Pozdravljeni, Zanima me kaj je možno narediti, če mi manjka 2, in sta se 1 in 3 že močno prirasli. Ali bi morala obvezno nositi zobni aparat, da bi dobili prostor za novo 2, ali se to lahko uredi kako drugače. Moj zobozdravnik je rekel da se itak ne opazi da mi 2 manjka, 3 je pa pomemben zob, pa bi bilo nesmiselno ga brusit, kakšne dugačne varijante mi ni niti omenil. Hvala lepa za odgovor!Spoštovani! Estetska ureditev interkaninega sektorja lahko poteka na več načinov: -ortodontska terapija (fiksni aparat), ki zagotovi dodaten manjkajoči prostor za normalno širini dvojk in naknadna vstavitev dveh implantov na mesto drugih sekalcev. Terapija je dolgotrajna (eno leto min. nošenje aparata, vstavitev implantov (pol leta za osteointegracijo) in šele nato izdelava kron na implante. -fiksnoprotetična terapija (brušenje trojk in izdelava dveh novih kron na vsako stran). Terapija je hitra z dobrim in trajnim rezultatom, vendar radikalna saj je brušenje intaktnih trojk postopek na meji doktrinarnega. -izdelava adhezijskih mostičkov in s tem nadomestitev manjkajočih dvojk (adhezijski mostiček se na sosednje zobe le lepi in ne zahteva brušenje soseda. Terapija je hitra z dobrim estetskim rezultatom, vendar je izdelek v primerjavi s prejšnjima dvema precej nesiguren, saj ob preobremenitvah lahko lepilo popusti in zobek izpade. Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni! Že pred časom sem kontaktirala z vami glede mostička. Zanima me,preden se naročim pri vas za pregled,ali moram imeti s seboj rentgensko sliko celotnih zob oz. ali se lahko slikam pri vas! Hvala za nasvet, l.p darjaSpoštovani! Načeloma za protetična dela potrebujemo ortopan, sploh če gre za daljše mostovne konstrukcije. Ortopana pri nas ne moremo narediti (izdamo vam napotnico), imamo pa lokalni digitalni RTG. Prosim, če nas pokličete : 04/5300660 ali 040294488. Lep dan še naprej!


lep pozdrav, mene pa zanima nekaj jaz imam že ustavlene inplantate upam da sem prav napisala tiste železne čepke sedaj mi bi morali narediti še gor zobe pa me zanima koliko bi to pri vas stalo če bi mi vi to dokončali,obrnila sem se k vam zaradi tega ker sem o vas slišala da ste zelo korektni. Lep pozdrav,SonjaSpoštovani! Vsekakor vam lahko naredimo protetično konstrukcijo na že vstavljene implante. Cena metalkeramične krone na titanovem abutmentu (nastavku) je 420 Eur, cena vmesnega člena je 210 Eur v kolikor je to mostovna konstrukcija. Cena polnokeramične krone je 350 Eur + polnokeramičen abutment 300 Eur. Vmesni člen stane 350 Eur. Če nam pošljete ortopan na katerem so že vidni vstavljeni vsadki vam pripravimo točno ponudbo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 51 let.Imam paradontozo cca 5 let(odkar je zdravljena).Napravili so mi kiretažo,naročajo me na kontrolo,pravijo, da je ustna higiena zadovoljiva,takrat sta bili najbolj majavi obe enki spodaj,toliko da nista izpadli. Uspelo mi jih je obdržati ,vnetje se je začasno umirilo,zoba so mi nekako zacementirali skupaj,sta fiksna in se ne majeta.Problem pa je,da se mi v dlesni med obema zobema dnevno nabira gnoj,v dlesni je luknjica,ki se ne zaceli in iz katere mi ob pritisku z jezikom na notranjo stran dlesni priteče smrdeč gnoj.Kaj svetujete,izuljenje zob?!,skrbi me,če so lahko druge težave posledica tega (bolečine v kosteh itd.),nameravam si urediti prevleke,preko teh zob!?.Želim obdržati zobe, vendar ne za ceno drugih težav. Hvala za odgovor!Spoštovani! Po opisu problematike sodeč imate ob zobu fistulo ali šolo, po čemer bi lahko sklepali da je ob vršku korenine prisotno kronično vnetje, ki na čase akutno vzplamti, kar se manifestira kot minimalen iztok gnojne tekočine skozi šolo. O načinu terapije dotičnega zoba se vedno odločimo po pregledu RTG posnetka. Opisan zob kakor tudi napredovana parodontalna bolezen predstavljajo stalna kronična vnetja ali žarišča, ki bi teoretično lahko vplivala na bolezenska dogajanja v oddaljenih organih (sklepih). Pogovor o tem je kompleksen in dolg vsekakor pa gre to možnost upoštevati. Odločitev o izdelavi prevlek na obstoječe vendar parodontalno prizadete zobe postavimo po pregledu ortopana, merjenju obzobnih žepkov, določitvi klinične majavosti, zgodovini bolezni, spoštovanju ustne higine in navsezadnje želji pacienta in po preučitvi vseh otalih možnosti. Za ta odgovor vas moramo povabiti v ordinacijo. Veselimo se vašega obiska!


Pozdravljeni! Na zgornji levi strani imam mostiček ki pa je obešen na petko in osmico. Zdaj so ugotovili da je osmica pod mostičkom počila i mi je zobozdravnica rekla da mi ne more pomagati, da zob mora odstraniti. Mene zanima če ostanem brez osmice na kaj mi pol lahko obesi mostiček, če mi ga sploh lahko in seveda cena posega. Hvala za odgovor in lep pozdrav. MarijaSpoštovani! Glede na to, da je zadnji nosilec mostička odpovedal, ga ne moremo več narediti. Zadnji zob v vrsti je tako petica, kar lahko smatramo za skrajšano zobno vrsto. Rešitve so naslednje: -delna proteza (snemni nadomestek), v kolikor je pomanjkljiva tudi zobna vrsta na drugi (homologni) strani. -privesek, torej podaljšanje zobne vrste za en zob, vendar je potrebno v tem primeru konstrukcijo podaljšati v smer proti štirici in vključiti v konstrukcijo vsaj dva nosilna zoba, kar je v primeru intaktne štirice ali celo trojke precej radikalen poseg. -vstavitev enega ali bolje dveh vsadkov in fiksno protetična rekonstrukcija celotne strani. O ceni posega lahko govorimo, ko se odločite za način oskrbe in seveda kliničnem pregledu in pregledu ortopanskega RTG posnetka. Prosim če nas pokličete. Lep dan še naprej!