Zanima me ali je normalno, da po vstavitvi umetne kosti(granul) v čeljust,nastane oteklina, ki je tretji dan(to je danes) najhuja.Močno sem otečena in imam modrice pod očesom, ki mi ga že zapira.Moram pa pripomniti, da mi je zaradi periimplantitisa zobni kirurg moral odstraniti 2 implantata, ki sem jih imela 16 let, ker sta načela kost, je moral umetno kost dodati. Hvala za odgovor na osebni mejl.Spoštovani! Po opisanem kirurškem posegu so znaki, ki jih opisujete, zelo pogosti, če ne že skoraj pravilo. Tretji do četrti dan je klinična slika ponavadi najbolj izrazita, potem pa simptomi počasi začnejo izginjati. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me ali je možno, da me po endodontskem zdravljenju srbi lice nad zobom, ter kaj to pomeni? Zob me ne boli in ni občutljiv, na licu tudi ni kakšnih drugih vidnih znakov (rdečice ali kaj podobnega). Lep pozdrav.Spoštovani! Sam podobnega problema še nisem reševal, sklepam pa lahko, da gre za posledico lokalne anestezije, za katero menim, da bo kmalu izginila. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni V ponedeljek sem odšla k zobozdravnici zaradi bolečin v sedmici zgoraj katera je bila pred časom plombirana.Odprla mi je zob in vstavila neko črno zdravilo za pomiritev živca.Trenutno je sreda in me ta zob boli na pritisk ugriz sicer ne zelo ampak je neprijetno.Zanima me če so takšne bolečine za pričakovati ali naj grem takoj nazaj?Naročena sem namreč čez dober teden.Hvala za odgovor.Spoštovani! Bolečine po plombiranju so relativno pogost problem, v kolikor je potrebno radikalno odstranjevanje obolelega dentina. Terapija v tem primeru je devitalizacija zoba oziroma odstranitev vitalne zobne sredice, kar naredimo s postopkom ˝koreninskega zdravljenja˝. V fazi prve pomoči, so vam v zob vstavili sredstvo, ki je povzročilo odmrtje zobne krone. Težko je napovedati potek subjektivnih znakov (zmanjšanje, povečanje bolečine...)takoj po postopku, vsekakor pa zmerno bolečino nekaj dni lahko pričakujete. Omenjeno sredstvo je potrebno v nekaj dneh odstraniti, ščistiti koreninske kanale in vanje vstaviti sredstvo za sterilizacijo koreninskih kanalov, da jih tako pripravimo na polnitev. Lep dan še naprej!


Spoštovani Star sem 63 let in imam totalno protezo že 20 let.Ta se mi ne prilega najbolje še posebej spodnja.Zanima me koliko bi stala nova proteza (zgornja in spodnja) in koliko časa bi moral čakati. Hvala lepa za odgovorSpoštovani! Cena protez (totalnih) po katerih sprašujete je: 700 Eur (totlna proteza) X 2 = 1400 Eur. S pričetkom dela se kar se da prilagajamo posamezniku. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, koliko bi bil znesek_ puljenje dveh sprednjih spodnjih enk, ena ima že prerezane korenine - ponovitev apikotomije-neuspeh, nadomestna žabica in potem dva vsadka ter nadgradnja zob hvala in l.p. iz LjubljaneSpoštovani! Na omenjenem področju je največkrat dovolj, in tudi edino mogoče, vstaviti le en vsadek, ki nosi dve kroni (obe enki). Cena posega, ki vključuje vse opisane storitve je: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) -210 Eur (krona; privesek). Lep dan še naprej!