pozdravljeni. zanima me ali je normalno da po zdravljenju zobnih korenin iz tega zoba kdaj pa kdaj okusim nek okus ki pa ni po kakšnem gnoju ki bi pritekal iz zoba temveč je okus podoben belilu s katerim mi je zobozdravnica razkuževala korenine med posegom. od tega je že več mesecev. hvala za odgovorSpoštovani! V kolikor zobna krona še ni dokončno restavrirana, je možno da začasen nadomestek ne tesni najbolje, pronicanje sredstva za polnitev korenine tako lahko uhaja v ustno votlino. Stanje ni zaskrbljujoče. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Trenutno imam v petih zobeh črne luknje, ki bi jih rada zamenjala. Ker pa že več kot dve leti nisem bila pri zobozdravniku, imam najverjetneje še kakšno luknjo. Problem pa je tudi v tem , da imam zelo velik strah pred zobozdravnikom že od otroštva. Zato me zanima me če je možno vse to popraviti naekrat z lokalno anstezijo oz. na najbolj neboleč način in kakšna bi bila cena za vsa ta popravila. HvalaSpoštovani! Največkrat je možno opraviti več storitev naenkrat. Koreninska zdravljenja ponavadi potekajo v dveh do treh fazah, podobno velja za protetična dela. Vse se vrši pod lokalno anestezijo, tako, da je delo neboleče. Glede naskope podane podatke o problemih vam ne morem podati ponudbe (lahko si ogledate cenik). Za točno ponoudbo in določitev časovnega obsega dela se prosim naročite na 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.Zanima me cena in uspešnost zdravljenja spodnjega zoba šestica?Osebni zobozdravnik se je po dolgotrajnem zdravljenju odločil,da zob izpuli.Zob ima tri korenine in je bil 6krat polnjen z zdravilom,sedaj je odprt,ker se čisti gnoj.Bolečin nimam. Hvala FranciSpoštovani! Glede na napisano menim, da ima zob slabo prognozo. Cena zdravljenja (v kolikor računamo tri obiske) bi bila 270 Eur. Za natančnejši odgovor bi si moral ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Že mesec in pol imam bolečine v dlesnih pod mostičkom. Bila sem pri zobozdravniku, ki je napravil sliko in pravi, da ni nič narobe. Jaz pa še zmeraj čutim bolečino. Imam občutek kot, da imam revmo v dlesnih. Kaj mi svetujeteSpoštovani! Največkrat je vzrok navedene bolečine nosilni zob, vitalen ali mrtev. RTG posnetki v večini primerov pokažejo spremembe na trdih zobnih ali kostnih tkivih, katere pa ne spremljajo vedno opisane simptomatike (bolečine). RTG diagnostiko združujemo skupaj z kliničnimi znaki (občutljivost na udarec, ugriz, spremembe temperature, spremembe osmotskih tlakov...). V kolikor diagnoze ta trenutek še ni mogoče postaviti, se bo klinična slika kmalu dovolj zjasnila, da bo to mogoče, čemur bo seveda lahko sledila ustrezna terapija. Lep dan še naprej!


Pred 14 dnevi sem imela apikotomijo na obeh straneh. Leva stran je ok od prvega dne, desna stran (od ustnice do brade) pa je rahlo otekla znotraj in zelo mravljincasta na dotik (bolecine nisem imela nobene). Na tej strani imam tudi se vedno obcutek, da mi "vlece" tudi ustnico. Sive so mi ze vzeli ven. Dobila sem ze tretjo dozo antibiotikov, ker se vidi, da je dlesen rahlo vneta in rdeca...mene pa skrbi, ker ne cutim nobene bolecine, mravljici pa ne izginejo in nimam nobenega okusa...zanima me, koliko casa lahko traja sanacija tega vntja in ali je lahko bilo kaj narobe pri samem postopku z zivci v tem predelu, da se zadeva tudi po dveh tednih ne umirja? Ali so mozne tudi trajne posledice?Spoštovani! Glede na opisano simptomatiko menim, da je trenutno še vedno oslabljeno prevajanje dražljajev po mentalisu (živec, ki skrbi za občutljivost spodnje ustnice in brade). Problem lahko nastopi zaradi vnetja v področju apikotomije ali zaradi neposredne poškodbe živca. Vsekakor je potrebno na rezultat počakati. Za hitrejše okrevanje se lahko uporabla laser ali določeni medikamenti. Lep dan še naprej!