Na zobeh imam še stare,tiste črne plombe.Rada bi jih zamenjala za nove bele,zato me zanima kako boleče je to in koliko stane menjava za en zob.Zanima pa me tudi,koliko bi prišlo brušenje enega zoba,ki je čisto v špico na vrhu. hvala in lpSpoštovani! Menjava plomb se ponavadi izvaja pod lokalno anestezijo in je popolnoma neboleč postopek. Cena belih plomb: -ena ploskev 55 Eur -dve ploskvi 60 Eur -tri ploskve 65 Eur. Veselimo se vašega obiska.


Pozdravljei. Zdravnica mi bo prihodnji teden uničevala živce na sedminci spodaj. Zanima me ali to boli oz. ali ti uničuje živce na živo ali lahko da injekcijo Hvala za odgovorSpoštovani! V primeru, da je zob še vitalen (živ), potem je potrebno postopek izvesti pod lokalno anestezijo. V tem primeru je proces neboleč. V kolikor je zob že avitalen (mrtev) in pri zdravljenju odstranjujemo ostanke mrtvih mehkih mas in bakterij iz koreninskih kanalov, se postopek lahko izvaja brez anestezije in je prav tako neboleč. Lep dan.


Spoštovani Spodaj desno imam most, ki zapolnjuje vrzel manjkajoče 6 in 7-ice, most je pritrjen na 5-ico in 8-ico. Nosilna osmica mostu je postala občutljiva na toplotne dražljaje, hladno in toplo. Ali to že pomeni, da je nosilna osmica potrebna zdravljenja in ali je to sploh mogoče. Za odgovor se vam zahvaljujemSpoštovani! Vzroki preobčutljivosti na toplotne dražljaje in spremembe osmotskega tlaka so lahko različni. Umik dlesne omogoči toplotnim in drugim dražljajem, da vplivajo direktno na vratni in koreninski dentin, ki ni zaščiten s sklenino ali umetno zobno krono, ter tako povzročijo negativne senzacije (sklelenje, bolečina). V kolikor ti očutki minejo v nekaj sekundah po prekinitvi delovanja dražljaja sklepamo na manjšo okvaro zobne pulpe, ki je reverzibilna (stanje se bo popravilo samo ali pa je potrebo vratni dentin zaščititi s sposebno smolo). Radikalnih posegov v tem primeru ni potrebno izvajati. Vzrok dogajanju je lahko tudi sekundrni karies pod prevleko. Karies je vsekakor potrebno odstraniti, kar zahteva demontažo mosta. Če bolečinski dražljaji ne minejo v nekaj sekundah po prenehanju delovanju dražljaja, je potrebno tudi koreninsko zdravljenje, saj je simptomatika znak za nepovratno okvaro zobne pulpe, ki jo je potrebno odstraniti. Lep dan še naprej!


Spoštovani g. doktor! Sem pred temeljito prenovo zobovja in me meddrugim čaka tudi dvig sinusnega kanala z dodatkom kostne mase, zaradi vsaditve implatatov. Zanima me kako izgleda ta operacija, kako huda je, koliko časa traja in ali so možni zapleti? In vprašala bi še to, kako lahko potem sploh uživaš hrano po takšnem posegu. Ali v vaši ordinacijo opravljate tudi takšne operacije in kakšna je cena? Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam LiliSpoštovani! Med operacijo dviga sinusnega dna v obnosno votlino naložimo umetno ali živalsko kost na dno le te in s tem zadostimo pogojem statike, ki je bistvenega pomena za obstoj implanta. Pri internem sinus liftu membrano sinusne votline dvignemo kar s samim implantom , ki ga vijačimo v zobiščni greben (implant gleda v obnosno votlino največ dva mm). Pri zunanjem dvigu odpremo obnosno votlino s strani (1cm x 1,5cm), dvignemo membrano votline in naložimo manjkajočo kost okoli delov vsadkov, ki pogledajo v samo votlino. Postopek opravimo skupaj z implantacijo in traja dobro uro. Zapleti so izredno redki, pričakujemo pa rahlo oteklino in modrico. Bolečin ni. Šive poberemo čez deset dni. Po operaciji področje hladite. Uživanje hrane (v kolikor ne gre za totalno protezo) je normalno. Če je postopek mogoč in potreben bi ocenil popregledu RTG posnetka. Lahko ga opravimo pri nas. Cena: implant 900 Eur, sinus lift po gramu umetne kosti ( 1g 150 Eur). Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni, Imam sina starega 3 leta.Sama sem imela zelo slabe izkušnje pri otroškemu zobozdravniku , zato iščem za sina dobrega zasebnega zdravnika. Ker ga še nism peljala k zobozdravniku, me zanima če se lahko naročim pri vas.Spoštovani! V naši ordinaciji ste vedno dobrodošli! Naročite se po telefonu 04/5300660 ali 040 294488. Veselimo se vašega obiska!