pozdravljeni rada bi vpr. kak dolgo boli ta zob ko mi raste modrosni zob in imam full napet glesen in mi oče niti malo ven porinit skoz glesen in imam bolečine močne kaj lahko naredim sedaj naj obiščem zobozdravnika ali kaj vi priporočate mi javite prosim čim prej saraSpoštovani! V opisanem primeru je najbolje obiskati zobozdravnika. Ta vam bo poiskusil odpraviti vnetje obzobnih tkiv z uporabo medikamentov. V kolikor konzervativen način terapije ni uspešen je mogoče odstraniti del mehkih tkiv, ki pokrivajo krono modrostnika (dekapsulacija), kar omogoči lažje čisčenje področja, kar v osnovi prepreči nadaljevanje problemov. K ruvanju modrostnika se zatečemo v skrajnem primeru. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam razmake med zgorjimi zobmi, kar me zelo moti. Zanima me koliko stane dograditev zob? Hvala za odgovor, Lp.Spoštovani! Cena postopka po katerem sprašujete je 65 Eur po zobu. Lep dan še naprej!


Imam paradontozo, pred slabim tednim mi je zobozdravnik na grobo očistil zobni kamen. Sedaj ščetkam zobe z mehk ščetko trikrat dnevno in izpiram usta s slano vodo dvakrat na dan in enkrat z ustno vodo. Vendar pa me med in po ščetkanju zelo bolijo dlesni. Ker imam nasledni termin pri zobodravniku šele v sredini januarja me zanima me ali je to normalen pojav, in je potrebno le malo potrpeti, da se stanje izboljša.Spoštovani! Prognozo in diagnozo parodontalne bolezni postavljamo po pregledu ortopanskega RTG posnetka in kliničnem pregledu, ki obsega merjenje globine obzobnih žepkov. Opisani diagnostični postopki so ključnega pomena za izbiro načina terapije. Terapijo ponavadi začnemo z čiščenjem kamna in poukom o vzdrževanju pravilne ustne higiene. Sledi luščenje in glajenje korenin ter kiretaža dlesni. V kolikor so žepki globji od šestih milimetrov se izvaja reženjska operacija in TGR (tkivno vodena regeneracija). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me kakšna je cena impantata za desno zgoraj 1 in 2, brez dodajanja kostnine. Koliko časa bi trajal celoten postopek? Koliko stane prvi pregled z namenom izdelave implantatov? Hvala vnaprej...Spoštovani! Opisan problem največkrat rešujemo z enim vsadkom, ki nosi dve manjkajoči kroni (1 in 2). Cena: -750 Eur (vsadek brez kostne augumentacije) -420 Eur (krona na vsadku) -210 Eur (manjkajoči člen) Cena vsebuje vse materiale in postopke od začetka do končnega cilja, vključno s prvim pregledom. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Rada bi vas vprašala za mnenje, namreč dve leti sem imela zg.levo enko odprto in po dveh letih sem zbrala pogum, ker imam nenormalni strah pred zobarji, sem odšla k zobozdravniku. Začel mi je s čiščenjem kanalov imel je tudi sliko zoba in se je odločil da ga bomo poskusili rešit tako da svoj zob obdržim. Ko je začel s pucanjem je nekoliko bolelo, ko je pa prišel do konice korenine, je pa bila bolečina strašanska..nekako sem potrpela..Vstavil je zdravilo in mi za vsak slučaj pripisal antibiotike v primeru otekline..In res s četrtka na petek se je nad zobom naredila oteklina,ki je na dotik zelo bolela drugače pa nič..s petka na sobota se mi je oteklina razširila na celotno polovico levega obraza,uč mi je zaprlo itd.odšla sem k dežurnemu zobozdravniku ki mi je zob ponovno odprl in mi naredil zarezo nad zobom da se je gnoj spucal..Zdaj že en teden hodim menjat trakce in pijem antibiotike..diagnoza je zobni abces in to res grozni abces...otekline ni več je pa še vedno nad korenino trda otrdlina, ki me nenormalno boli ko se je samo malo dotaknem..aja,pa zob je čisto črn oz.zelo temen,medtem ko mi je pa desna enka lepa bela..sedaj se je moj zobozdravnik odločil oz.mi je dejal da je rešitev puljenje zoba..da bi ispulila zob in dala nadomestek oz.implatat po nekem času...zanima me ali bi mogoče tudi vi se tako odločili oz.bi mi svetovali puljenje zoba glede na moje stanje?Bila bi vam zelo hvaležna za odgovor..najlepša hvala..Lep pozdravSpoštovani! Glede na to, da je bil zob odprt dve leti, je prognoza zoba zelo slaba. Poiskusiti je vedno vredno, vendar glede na opisano klinično sliko menim, da bi bilo zob najbolje odstraniti. Končno odločitev lahko postavimo samo po pregledu RTG posnetka, ki je bistvenega pomena tudi za samo koreninsko zdravljenje. Lep dan še naprej!