 6, pri čemer je zobozdravnik ugotovil da je 6 popounoma zanič, ter jo izpuliu. Predlaga mi vaaditev implatantov in sicer dveh. Zanima me cena od pregleda do zakljucka vsaditve.Spoštovani! Glede na napisano sklepam, da potrebujete dva vsadka, ki bi nosila tri umetne zobne krone, tako , da bi vam ponovno vspostavili predhodno dolžino zobne vrste. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur -210 Eur (vmesni člen; krona) X 1 = 210 Eur -skupaj: 2550 Eur. Vsadka bi bila na poziciji 4 in 6. Cene vključujejo vse postopke in materiale od začetka do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Moja prva težava je petica levo spodaj. Bila je plombirana, a je plomba nekajkrat odpadala. Celotna zobna krona je postala občutljiva na dotik. Zobozdravnik se je odločil, da zob omrtvi in prevleče s keramiko. Žal je zob še bolj občutljiv na dotik po celotni keramični prevleki. Od kar je cementiran, imam občutek, da je tudi previsoko. Poleg tega imam mostička zgoraj na obeh straneh in so na desnem težave, ki jih ne znamo odpraviti (mostiček je obešen na sedmico in trojko, manjkata šestica in štirica), težko grizem, predvsem pa je občutljiv zob pri hranjenju zelo moteč. Tudi, če se ga ne dotaknem čutim neke vrste bolečino, čeprav naj bi bil mrtev. Pri grizenju hrane na desni strani se mi vsakič zazdi, kot da se ne bom mogla v celoti upreti na zobe in trdo ugrizniti. Občutek, kot bi se mi zbušena trojka ob ugrizu umikala, a ne boli. Na oko se vidi, da dvojko in enico rine počasi naprej . Sicer imam zgornji ugriz že iz otroških let rahlo navzven. Zahavljujem se za vaše mnenje in lep pozdrav.Spoštovani! Koreninsko zdravljeni zobje so kljub temu, da je bil odstranjen vitalni del zoba, lahko občutljivi na ugriz, udarec.. ali celo spontano. Izvor bolečine je v pozobnici, kjer ob vršku korenine vztraja vnetje, čemur vzrok so še vedno prisotne bakterija v koreninskem kanalu ali sama polnilno sredstvo v kanalu. V primeru dolgih mostov je pozobnica zob lahko pri močnem ugrizu preobremenjena, kar zaznate kot bolečino ali neugodje. Priporočam ponovno koreninsko zdravljenje (RTG posnetek pred terapijo), ki bi ga po potrebi lahko dopolnili z apikotomijo. Namesto dolgih mostov priporočam vstavitev zobnih vsadkov. Lep dan še naprej!


pozdravljeni!imam mankajočo enico zdoraj desno s tem,da ste se sosednja zoba že premaknila in zasedla polovico mesta od enice.imam tudi za izpulit 4levo zgoraj in 4ter 5zgoraj desno.zanima me,v kolikšnih dneh se bi dalo to vse uredit-vsaj začasni nadomestek in kakšna bi bila najboljša rešitev,glede na to,da sem stara 26let?zanima me tudi cena začasnega nadomestka in cena gotovega vsadka?kdaj najhitreje se bi lahko oglasila pri vam?res prosim za odgovore.hvala.lp.štejerkaSpoštovani! Odstranitev naštetih zob in izdelava začasnih protetičnih nadomestkov je možna v eni seji (nadomestki so gotovi v cca. dveh urah po ruvanju). Najboljša rešitev za nadomeščanje izgubljenih zob je vsekakor vstavitev zobnih vsadkov. Na področju izgubljene štirice bi potrebovali en vsadek, prav tako za nadomeščanje izgubljene štirice in petice na desni strani, le da bi na dotičnem mestu le ta nosil dve kroni.Za odločitev glede nadomeščanja izgubljenega sekalca, bi si moral ogledati RTG posnetek in oceniti stanje. Druga rešitev je nadomeščanje zob z izdelavo mostička. Vse vsadke lahko vstavimo hkrati, vendar jih obremenimo po določenem času (cca. dva meseca). Mostički so izdelani v enem tednu. Za določitev termina me prosim pokličite na 040 294488. V naslednjem tednu (ko smo po dopustu) imamo še časovno rezervo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam 25 let. Že pri 15. letih sem imel zdravljenje zobnih korenin in polnjenje kanalov na zgornji šestici. Zob me ne boli, ni občutljiv na vročino ali mraz, niti testni rahli udarci ne izzovejo nobene bolečine. Ker plomba na njem ni bila najbolj primerna rešitev, sem jo lansko leto zamenjal s krono z zatičem. Zobozdravniku sem povedal, da se mi zob zdi normalen, le da čutim, da je dlesen, ki ga obdaja nekoliko odebeljena v primerjavi z dlesnijo na drugi šestic na drugi strani. Na strani ustnic čisto pri vrhu korenine pa že od zdravljenja čutim nekakšno bulico, ki je občutljiva na dotik. Ima enako barvo kot dlesen, nič ne izpušča ali peče. Zgleda kot da bi spodaj zadrževala tekočino. Zobozdravnik je odstranil plombo, korenine, ki so bile enkrat že sanirane, je ponovno čistil (mislim da so bile le tri sanirane), vstavil vtič in namestil plombo. RTG je pokazal, da je dobro narejeno. Vendar še vedno imam odebeljeno dlesen in drobno prožno bulico nad korenino pri vrhu, ki je na šestici na drugi strani zobnega loka ni. Ali morda veste, kaj je še možni vzrok odebeljeni dlesni in bulici? Je to nekakšno vnetje, samo da ga ne spremljajo bolečine? Mislite, da bi me zobozdravnik moral napotiti k specialistu? Aja, pozabil sem povedati, da pri drugem čiščenju kanalov ni mogel vdeti tiste posebne igle do konca, ker je košček nečesa blokiral dostop. Zato ni drezal dalje, ampak je sčistil, kolikor je lahko.Spoštovani! Glede na to, da osnovni diagnostični znaki (RTG, perkutorna občutljivost, palpatorna občutljivost, subjektivni problemi) ne indicirajo dodatnega zdravljenja, bi le tega do poslabšanja opustil. Morda gre le za drugačno, normalno anatomijo, kot na homologni strani. Lep dan še naprej!