Pozdravljeni, zanima me, koliko bi me pri bas stala delna proteza v spodnji čeljusti? V levem delu mi manjkata dva, v desnem pa tri zoba.Spoštovani! Cena delne proteze: -700 Eur (akrilatna delna proteza) -900 Eur (delna proteza z ulito bazo) Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Spodaj imam samo levo 1,2 in 3 ; desno 1,2,3,4. Nočem implatantov. Kaj mi svetujete- kakšna proteza ( da se ne bi videli kaveljčki na L3 in D4). Kakšna je cena ? kaj pomeni material cromazit in vizil ? Hvala in lep dan. Še to : se da k vam priti samo na pregled, če je potrebno, da poveste nasvet ? Hvala.Spoštovani! V kolikor se omejimo na rehabilitacijo brez zobnih vsadkov je edina in tudi največkrat uporabljena možnost oskrba z delno protezo. Proteza je lahko enostavna, brez fiksnoprotetičnih priprav, vendar retencijske elemente potem predstavljajo vidne zapone. Če se temu želimo izogniti je potrebno narediti najmanj dve vezani prevleki na zadnja dva zoba v vrsti na vsaki strani, ki nosita polzilo ali sklep, ki bolje in brez vidnih kovinskih elementov nosita delno protezo. Tako obliko bi vam tudi osebno priporočil. Cena: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eur -250 Eur (polzilo ali sklep) X 2 = 500 Eur -900 Eur (proteza z ulito bazo; vizil) X 1 = 900 Eur -skupaj: 2240 Eur. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do željenega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Za uskladitev terminov za prvi pregled nas prosim pokličite na 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Že od malega imam nekoliko krive zobe, vendar zobozdravnica ni bila za zobni aparat, češ se bo popravilo. Potem pa se je meni zdelo prepozno. Sedaj se zanimam za porcelanaste luske. Zadeva je taka, da mi dvojka nekoliko prekriva enico, ta je zamaknjena malo nazaj. Se to s pomočjo lusk da popraviti? Se jo prelepi samo na zob, ki je zamaknjen nazaj ali kako?Spoštovani! Opisan problem, bi bilo najbolje popraviti z zobnim aparatom, saj je pristop šolski in neradikalen. Pri izdelavi zobnih lusk je potrebno nekoliko poseči v strukturo sklenine, kar pomeni da je potrebno odstraniti plast sklenine na vidni ploskvi zoba v debelini od 0,3 do 0,7 mm. Na tako pripravljeno površino se prilepi porcelanska luska, ki lahko spremeni barvo in do določene mere tudi obliko (postavitev) zoba. V primeru po katerem sprašujete bi bilo najbrž potrebno poseči v površino obeh zob ter z preoblikovanjem doseči željen estetski učinek. Več vam lahko povem po opravljenem kliničnem pregledu. Lep dan še naprej!


Spoštovani doktor! Stara sem 27 let in žal imam dedno tako slabe zobe-kljub resni in dobri higieni,da mi jih veliko že manjka. Zanima me,kaj bi bila lahko najcenejša rešitev,če mi manjkajo spodaj vse šestke,sedmke in osmke,zgora levo sem brez šestke in sedmke ter osemke,na desni zgoraj pa imam eno sedmko. Žal nisem zob mogla rešiti,poskušali smo vse,ampak bolečina je po razlagi mojega zobarja nekje v kosti,saj so me boleli mrtvi,tud odprti zobje,po vseh zrdavljenjih,ki so možna. Kaj storiti,saj pri teh letih ne vem več kako naprej...nimam ugriza,pa tudi estetsko to ne gre. Zanimajo me vse možne rešitve,najbolj pa najcenejša,saj sem še študentka...:/Spoštovani! V spodnji čeljusti imate na obeh straneh skrajšano zobno vrsto (zadnji zob je petica) kar pomeni, da izdelava mostiča ne pride v poštev. Najboljša rešitev, glede na zobni status in vašo starost, je vsekakor vstavitev zobnih vsadkov vsaj na mesto šestic, še bolje tudi na mesto sedmic. Enako velja za status levo zgoraj ( v kolikor je prisotna osmica bi bilo mogoče izdelati most od petice na sedmico), desno zgoraj pa poleg implantne oskrbe pride v poštev izdelava klasičnega mostu. Izdelava delne proteze teoretično ni slaba rešitev (vsekakor je najcenejša) vendar se v praksi izkaže kot slaba in nezadostna rešitev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me kako poteka neboleče puljenje zoba. Imam precej hud strah, zato sprašujem, če se da zdreti zob popolnoma brez bolečine. Zob je gnil, in me boli. Zanima pa me tudi cena in čakalna vrsta. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem. Lep pozdravSpoštovani! Zobje se ruvajo pod vplivom lokalne anestezije, kar pomeni, da je postopek neboleč. Cena posega: -60 Eur (enostavna extrakcija) -90 Eur (komplicirana...) Lep dan še naprej!