Pozdravljeni! Zadaj za modrostnim zobom se mi je na dlesni pojavila bulica, podobna fibromu, bradavici, v barvi dlesni, velikosti 2-4 mm, ne boli. Je mozno da bo scasoma sama izginila ali je potrebna kirurska odstranitev? Hvala za odgovor in LP.Spoštovani! Če gre res za benigni tumor torej fibrom lahko potrdi samo histološka diagnoza. Do takrat govorimo lahko samo o tvorbi podobni drobni trdi oteklinici. Podobne tvorbe niso nevarne in se jih odstranjuje, če motijo zaradi svoje prisotnosti. Tudi fibrom je popolnoma nenevarna tvorba. Če bo tvorba sama izginila vam ne znam odgovoriti. Lep dan še naprej!


Pozdrvljeni! Od zobozdravnika imam napotnico za apikotomijo.Zanima me, če imate pri vas tudi koncesijo oz. koliko stane poseg, če je samoplačaniški. In seveda kako hitro pridem na vrsto. Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Naša ordinacije nima koncesije za oralno kirurške posege. Lahko vas naročimo samoplačniško. Poseg stane 90 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pri zobozdravniku nisem bila že več kot 13 let in temu primerno je tudi stanje v mojih ustih.Rada bi si popravila zobovje.Sicer niso čisto vsi zanič,je pa res da se ne morem smejati kar je že načelo mojo samozavest.Zgoraj mi manjkata 2 in 3, 1 zgoraj je tudi že načeta, spodaj jih je pa kar nekaj že načetih.Kaj mi predlagate in kakšno je pri vami plačevanje na obroke. Prosim vrnite mi nasmeh!!!!Spoštovani! Predlagam vam lahko samo eno; čim prej se naročite na pregled (04/5300660 ali 040 294488. Plačevanje na obroke je vedno mogoče. Lep dan še naprej!


Spoštovani! 5.11.09 sem vam predstavila moj problem, vendar odgovora še nisem zasledila. Zopet bi vas vprašala, če je možno, da sam poseg(menjava plombe na šestici sp.) lahko sproži nevralgične bolečine. Ali lahko večkratna aplikacija "mandibularke" (Sandonest 2%)tudi povzroči takšne težave. Vse to se mi dogaja po obisku zobozdravnika. Napadi so neznosno boleči.Slika zob je bp, čeprav sta dva zoba (6 desno sp. in 7 desno zg.)zelo občutljiva na hladno hrano, zrak in podobno. Napadi se mi sprožijo ob žvečenju, umivanju zob in topli hrani. Nevrolog mi je predpisal zdravilo Lyrico, ki nekoliko umiri te napade. Prosim za vaše mnenje in nasvet kaj naj storim.Spoštovani! Opravičujem se, ker sem zgrešil vaše vprašanje. Že sami ste skoraj odgovorili nanj. Našteti posegi in dejanja vsekakor lahko prožijo napade navralgične bolečine. Nevralgijo zdravimo z aplikacijo vit. B in zdravili, ki jih imate. Lokalno (ob izstopišča trigeminalnih vej) se lahko aplicirajo blokade anestetikov. Prav tako bi lahko odstranitev prožilnega dejavnika (preobčutljivost zobnih vratov) pomagala pri reševanju vaših problemov. Za dodatne informacije se prosim naročite na pregled. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Pred dvema mesecema so mi naredili plombo iz "dvoploskvno" belo plombo na šestici. Karies je bil med šestico in sedmico (imam tesno stanje) in zato saniran po moji oceni prepozno (pol leta sem prosil zobozdravnico, ona pa "saj ni nič"). Sedaj me zanima: a) Koliko časa je zob občutljiv na obremenitev? Neprijeten občutek imam že drugi mesec, zdravnica pa pravi, da je to normalno. b) Ali je res, da se po podpisu izbranega zobozdravnika en mesec ne morem premestiti k drugemu? Kolikor razumem, delate tudi na koncesijo - v tem primeru se torej eno leto ne morem naročiti? V pričakovanju odgovora vas že vnaprej lepo pozdravljam. M.Spoštovani! Preobčutljivost zob na spremembe osmotskega tlaka in temperaturne spremembe po menjavi plombe so precej pogost problem. Preobčutljivost lahko traja tudi nekaj mesecev. V kolikor zob postane občutljiv tudi na pritisk ali potrk to pomeni, da je zobna sredica vneta v celoti in da se je vnetje že preneslo na pozobnico. Stanje je nepovratno ter zahteva koreninsko zdravljenje. Po podpisu izjave o izbranem zobozdravniku naj eno leto ne bi izbrali drugega. Lep dan še naprej!