v ponedeljek imam dogovrjeno uro , za manjši poseg ,ki bo potekal pod lokalno anestezijo . Sem pa med tem dobila prehlad , ki gre počasi proti kraju , jutri pa je ta poseg . Zato me zanima , ali lahko ob prehladu dobim anestezijo . HvalaSpoštovani! Prehlad in lokalna anestezija v vašem primeru nimata neposredne povezave. Večji problem bolezen lahko povzroča med samim posegom, saj je ponavadi potrebno dihati skozi nos, da vam hladilna voda ali telesne tekočine ne zalivajo dihal. Poleg tega lahko okužite osebje in ostale paciente v čakalnici. Morda bi premislili o spremembi datuma posega. Hvala in lep dan.


Pozdravljeni! Zanima me za štift, zob štirica. Kakšna je čakalna doba pri Vas, če greš privat, in kakšna je okvirna cena. Zob se mi je odlomil, baje da se da na korenino pritrditi štift, nov zob. Hvala.Spoštovani! Zob bi oskrbeli z koreninskim sidrom (štift) in krono. Največkrat se odločimo za kovinsko-keramično prevleko. Cena: krona 210 Eur, zatič Maileffer titan: 30 Eur. Čakalne dobe ni. Veselimo se vašega obiska.


Pozdravljeni, zanima me , koliko mora biti otrok star, da se mu lahko naredi implantant? lp MojcaSpoštovani! Po najnovejših smernicah v tujini vstavljajo implante s posebnimi indikacijami že pri sedmih letih. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Sprednja dva zoba sem v otroštvu poškodoval,bila sta že nekajkrat oblečena sedaj pa sta različne barve in razmaknjena. Zanima me, če je izdelava estetske luske trajna rešitev? Hvala za odgovor! Lep pozdrav,Uroš.Spoštovani! Izdelava estetske luske ima relativno ozko indikacijo: zob naj bi bil skoraj intakten, torej brez večjih obstoječih plomb ali razpok, ugriz pravilen (ni preobremenitev protetičnega izdelka)...Če sem vas prav razumel sta bile na zobeh že izdelani prevleki, torej drugega kot nove prevleke ne moremo narediti. Glede na to, da sta to prednja sekalca, bi predlagal izdelavo polnokeramične prevleke, saj je estetsko bolj ugodna, umik dlesni z leti, pa ne bo povzročil večje estetske spremembe, ker rob prevleke ne bo viden. Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni, pregledala sem skoraj vse zdravniške nasvete glede težav z zobmi na internetu, vendar mojih težav nisem zasledila, zato vam pišem osebno. Pred dvema tednoma sem se močno prehladila(bolelo me je grlo, imela sem vneto levo nosnico in levo uho). Pozdravila sem se sama, brez antibiotikov, pri zdravniku nisem bila. V času prehlada pa me je začelo skeleti v štirici ali petici zgoraj levo. V enem od obeh zobov me je zacukalo, če sem hodila navzdol, suvala glavo hitro sem ter tja ali skakala z višine v globino. Stanje je po dveh tednih boljše, v zobu zacuka le če hitro sunem glavo nazaj ob neko tršo podlago(npr. fotelj). Trenutno se nahajam v tujini in sem pred nekaj dnevi tudi odšla tukaj k zobozdravnici. Le ta mi je pogledala oba zoba, na obeh sta stari plombi(zoba sta še živa), vendar ni opazila nič posebnega. Zoba je tudi rentgensko slikala, vendar tudi na sliki ni opazila nič nenavadnega. Zanimivo je to, da me zoba ne bolita ne na dotik, ne ko potrkaš po njiju in ne kadar jem. Zobozdravnica je rekla, naj počakamo in da ne bi rada odpirala obeh zob, ker ne gre za problem, ki bi bil moteč. Dala mi je le nek alkohol oz. nekaj podobnega, ki sem ga razredčila s toplo vodo in izpirala levo stran (chlorophyllipt). Malo je pomagalo. Prosim za vaš odgovor, kaj vi mislite o tem, ker je v tujini res neprijetno hoditi okoli zobozdravnikov, v Slovenijo pa se vrnem šele čez 1 mesec. Že vnaprej hvala in lep pozdrav.Spoštovani! Našteli ste tipične znake vnetja sluznice obnosne votline (sinus maxillaris). Hitri gibi z glavo zatresejo tekočino v sinusu, ki se je nabrala kot posledica akutnega vnetja. Premik tekočine in povečan tlak v sinusu sprožijo značilno bolečino. Kadar so vrški korenin zgornjih zob (ličniki ali kočniki) v sinusni votlini ali njeni bližini, se lahko vnetje prenese nanje ali obratno. Glede na to, da RTG posnetek ni prikazal sprememb na zobeh ali okoli vrškov njihovih korenin, bi sklepali, da zobje sami po sebi niso bili vzrok bolečine. Za poglobljeno diagnostiko, bi se morali zglasiti v ordinaciji, sicer pa se sinusitiis (vnetje sluznice v sinusih) zdravi z antibiotiki. Veselimo se vašega obiska!