Spoštovani, pred tremi leti sem dobila 12 preoblečenih keramičnih zob zgoraj - v enem kosu. Pred nedavnim se mi je enka okrušila. Zobozdravnik mi je skušal trikrat nanesti neki material, vendar je ta kmalu deloma odstopil, odpadel. Zob je tanjši in krajši kot sosednja enka, pa tudi na otip jezika je občutek hrapav. Zanima me, če je možen nanos keramične luske v mojem primeru in kje bi to lahko opravila. Iskrena hvala za odgovor.Spoštovani! Možno je narediti novo krono ali lusko na obstoječe ogrodje mostu, ki ga imate. S tem se izognemo demontaži celotnega mostu. Storitev je relativno enostavna in hitra ter jo lahko naredite tudi pri nas. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni dr. Rotar Stara bom 40 let in že od leta 2005 imam težave z zobmi. Najhuje je na zgornji levi strani, kjer mi je moja zobozdravnica najprej zdravila petico, šestico in sedmico, nato je še vedno bolelo zgoraj v dlesni. Vse to ni pomagalo in je šla najprej sedmica ven v letu 2011, v letu 2013 januarja mi je dala ven še šestico in naj bi mi naredila mostiček na štirico, petico in osmico, vendar tudi petica ni vredu, ker je začela boleti, na njej sem imela tudi apikotomijo v letu 2012, vendar zob sedaj boli in bo šel tudi ven. Ne predstavljam si biti brez vseh teh treh zob. Moje vprašanje je kakšna je možnost vgradnje implantanta na mestu petice in šestice in koliko bi celotno znašala cena, šla bi v kredit oziroma ali je možnost tudi na obroke, ker verjetno je cena kar precejšnja? Hvala za odgovore.Spoštovani! Cena posega po katerem sprašujete (vsadka z zobnimi kronami na mestu petice in šestice): -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur -skupaj: 2340 Eur. Cena vsebuje vse materiale in postopke od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki: Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Aprila 2012 me je začela boleti petka zgoraj levo. Na ddežurni so ugotovili, da mi je pod plombo "zgnil zob", dali so mi zdravilo, ga začasno zaprili in poslali k svojemu zobozdravniku. Ta je potem nekajkrat zob odprl, zamenjal zdravilo in začasno zaprl. Ker bolečine niso in niso pojenjale in je bil čas dopustov, sem šla nekajkrat še na dežurno, kjer so mi največkrat zamenjali zdravilo in zob začasno zaprli. Medtem sem zaradi selitve tudi zamnejala zobozdravnika. Ta je ugotovil, da mi pravzaprav težave dela še osmica, ki je tudi odmrla, zato mi je tudi dala zdravilo in zob začasno zaprla. Od septembra tako zdravim oba zoba. Včeraj mi je na petki napolnila kanale, dala začasno plombo, po RTG je rekla, da je v redu, mene pa je ponoči začelo zelo boleti. Zob je občutljiv na dotik, občutek je kot da utripa. Menite, da je to normalno in bo prešlo ali je potrebno kakašno drugačno zdravljenje? Zanima me, ali je smiselno na tak način zdraviti tudi osmico (levo, zgoraj) ali bi bilo bolj smiselno jo izpuliti. Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! Zob nekaj dni po polnitvi lahko boli, še posebej na udarec ali pritisk.Bolečina načeloma izzveni v nekaj dneh. V kolikor je bolečina kljuvajoča priporočam odstranitev polnitve ter aplikacijo zdravilnega vložka za krajše obdobje in ponovno polnitev z RTG kontrolo. Modrostnik bi bilo morda bplje odstraniti kot zdraviti. Lep dan še naprej!


Pozdravljena.. Mojeime je Klavdija in seveda prvo se ZELOOOO BOJIM žal;(zobozdravnikov.. Imam pa eno težavo in sicer ,,,Še točno sama ne vem ali je 7ali 8 levo spodaj,,katero imam polomljeno oz ni izpuljena in sedaj pa mi je začela zatekati dlesen ,da zelo težko odprem usta..Ker imam kar velih strah pred zobozdravniki sem sem pač nekak odličila da vam pišem saj vam na nek način zaupam ,,da vrjetno pa le ne bo preveč boleče,,saj si zavedam da bo za ruvanje,,in me skrbi da kr po hujši poti;(. Zanima me kolikšna je cena celotnega posega ,,žal pač moram mal pripraviti finance...in koliko časa je za čakati,,in pa ali moram biti po posegu doma oz.grem lahko takoj v službo??.. Hvala vam za vse odgovore in lep dan.. Zelo si želim da zberem pogum in da pridem uredit to,,in nato postopoma v pregled vseh zobkov.. KlavdijaSpoštovani! V kolikor gre za ruvanje osmice je lahko poseg res nekoliko bolj dolgotrajen (10 do 15 min): poseg je neboleč, po posegu pa ne pričakujemo zapletov, tako da ste takoj lahko pripravljeni na vsakdanja opravila. Cena posega je 90 Eur. Za poseg se naročite na 04 04/5300660 ali 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Prejšnji teden mi je zobozdravnik izpulil modrostni zob desno spodaj. Med puljenjem se je odlomila ena korenina, ki je ostala v čeljusti. Zob je bilo potrebno izpuliti, ker zanj ni bilo prostora in je pritiskal na druge zobe. Bi morala korenino, ki je ostala notri odstraniti kirurško ali bo res sama prišla ven? Kakšni so možni zapleti? Od puljenja je 5 dni in nimam nekih bolečin, le običajne pri grizenju.Spoštovani! Teoretično in doktrinarno je modro korenino odstraniti, res pa je, da lahko le ta ostane v ustih večno, brez, da bi vam povzročala simptome. Lep dan še naprej!