pozdravljeni! Zanima me,kako je pri vas z prvim pregledom za mostiček, ali moram imeti s seboj rentgensko sliko vseh zob,ali jo lahko napravim pri vas!Prosila bi vas tudi,če mi lahko daste datum za pregled,nekje v mesecu oktobru! hvala,l.p darja korenčanSpoštovani! Mnogo hitreje se lahko odločimo o načinu in ustreznosti oskrbe, če imate že narejen pregledni RTG posnetek. Dotičnega z našimi aparati ne moremo narediti. Za datum pregleda se lahko naročite po telefonu 04/5300660 ali 040294488. Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni, zaradi bolezni(motnje hranjenja) so se mi začeli krušiti zobje in napadel jih je karies, luknjice zapolnim s super attack-om ,da so manj opazne, zobje so seveda totalno neuporabni, potrebovala bi totalno protezo. Pri zobozdravniku nisem bila že cca.15 let-bojim se zobarja, pa tudi sram me je, da bo nekdo od blizu videl totalno stanje mojih zob oz. tega kar je od njih ostalo. Zanima me v kolikem času mi lahko izpulite zobe in izdelate protezo. Zanima me tudi koliko stane začasna proteza, saj ne morem v službo hodit brez vseh zob (sem v stalnem stiku z ljudmi), v kolikšnem času jo izdelate in kakšni so stroški le-te ? Zanima me tudi cca. stroški puljenja in stroški totalne proteze . Ko bom zbrala dovolj poguma in denarja, se bom oglasila. p.s. Zanima me tudi kaj pomeni biti registriran pri zobozdravniku in katere stroške prevzame takrat zavarovalnica, če se vidi, da zobem res ni pomoči, koliko je potem čakalna doba pri vas. Seveda bi me v tem primeru tudi zelo zanimala cena začasne proteze, saj potem bi pa mogoče prej zbrala pogum za obisk pri vas, saj bi v tem primeru potrebovala manj denarja za poseg. Najlepša hvala za vse, NinaSpoštovani! Opisane posege, ki jih sami izvajate na zobeh vam toplo odsvetujem. Kot sem uspel razbrati je vaš prvi in največji problem narediti prvi korak v zdravljenje zob in ustne votline. Svetujem vam, da ga naredite čim prej. Posegi so enostavni, hitri, neboleči in dajejo očitne rezultate. Pri prvem obisku bi vam naredili načrt zdravljenja, rtg posnetek in točen predračun za storitve. Zobe izpulimo takoj, ko imamo pregleden RTG posnetek, začasno protezo dobite lahko že v dveh dneh. Cena totalne proteze je 500 Eur. Registriran pri zdravniku ali zobozdravniku pomeni izbrati si ga za osebnega terapevta. Pri dotičnem zobozdravniku ste v skladu s čakalnimi dobami upravičeni do storitev, ki so opisane v zeleni knjigi. Veselimo se vašega obiska!


Spoštovani, kljub svojim letom imam katastrofalno stanje zob. Zaradi strahu pred zobozdravniki,mi sedaj preostane samo eno - totalna zobna proteza. Končno sem samo sebe prepričala, da mi ne preostane nič drugega kot to, da čimprej poiščem pomoč. K moji sreči imam zelo zelo redko zobobol. Zadnje čase pa me pogosto muči glavobol in tudi to vem, da večina bolezni izhaja prav zaradi propadajočih zob. Zanima pa me ali pri vas delate totalne proteze take, da zgledajo naravni (da niso čisto ravni zobje) in še to me zelo zanima, nikdar v življenju (razen mlečne zobke) nisem imela belih zob, ali pri vas delate tudi take proteze in pa seveda koliko stane taka proteza ? S tem da me zanima še cena storitve, ki ste jo predlagali ga.Ksenji : Zgornjo brezzobo čeljust lahko oskrbimo s protezo, ki ima prosto nebo le v primeru, če jo podpremo (pritrdimo) z zobnimi vsadki. Za pritrditev potrebujemo ponavadi štiri vsadke, ki nosijo kroglična sidra ali pa so povezani z gredjo. Proteza se z homolognimi elementi pritrjuje na retencijske dele vsadkov. Protezo prav tako lahko snamete, kar omogoča dobro higieno le te, predvsem pa retencijskih delov in sluznice (dlesni) okrog njih. Zadovoljstvo pacientov je pri navedeni protezi v primerjavi s klasično oskrbo neprimerljivo. Taka proteza pritrjena z vsadki, so sicer moje sanje in me zato zanima še okvirna cena take storitve. Hvala lepa in lep pozdrav, KarinSpoštovani! Ravno pri totalni protezi imamo največjo svobodo pri oblikovanju vidnega sektorja. Barvo, obliko in postavitev zob določimo skupaj s pacienti v fazi preizkusa proteze v vosku. velikokrat se orientiramo po fotografijah, ki jih pacienti ponudijo kot osnovo za estetsko sanacijo. Cena totalne proteze je 500 Eur. Cena proteze,ki je podprta z vsadki: implant (900 Eur) × 4 = 3600 Eur proteza z ulito bazo × 1 =710 Eur skupaj = 4310 Eur. cene so navedene brez popustov, ki so pri tako velikih oskrbah običajni. Lep dan še naprej!


Zivjo. Ne vem,ce moje vprasanje ravno spada sem,ce lahko odgovorite,bi Vas lepo prosla. V petek sem bila pri zobarju-svojem. Zob me ni bolel. In mi je plombiral sestico. Imam sedaj belo plombo. Ampak od petka naprej me ze malo boli. Pa res tako malo. Ok,v petek naj bi bilo se normalno,saj je bil zob razdrazen. Ampak se danes??? Skeli ali boli. Ne vem tocno. Je to normalno? Moram nazaj k zobarju in kaj mi bo delal?Spoštovani! Preobčutljivost po plombiranju je zelo pogost pojav in lahko ostaja na prizadetem zobu tudi več tednov. Dokler gre za občutljivost na temperaturne dražljaje in spremembe osmotskega tlaka (kislo, sladko...) in bolečina mine nekaj sekund po prenehanju delovanja dražljaja je bolezensko stanje v zobni pulpi še povratno v prvotno stanje in v tem primeru počakamo na izboljšanje ali poslabšanje stanja. V kolikor bolečina ostaja po prenehanju dražljaja nekaj minut in več ali je celo spontana, potem sklepamo na popolno vnetje zobne pulpe. V tem primeru postane zob boleč tudi na ugriz in potrk. Stanje postane nepovratno in zahteva čim prejšnje koreninsko zdravljenje zoba (odtranitev zobne sredice ali devitalizacija). Lep dan še naprej!


Meni manjka v spodnji čeljusti 5 zobov in hočem vstaviti 5 implantantov. Mene zanima koliko stane 5 implantantov kompletno z zobmi sem samoplačnik. Ali obstaja možnost enega predračuna tako da vem koliko bi moral plačati? Se vam srčno zahvaljujem za odgovor. FrancSpoštovani! Cena implanta je 900 Eur. Pri večjem številu se dogovorimo za popust. Cena krone na vsadku je 420 Eur, v primeru člena 210 Eur. V primeru večjega števila se dogovorimo za popust. Natančen predračun dobite po pregledu RTG posnetka. Lep dan še naprej!