Pozdravljeni Moj zobozdravnik mi je ob strojnem širjenju kanalov zlomil konico igle, ki je sedaj ostala v zobu. Rekel je, da jo bo pustil kar v zobuostala v zobu. Ker tega nisem želela, sem povprašala po možnih rešitvah in tako sem prejela napotnico za stomatološko kliniko. Na pregled sem naročena šele 9.12. 2009. V zobu imam zdravilo, torej najbrž ni pametno toliko časa čakati. Kakšno je vaše mnenje glede terapije v takem primeru? Lahko zdravljenje zoba dokončate vi (predvsem odstranitev igle) in koliko bi to stalo? LpSpoštovani! Zlom igle v koreninskem kanalu je klasičen zaplet pri koreninskem zdravljenju. Odstranitev igle je težaven ali celo nemogoč postopek. Lokacija delca in njegova površina sta bistvena dejavnika, ko vplivata na težavnost postopka. Pri odstranjevanju je dobrodošel operacijski mikroskop in RVG aparat. Zdravilo je lahko v zobu tudi dalj časa (nekaj mesecev) v kolikor je zob dobro zaprt in ne povzroča kakršnih koli drugih problemov. Iglo lahko poiskusimo odstraniti, vendar vam ne bi rad ničesar obljubljal, dokler ne vidim vsaj RTG posnetka. Zdravljenje bi v tem primeru lahko dokončali mi. Cena: 50 Eur na sejo (Potrebujemo cca tri seje). Lep dan še naprej! Lep dan še naprej.


Pozdravljeni Moj zobozdravnik mi je ob strojnem širjenju kanalov zlomil konico igle, ki je sedaj ostala v zobu. Rekel je, da jo bo pustil kar v zobu. Ker tega nisem želela, sem povprašala po možnih rešitvah in tako sem prejela napotnico za stomatološko kliniko. Sedaj čakam na pregled tam. Kakšno je vaše mnenje glede terapije v takem primeru? LpSpoštovani! Zlom igle v koreninskem kanalu je klasičen zaplet pri koreninskem zdravljenju. Odstranjevanje igle je lahko zapleten in težak postopek, ki navsezadnje lahko povzroči tudi dodatne zaplete na prizadetem zobu. Če zob ne povzroča bolezenskih simptomov in če kontrolni RTG posnetki ne pokažejo poslabšanje stanja (periapikalnih resorbcij) potem odlomljen fragment lahko pustite v zobu, saj predstavlja le del očitno dobre koreninske polnitve. V nasprotnem primeru (simptomatika, RTG pokaže periapikalne spremembe) bi bilo iglo potrebno odstraniti, saj bi teoretično lahko predstavljala vzrok naštetih zapletov. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Manjkata mi 5 in 6-ica spodaj desno. Zanima me cena implantantov, in sicer skupna cena (implantant, nadgradnja, krona, delo....)? Slišala sem , da je možno, seveda odvisno od situacije, dati samo en implantant za dva zoba. Ali je to res? Hvala in lep pozdrav, S.Spoštovani! Rezultati posega so boljši, če paciente oskrbimo z večjim številom implantov, kar je zaradi ugodnejše statike povsem razumljivo. Če gre za krajšo vrzel kot bi bilo za dva zoba običajno (pomik sedmice naprej) potem lahko na en vsadek naredimo dve zobni kroni. Cena do končne oskrbe: -vsadek 900 Eur, krona na vsadku 420, krona člen 210= 1530 Eur -vsadek 900 Eur x 2, krona na vsadku 420 x 2 = 2640 Eur. Veselimo se vašega obiska!


Spoštovani! Sem 21 letno dekle, ki razmišlja o menjavi sprednjih 6 zgornjih zob - saj so namreč zelo krivi. (torej estetsko popravilo). (Enki sta veliki in nesimetrični, dvojki sta manjši in obrnjeni rahlo navznoter, trojki pa sta špičaste oblike) Ker bi rada imela lep nasmeh, me zanima kaj bi mi vi svetovali in kakšna je okvirna cena. Hvala za odgovor Lep pozdrav VeronikaSpoštovani! Estetske popravke lahko naredimo na več načinov: -dograditev in preoblikovanje zobnih kron s kompozitnimi masami; postopek je neinvaziven, stanje lahko kadarkoli povrnemo v prvotno. Izdelek ni tako trajen kot protetične restavracije krone (luske in krone) in se pri preobremenitvah lahko poškoduje, vendar je popravilo enostavno. Cena: cca 60 Eur po zobu. -izdelava porcelanski lust. Cena: 350 Eur po luski (zobu). -izdelava umetnih kron. Cena: kovinsko keramična 210 Eur, polnokeramičana 320 ali 350 po kroni. Zadnje dva postopka sta invazivna; posegamo v zdrava trda zobna tkiva (brušenje), in nepovratna. Estetski rezultati so vrhunski in mnogo bolj trajni kot v prvem primeru. Za končno odločitev moramo vsekakor narediti klinični pregled. Veselimo se vašega obiska.


Na zobeh imam še stare,tiste črne plombe.Rada bi jih zamenjala za nove bele,zato me zanima kako boleče je to in koliko stane menjava za en zob.Zanima pa me tudi,koliko bi prišlo brušenje enega zoba,ki je čisto v špico na vrhu. hvala in lpSpoštovani! Menjava plomb se ponavadi izvaja pod lokalno anestezijo in je popolnoma neboleč postopek. Cena belih plomb: -ena ploskev 55 Eur -dve ploskvi 60 Eur -tri ploskve 65 Eur. Veselimo se vašega obiska.