pozdravljeni, ker me je bolel zob, mi je zobozdravnik staro srebrno plombo na šestici zgoraj zamenjal z novo belo plombo. zobozdravnik mi je pri tem povedal, da z zobom ni bilo nič narobe, temveč so bile bolečina le posledica gripe, saj me je zob bolel le ob premikanju glave, pri teku, sicer pa ne in tudi v notranjosti zoba ni našel nič problematičnega. teden po menjavi plombe pa je zob postal zelo občutljiv, bolel me je na ugriz, sedaj pa je postal občutljiv tudi na sladko in mrzlo, ostro zaskeli že če se smejim na mrazu. zobozdravnik mi je rekel, da je to le reakcija na belo plombo in bi težave morale miniti v nekaj tednih. zdaj je od tega že dober mesec, pa ni nič bolje, poleg tega imam v ustih pogosto okus po gnoju in sicer ne isti strani kot je ta boleči zob, vendar spodaj. prosila bi za nasvet, kaj bi lahko bilo, saj z zobmi nikoli nisem imela nobenih težav. hvala in lep pozdrav! brankaSpoštovani! Bolečina po menjavi plombe je posledica draženja zobne sredice ali pulpe, ki nastopi zaradi vibracij, spremembe temperature in sušenja dentina pri vrtanju. Dejavnikom se ne da izogniti. Bistvenega pomena je tudi globina odstranjevanja gnilobnega procesa; bliže sredici, večja je verjetnost, da bo prišlo do prekomernega draženja. Draženje sredice povzroči njeno vnetje, kar vi občutite kot negativne senzacije: preobčutljivost na temperaturne spremembe, bolečina... Če je bilo vnetje delno (hiperemija) je problem povraten in ne zahteva dodatne terapije, če pa je vnetje hujše in obsega celotno sredico (bolečina na ugriz, potrk) je stanje nepovratno in zahteva dodatno terapijo: koreninsko zdravljenje. Za dodatne informacije nas prosim pokličite po telefonu. Hvala in lep dan.


Spoštovani, zanima me, koliko stane čiščenje zobnega kamna in oblog in koliko stane zobni vsadek. Hvala za odgovor in lep sončen dan.Spoštovani! Čiščenje zobnega kamna stane 50 Eur. Zobni vsadek stane 900 Eur. Lep dan še naprej!


Levi sekalec na zgornji čeljusti mi je tik ob dlesni potemnel pripbližno 0.5 cm od dlesni navzdol. Nič me ne boli, ne jem nikakršnih tablet in ni bilo udarca v zobe ali kaj podobnega. Zanima me od česa je ta potemnitev nastala. Najlepša hvala za odgovor. EliabetaSpoštovani! Potemnitev sekalca na način, kot ste ga opisali, je značilna za avitlne (mrtve zobe). Zdravila in drugi vzroki zobe zabarvajo nekoliko drugače. Prosevanje temne barve dentina ob zobnem vratu, kjer je sklenina tanjša, nam podaja sum na zgoraj opisano diagnozo. Vzroki za odmrtje zoba so lahko zelo različni, največkrat pa je vzrok poškodba zoba, lahko že davno v preteklosti. Pod poškodbe prištevamo tudi blage udarce, ki se ga ob danem trenutku morda sploh niste zavedali. Tudi preparacija zoba za plombo ali goboki karies sta pogosta vzroka za nastalo stanje, vendar mi sledečega v vprašanju niste navedli zato domnevam, da potemnitvi botruje zgoraj opisni vzrok. Hvala in lep dan!


Spoštovani Včeraj so mi spulili 2 zoba 6,7...pa zašlili. Pa me zanima kok časa kri teče...Jemljem marivarin...sedaj sm ga prekinili pa dobivam inekcije fragmin 7500 E.Pa je možno da zboni kirurg pustil poleg zoba kot ene vrste drenaže da se kri izteče..pač da se ne zagnoji? hvala za odgovor v naprej.. lpSpoštovani! Čas krvavitve je v vašem primeru vsekakor daljši, kot pri zdravem pacientu. Po kliničnih izkušnjah naj bi krvavitev minila najkasneje v dvanajstih urah, draugače se oglasite v ordinaciji.Šivanje rane in vstavljanje kolagenskih preparatov v rano vsekakor pospeši zaustavljanje krvavitve in celjenje rane. Priporočamo tudi hlajenje. Kar se tiče jemanja marivarina in fragmina se držite navosil specialista, ki vam jih je predpisal. Hvala in lep dan!


pozdravljeni, imam sledeč problem: na zgornjem levem predelu dlesni imam rahlo vnetje, tako da me peče kadar jem. Poskusil sem z ustnimi vodami in večkratnim čiščenjem zob, vendar ni delovalo na dolgi rok. Priznati moram da že dolgo nisem bil pri zobozdravniku in da imam nekoliko nepravilno raščene zobe. Zanima me kakšna je terapija za to in navsezadnje tudi cena. Zelo sem vam hvaležen za odgoor, lep pozdravSpoštovani! Sprememb na sluznici, ki povzročajo pekoče občutke je mnogo. Najbolj pogosta je afta. Terapija sprememb je odvisna od diagnoze. Vsekakor moramo spremembo videti in šele nato vam lahko odgovorim na zastavljeno vprašanje. Veselimo se vašega obiska.