Pozdravljeni, Mene pa zanima kaksna bi bila tocna cena za mosticek in sicer za 4 zobe? Hvala in lep pozdravSpostovani! Cena za poseg po katerem sprašujete: -210 EUR (kovinsko keramična prevleka) X 4 =840 Eur ali -350 Eur (polnikeramična prevleka; Zyrcon) X 4 = 1400 Eur. Cena vključuje vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! v šoli smo imeli nedavno zdravniški pregled in zobozdravnica mi je dala listek na katerem piše, da imam karies in naj čimprej obiščem zobozdravnika. Tudi sama sem že prej opazila črno luknjico, ki se mi je zdela precej globoka. Zobozdravnica mi je rekla, da zgleda zgolj površinsko, ampak je najbrž globlje. Zanima me, ali bom dobila plombo, saj si je res ne želim.Spoštovani! Glede na napisano menim, da je izdelava plombice neizbežna. Lep dan še naprej


Pozdravljeni, imam problem z esteckim izgledom sprednjih zgornjih zob. imam zgoraj levo trojko in desno trojko, ki sta mi rastla nad mlečnim zobom, zobar mi je prepozno spulil mlečne zobe.(tako rekoč imam "vampirske" zobe) zanima me če bi se dalo to popravit brez zobnega aparata ? in koliko bi to stalo okvirno? hvala za odgovor. LpSpoštovani! V kolikor se želimo izogniti ortodontski terapiji je potrebna fiksnoprotetična sanacija, kar pomeni preoblikovanje zobnih kron, do željenega estetskega in funkcionalnega učinka. Postopek je v primerjavi z ortodontsko terapijo radikalen, saj je potrebno zobe delno brusiti, kar pomeni ireverzibilen postopek. Cena posega: -210 Eur (kovinskokeramična prevleka) X število kron, ki bi jih radi preoblikovali ali -350 Eur (polnokeramična prevleka; Zyrcon) X št. kron. V ceni so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do kočnega cilja. Lep dan še naprej!


Že nekaj časa imam težave s petico levo zgoraj. ko sem na to opozorila zobozdravnika, je zob slikal in dejal, da imam razgaljeno sklenino, drugače pa z zobom nič narobe. potem sem zaradi krvavenja dlesni začela obiskovati paradontologa, ki je v maju 2010 opravil higiensko fazo, nato pa v avg. in sept. 2011 še rež op vseh štirih kvadrantov. V maju 2012 so mi pri paradontologu čistili zobni kamen. Po tem je postal ta zob zelo občutljiv in boleč. Obiskala sem svojega zobozdravnika, ki je zob odprl in zamenjal plombo, ter dejal, da je z zobom vse v redu. Po nekaj dneh so nastopile močne bolečine. Obiskala sem dežurnega zobozdravnika, ki je zob odprl in očistil kanale. ( 25-trepanacija; B-19,P-17; calosept, cavit). To se je potem ponavljalo še nekajkrat do meseca avg. 2012, ko zobozdravnik menil, da je zob ozdravljen in je naredil polnitzev in zob zaprl. Po nekaj dneh so se začele močne bolečine. Dobila sem Amoksiklav 1000. Nekaj časa je bilo v redu, pa spet bolečine. V nov. 2012 so mi odstranili polnitev. V dec. 2012 so mi spet čistili kanale in vstavili zdravilo, ter zob začasno zaprli. Po nekaj dneh sem zatekla, zob je bolel. Ponovno so odstranili začasno zaprtje in očistili kanale-zelo boleče. 22.12. 2012 spet bolečine, zatečenost in gnojna bulica nad zobom. Spet Amoklsiklav 1000, dve škatlici. Prosim za vaš nasvet. Lepo Pozdravljeni.Spoštovani! Za diagnozo in prognozo dotičnega zoba je v prvi vrsti potrebno narediti RTG posnetek. Če je mogoče narediti polnitev koreninskih kanalov rentgenološko nesporno in da kljub temu zob še vedno povzroča simptome (bolečina, oteklina..) potem se ponavadi zatečemo k apikotomiji ali operaciji vrška. Zanesljivost tega kirurškega postopka je sicer relativno nizka (cca. 70 %), vendar je prvo sredstvo izbire če zoba ni mogoče ustrezno pozdraviti na konzervativen način (koreninsko zdravljenje). V kolikor tudi apikotomija ni uspešna je potrebno zob izruvati. Lep dan še naprej!


pozdravljeni rada bi vpr. kak dolgo boli ta zob ko mi raste modrosni zob in imam full napet glesen in mi oče niti malo ven porinit skoz glesen in imam bolečine močne kaj lahko naredim sedaj naj obiščem zobozdravnika ali kaj vi priporočate mi javite prosim čim prej saraSpoštovani! V opisanem primeru je najbolje obiskati zobozdravnika. Ta vam bo poiskusil odpraviti vnetje obzobnih tkiv z uporabo medikamentov. V kolikor konzervativen način terapije ni uspešen je mogoče odstraniti del mehkih tkiv, ki pokrivajo krono modrostnika (dekapsulacija), kar omogoči lažje čisčenje področja, kar v osnovi prepreči nadaljevanje problemov. K ruvanju modrostnika se zatečemo v skrajnem primeru. Lep dan še naprej!