Pozdravljeni, zaradi poškodovane kosti se mi je dlesen po globinskem čisščenju kamna pomaknila navzgor in imam med zobmi prsledke- luknjice. Paradontolog je mnenja, da bi kakršnakoli dograditev in zapiranje medprostorov še poslabšala stanje dlesni, ker je čiščenje težje. V poštev naj bi prišlo le ortodontsko zdravljenje, ki pa je drago in dolgotrajno. Vendar pa s takim stanjem ne morem sprijazniti. Zanima me, ali bi v mojem primeru prišlo v poštev "dograditev in preoblikovanje zob s kompozitnimi masami". kako to izgleda? Kaj bi mi vi priporočili? Hvala za odgovorin lep pozdra, SuzanaSpoštovani! Vsekakor gre upoštevati in zaupati mnenju parodontologa. Do določene mere se medzobni prostori lahko preoblikujejo in deloma zaprejo, na noben način pa to ne sme vplivati na zastajanje hrane v medzobnih prostorih. Zobnje se lahko preoblikujejo s kompozitnimi materiali, kar ponavadi estetsko izpolni pričakovanja pacientov, vendar pa so materiali rahlo porozni, tako da lahko pričakujemo po daljšem obdobju lome in zabarvanja materialov. Natančnejše mnenje bi vam lahko podal po kliničnem pregledu. Veselimo se vašega obiska!


pred dvema mesecema sem imela nesrečo,padec s kolesom . imela sem zlomljeno zgornjo in spodnjo čeljust.Na zgornjih zobeh imam mostiček ,ki pa je tudi polomljen in rahlo majav.Če bo potrebno nosilne zobe odstraniti ,koliko časa bo potrebno počakati glede na moje poškodbe za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem lep pozdrav NadaSpoštovani! Z obravnavo pričnemo takoj! Lep dan še naprej!


Spoštovani, Na mostičku zgoraj se mi je odlepila prednja stran na dvojki, mislim da se temu reče faseta, mostiček je kovinski in me zanima ali se to prilepi nazaj ali je potrebno kaj drugega. Lep pozdrav.Spoštovani! Rešitev za opisan problem je več: -če faseta ni preveč poškodovana se lahko prilepi nazaj na kovinsko ogrodje, pri čemer je potrebno kemično obdelati obe stični površini. -če fasete ni mogoče vrniti na svoje mesto, lahko na obstoječe ogrodje izdelamo novo faseto iz kompozitnih materialov. -če prvi dve možnosti nista izvedljivi se lahko izdela samostojna kapica iz keramike ali plastičnih materialov , ki jo cementiramo na obstoječe ogrodje -lahko se seveda zamenja cela konstrukcija dotičnega zoba ali zobne skupine v kolikor gre za mostiček in je poškodovan zob izdelan v obliki vmesnega člena. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Zaradi strahu pred zobarjem je moje stanje v ustih obupno. Zgoraj desno mi je na štirici odpadla plomba, nato se je odkrušil skoraj cel zob. Ostala je le še notranja stran in malenkost na vidni zunanji strani. Sedmico zgoraj imam samo še korenino. Koliko časa bi trajala izdelava implatanta na štirici zgoraj ter kolikšen je celoten strošek le tega? Spodaj imam zdrti šestico in sedmico levo. Šestice pol manjka druga polovica je delno plomirana. Sedmica je praktično zdrta. Kaj se da narediti? Katere stroške bi lahko krilo zdravstvo? Ali je višina odvisna od števila zob in starosti zavarovanca? Kolikšna je trenutna čakalna doba in plačilni pogoji? Hvala za odgovor!Spoštovani! Preden iščemo rešitev z uporabo implantov, bi poudaril, da je možno štirico, glede na opis loma, morda še vedno rešiti s koreninskim zdravljenjem in izdelavo koreninskega sidra in krone. Cena posega je v tem primeru 240 Eur. V kolikor ste sigurni, da je prognoza zdravljenja zoba slaba in ste se odločili za njegovo odstranitev, je seveda vsadek odlična rešitev. Operativni poseg traja eno uro, po desetih dneh odstranimo šive. Osteointegracija (spajanje vsadka s kostjo) traja pol leta, po tem obdobju pa lahko obremenimo vsadek z zobno krono. Cena posega je 1320 Eur (skupaj s protetično nadgradnjo). ZZZS ne krije stroškov implantologije. Odločitev glede zdravljenja ali odstranitve spodnjih zob bi postavil po pregledu RTG posnetka. Lep dan še naprej.


Pozdravljeni! Zanima me naslednje. Sprednji dve enici imam malo odkrušeni in me zanima ali se to da popraviti? Zanima me tudi če se da zobe ravnati (vrh zob je rahlo cikcakast) in zadnje ali se pri vas da ravnati zobe namesto zobnega aparata in če ne kje to izvajajo? Prosila bi še za cene. Lep pozdrav!Spoštovani!¨ Manjše lome zobnih kron je možno sanirati na relativno enostaven način. Dogradimo jih s kompozitnimi masami kar zagotavlja dobro estetsko in funkcionalno rehabilitacijo. Cena posega po zobu je 65 Eur. Sami se ne ukvarjamo z ortodontijo (premikanje zob z aparatom), vendar pa sodelujemo z dobrim ortodontom v istih delovnih prostorih. Lep dan še naprej!