Lep pozdrav. Ta teden sem hudo zbolev za gripo in vidim da mi je vplivalo na zobe... Zacelo se z zatekanjem dlesi med desno enico in dvojico zgoraj. Dan kasneje se je razsirilo do desne trojice in od tu cisto do leve trojice zgoraj vkljucno z enico in dwojico.. Naslednji dan ko sm se zbudiv hotel scetkati zobe me je mkcno zapekla zgornja dlesen na kar pogledam blizje v ogledalo vidi da se mi je rob dlesni dvignil od zob in zacelo krvaveti zanima me kasne posege se to potrebuje in kaksna je cakalna doba glede na to da se vse skupaj hitro siri in ce mi se obrazlozite razloge nastanka hvala lepaSpoštovani! Opisana sistemska dogajanja v telesu lahko močno spremenijo imuski odgovor tudi v ustni votlini, tako da lahko nekatera bolezenska stanja časovno sovpadajo. Po napisanem sodeč, gre za akutni gingivitis, torej vnetje dlesni, ki vsekakor ni pogojeno samo z gripo, vendar že leta tli kot kronično vnetje (parodontalna bolezen), ki pa je zaradi svoje napredovalne oblike vzplamtel zaradi prej opisanih dejstev. Najprej je potrebno določiti stopnjo parodontalne bolezni (ortopanksi RTG posnetek) in glede na to zdraviti samo osnovno bolezen (pouk o ustni higieni, čiščenje kamna, luščenje in glajenje korenin, operativni postopki...). Glede na opisano klinično sliko bi morda problem lahko povzročale tudi afte. Lep dan še naprej!


Zanima me ali je normalno, da po vstavitvi umetne kosti(granul) v čeljust,nastane oteklina, ki je tretji dan(to je danes) najhuja.Močno sem otečena in imam modrice pod očesom, ki mi ga že zapira.Moram pa pripomniti, da mi je zaradi periimplantitisa zobni kirurg moral odstraniti 2 implantata, ki sem jih imela 16 let, ker sta načela kost, je moral umetno kost dodati. Hvala za odgovor na osebni mejl.Spoštovani! Po opisanem kirurškem posegu so znaki, ki jih opisujete, zelo pogosti, če ne že skoraj pravilo. Tretji do četrti dan je klinična slika ponavadi najbolj izrazita, potem pa simptomi počasi začnejo izginjati. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me ali je možno, da me po endodontskem zdravljenju srbi lice nad zobom, ter kaj to pomeni? Zob me ne boli in ni občutljiv, na licu tudi ni kakšnih drugih vidnih znakov (rdečice ali kaj podobnega). Lep pozdrav.Spoštovani! Sam podobnega problema še nisem reševal, sklepam pa lahko, da gre za posledico lokalne anestezije, za katero menim, da bo kmalu izginila. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni V ponedeljek sem odšla k zobozdravnici zaradi bolečin v sedmici zgoraj katera je bila pred časom plombirana.Odprla mi je zob in vstavila neko črno zdravilo za pomiritev živca.Trenutno je sreda in me ta zob boli na pritisk ugriz sicer ne zelo ampak je neprijetno.Zanima me če so takšne bolečine za pričakovati ali naj grem takoj nazaj?Naročena sem namreč čez dober teden.Hvala za odgovor.Spoštovani! Bolečine po plombiranju so relativno pogost problem, v kolikor je potrebno radikalno odstranjevanje obolelega dentina. Terapija v tem primeru je devitalizacija zoba oziroma odstranitev vitalne zobne sredice, kar naredimo s postopkom ˝koreninskega zdravljenja˝. V fazi prve pomoči, so vam v zob vstavili sredstvo, ki je povzročilo odmrtje zobne krone. Težko je napovedati potek subjektivnih znakov (zmanjšanje, povečanje bolečine...)takoj po postopku, vsekakor pa zmerno bolečino nekaj dni lahko pričakujete. Omenjeno sredstvo je potrebno v nekaj dneh odstraniti, ščistiti koreninske kanale in vanje vstaviti sredstvo za sterilizacijo koreninskih kanalov, da jih tako pripravimo na polnitev. Lep dan še naprej!


Spoštovani Star sem 63 let in imam totalno protezo že 20 let.Ta se mi ne prilega najbolje še posebej spodnja.Zanima me koliko bi stala nova proteza (zgornja in spodnja) in koliko časa bi moral čakati. Hvala lepa za odgovorSpoštovani! Cena protez (totalnih) po katerih sprašujete je: 700 Eur (totlna proteza) X 2 = 1400 Eur. S pričetkom dela se kar se da prilagajamo posamezniku. Lep dan še naprej!