Pozdravjeni Imam težave z enakama in dvojkama spodaj, ki bodo zaradi majavosti, sicer zdravi zobje morali biti odstranjeni. Kaj se da narediti kot nadomestilo tem štirim zobom? Mostiček od trojke levo do trojke desno ali morda dva implantata z mostičkom štirih zob? Prosim za predlog rešitve in okvirni strošek posega. Obenem bi še vprašal ali se med vsaditvijo implantatov vstavi nadomestek za manjkajoče zobe do trenutka montaže mostičkov?Spoštovani! Rešitev z mostičkom je hitra vendar relativno radikalna, saj je potrebno brusiti najmanj obe trojki. Trajnost pogojuje obstojnost obeh trojk. Cena posega: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 6 = 1260 Eur. Boljša in modernajša je rešitev z dvemi vsadki in mostovno konstrukcijo. Vaši zobje ostanejo nedotaknjeni, trajnost pa ni pogojena z trajnostjo trojk. Cena: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur. -210 Eur (vmesni člen) X 2 = 420 Eur. Cena vključuje vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja, vključno z začasno protetično sanacijo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam zelo malo zob.Na zgornji strani spredaj imam samo še 6 zob.Ostale so mi korenine,spodaj mi pa manjkajo 3 zobje.Zanima me kaj bi se dalo v tem primeru oz kakšna bi bila okvirna cena.HvalaSpoštovani! Enostavna in relativno hitra rešitev je izdelava delne proteze, ki ima sicer več izvedenk: -900 Eur (proteza z ulito bazo brez fiksnih priprav= X 1 = 900 Eur. Nekoliko boljša ivedenka z polzli in fiksnoprotetično pripravljenimi nosilci: -900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur -210 Eur (prevleka) X 4 = 840 Eur -250 Eur (polzilo ali sklep) X 2 = 500 Eur V kolikor se odločite za varianto brez proteze potrebujete štiri vsadke (sklepam da na lokacijah štiric in šestic na vsaki strani) je cena : -750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur. -420 Eur (prevleka na vsadku) X 4 = 1680 Eur -210 Eur (vmesni člen) X 2 = 420 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Spredaj enko imam mrtev zob,ki je sedaj postal siv. Enkrat je že bil od znotraj beljen vendar je od tega že pet let. Zanimam me ali se zob lahko še enkrat beli in koliko to uniči sam zob. Bi po vašem mnenju bilo bolje narediti prevleko? Ali prevleko oz. beljenje krije zavarivalnica ? Hvala za vaš čas in odgovor. KlaraSpoštovani! Glede na to, da je zob mrtev in koreninsko ustrezno oskrbljen, bi bilo najbolj modro vstaviti koreninski zatiček ni narediti zobno prevleko. Lep dan še naprej!


pozdravljeni, težave imam s petico levo spodaj. Po nekajkratnem poskusu zdravljenja korenine pri osebnem zobpzdravniku, sem bil napoten k endodontu. Čakal sem ga pol leta za pregled, danes je pogledal in dal mnenje, da je bilo predhodno zdravljenje neuspešno zaradi nedostopnosti enega izmed kanalov. Le ta se razveji zelo globoko in se ga ni dalo doseči. Naročen sem na obravnavo čez pol leta. No...prišel bi kar do vas in to saniral, ker me zob občasno boli in bi ga rad čimprej pozdravil. Zanima me cena posega. Hvala, staneSpoštovani! Cena zdravljenja zoba, ki ga želite sanirati, je 270 Eur. Za terapijo potrebujemo tri obiske (90 Eur po seji). Lep dan še naprej!


Spoštovani Zanima me koliko bi prišla zgornja totalna proteza z implatanti.Ker sedaj imam mostiček in snemljivo protezo. Povedali so mi da imam paradentalno bolezen zato razmišlam kaj storiti potem. Hvala za vaš odgovorSpoštovani! V kolikor želimo narediti totalno protezo brez nebne plošče potrebujemo štiri vsadke. Omenjen način obravnave je tudi najpogostejši in nudi odlično estetsko in funkcionalno rehabilitacijo, saj je proteza relativno zelo stabilna v primerjavi s klasično totalno protezo brez dodatnih elementov, ki bi le to stabilizirali. Cena: -750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur. -900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur. Cena vsebuje vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Lep dan še naprej!