Pozdrvljeni! Od zobozdravnika imam napotnico za apikotomijo.Zanima me, če imate pri vas tudi koncesijo oz. koliko stane poseg, če je samoplačaniški. In seveda kako hitro pridem na vrsto. Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Naša ordinacije nima koncesije za oralno kirurške posege. Lahko vas naročimo samoplačniško. Poseg stane 90 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pri zobozdravniku nisem bila že več kot 13 let in temu primerno je tudi stanje v mojih ustih.Rada bi si popravila zobovje.Sicer niso čisto vsi zanič,je pa res da se ne morem smejati kar je že načelo mojo samozavest.Zgoraj mi manjkata 2 in 3, 1 zgoraj je tudi že načeta, spodaj jih je pa kar nekaj že načetih.Kaj mi predlagate in kakšno je pri vami plačevanje na obroke. Prosim vrnite mi nasmeh!!!!Spoštovani! Predlagam vam lahko samo eno; čim prej se naročite na pregled (04/5300660 ali 040 294488. Plačevanje na obroke je vedno mogoče. Lep dan še naprej!


Spoštovani! 5.11.09 sem vam predstavila moj problem, vendar odgovora še nisem zasledila. Zopet bi vas vprašala, če je možno, da sam poseg(menjava plombe na šestici sp.) lahko sproži nevralgične bolečine. Ali lahko večkratna aplikacija "mandibularke" (Sandonest 2%)tudi povzroči takšne težave. Vse to se mi dogaja po obisku zobozdravnika. Napadi so neznosno boleči.Slika zob je bp, čeprav sta dva zoba (6 desno sp. in 7 desno zg.)zelo občutljiva na hladno hrano, zrak in podobno. Napadi se mi sprožijo ob žvečenju, umivanju zob in topli hrani. Nevrolog mi je predpisal zdravilo Lyrico, ki nekoliko umiri te napade. Prosim za vaše mnenje in nasvet kaj naj storim.Spoštovani! Opravičujem se, ker sem zgrešil vaše vprašanje. Že sami ste skoraj odgovorili nanj. Našteti posegi in dejanja vsekakor lahko prožijo napade navralgične bolečine. Nevralgijo zdravimo z aplikacijo vit. B in zdravili, ki jih imate. Lokalno (ob izstopišča trigeminalnih vej) se lahko aplicirajo blokade anestetikov. Prav tako bi lahko odstranitev prožilnega dejavnika (preobčutljivost zobnih vratov) pomagala pri reševanju vaših problemov. Za dodatne informacije se prosim naročite na pregled. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Pred dvema mesecema so mi naredili plombo iz "dvoploskvno" belo plombo na šestici. Karies je bil med šestico in sedmico (imam tesno stanje) in zato saniran po moji oceni prepozno (pol leta sem prosil zobozdravnico, ona pa "saj ni nič"). Sedaj me zanima: a) Koliko časa je zob občutljiv na obremenitev? Neprijeten občutek imam že drugi mesec, zdravnica pa pravi, da je to normalno. b) Ali je res, da se po podpisu izbranega zobozdravnika en mesec ne morem premestiti k drugemu? Kolikor razumem, delate tudi na koncesijo - v tem primeru se torej eno leto ne morem naročiti? V pričakovanju odgovora vas že vnaprej lepo pozdravljam. M.Spoštovani! Preobčutljivost zob na spremembe osmotskega tlaka in temperaturne spremembe po menjavi plombe so precej pogost problem. Preobčutljivost lahko traja tudi nekaj mesecev. V kolikor zob postane občutljiv tudi na pritisk ali potrk to pomeni, da je zobna sredica vneta v celoti in da se je vnetje že preneslo na pozobnico. Stanje je nepovratno ter zahteva koreninsko zdravljenje. Po podpisu izjave o izbranem zobozdravniku naj eno leto ne bi izbrali drugega. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Glede sledečega vprašanja imam grozne frustracije in strahove. Imam namreč popolnoma propadlo zgornjo desno sedmico. Pred približno tremi leti me je grozno bolela, a ker sem naslednji dan imel izpit, je nisem pustil zobozdravnici izpuliti. Zato mi je zob odprla in odstranila živec (vitalna trepanacija?). Zob je od takrat odprt in načeloma ne boli, če ga pustim na miru. Prav tako ni vidnega abscesa, oziroma čutenega, je pa zob res čisto gnil :(. Enkrat pred tem sem imel tudi sinkopo, ko sem dobil lokalni anastetik, zato me je obiska pri zobozdravniku NEIZMERNO strah. Predvsem zaradi tega, ker sem radiološki inženir in vem o teh stvareh ravno toliko, da si v glavi ustvarjam grozne scenarije. Strah me je, da je zadeva "zajedla" globoko v kost, ali da bom izvedel, da imam kakšno cisto,ipd. Prosim, povejte mi, če je razlog za preplah in če bo najverjetneje dovolj kar normalna ekstrakcija? Strah pred puljenjem in pred ponovno sinkopo od anastetika mislim, da sem že premagal. Ustavlja me le še strah pred tem kaj lahko pričakujem. Prosim za nasvet. Za odgovor se najlepše zahvaljujem.Spoštovani! Glede na napisano bi lahko sklepal, da zoba ne bomo več sposobni ustrezno koreninsko zdraviti (to lahko potrdim le pri pregeldu RTG), torej lahko pričakujete ruvanje zoba. V kolikor se je nad zobom razvila periapikalna cista jo je istočasno potrebno izluščiti, kar ponavadi ne predstavlja hujšega problema. Sinkopo ste doživeli zaradi prekomernega srahu in ne zaradi anestetika. V primeru, da je extremen strah še vedno prisoten predlagamo predhodno umritev z zdravili (pomirjevali). Ni razloga za preplah! Veselimo se vašega obiska !