Spoštovani, zanima me cena posega od ruvanja uničenega zoba do novega zoba primernega za lep nasmeh. Lepo pozdravljeni FerdoSpoštovani! En manjkajoči zob se da nadomestiti na dva načina: -Izdekava mostička; brusimo oba sosednja zoba in naredimo tri nove krone (dva nosilna zoba in manjkajoči zob). Cena: 3 x 210 (kovinska keramika) = 630 Eur ali 3 x 350 = 1050 Eur. -Vstavitev zobnega vsadka; sosednjh zob ni potrebno brusiti, kar je zelo dobro v primerjavi s prejšnjo metodo. Cena: zobni vsadek (750 Eur) + krona na vsadku (420 Eur) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred enim tednom sem si na spodnji čeljusti, leva stran, dala narediti, vsadke – 2 . Pred tem sem na isti strani imela mostiček, ki je bil obešen na modrostni zob in petico. Modrostni zob so mi izpulili. Vsadke so mi vstavili med modrostnim zobom in med petico. Poseg je bil normalen, 2-3 dni po tem sem imela manjše oteklino, kar je minulo. Šive sem tudi odstranila. Problem je nastal, ko je se začelo z bolečinami. V začetku nisem mogla določiti, kaj in kje me točno boli. Ko mi je zobozdravnik (ne tisti, ki je delal vsadke) odstranjeval šive, sva ugotovila da se mi zob, na katerem je bil mostiček, 5-ica, maja, da je občutljiv na udarec, itd. Meso okrog petice pa je zelo občutljivo, rdeče, boleče, … Ko vzamem ibuprofen, bolečina mine za nekaj časa. Najhujše je ponoči, ko so bolečine bolj intenzivne. Takrat me boli, čutim “trkanje”…in skratka še vedno mi ni jasno, kaj in kje točno boli. Zanima me kaj narediti? Ali bi morala slikati? Ali je možno da je pri posegu prišlo do premika 5-ice, korenine, ali morda, kaj drugega…? Hvala za vaš odgovor! Lep pozdrav IdaSpoštovani! Glede na napisano menim, da je vzrok bolečine v petici. Ali je vzrok v operaciji implantov ali ne je brez RTG posnetka nemogoče ugibati. Glede na to, da je petica mrtev in koreninsko zdravljen zob je nastanek problemov nepredvidljiv in ne nujno povezan s kakršnim koli drugim posegom. Predlagam RTG diagnostiko in glede na to ustrezno ukrepanje na petici (koreninsko zdravljenje ali ruvanje). Lep dan še naprej!


Spoštovani ker ste mi pred časom že uspešno svetovali, se ponovno obračam na vas.Moj problem je sledeč- zgoraj mi je zdravnik populil ves zobe(razen 6in 7), ta dva zoba je obrusil, saj bosta nosilca delne proteze.Razumljivo, da sta zoba boleča na mrzlo in toplo, me pa skrbi, ker se je sedaj po tednu dni vnela še dlesen, je otekla in boleča, imam pa malo oteklino tudi na ličnici.Na protezo še čakam.Zobozdravnik pravi,da če ne bo bolje, bova iz zoba , ki je najbolj občutljiv vzela živec.Ali je to potrebno, če je vneta in zabuhla dlesen?Ali ta poseg boli?Se vnetje po tistem, ko se zob "obleče" lahko umiri?Razmišljam tudi,da bi si ga dala izdreti,samo mi potem ta proteza, ki je v izdelavi najbrž ne bi odgovarjala. najlepša hvala za odgovorSpoštovani! Glede na opisano dogajanje sklepam da bo potrebno zob koreninsko zdraviti, kakor vam je razložil že vaš zobozdravnik. Vsekakor bi najprej poiskusil zob zdraviti in obdržati v ustih, saj je očitno pomemben nosilec delne proteze. Poseg je neboleč. V skrajnem primeru neuspele terapije se potem še vedno lahko odločimo za ruvaje in prilagotitev proteze. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zanima me, če se je možno pri vas naročiti na splošni pregled zob samoplačiniško? Koliko stane storitev - glede na potrebno zdravljenje naprej? Hvala že vnaprej! Lep pozdrav MajaSpoštovani! Vsekakor se lahko naročite na pregled. V kolikor vas zdravimo tudi naprej je preged brezplačen. V nasprotnem primeru je cena pregleda 50 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Mož je star 65 let. Pred leti mu je zobozdravnik naredil zobno protezo zgoraj totalno, spodaj delno-mislim, da ima spredaj še 4-6 svojih zob in zadnja zoba na katera natakne protezo?! Zgornje proteze ni nikoli nosil, pravi, da mu gre na bruhanje, da mu "klacka" v glavi, kakor, da bi tolkel s kamni, da hrana nima okusa. Tudi spodnjo protezo pred jedjo vzame iz ust, ker lažje je brez nje!!!? Meni se to upira, gnusi se mi, ko v restavraciji na skrivaj vzame protezo iz ust in jo zavije v žepni robec..... Zanima me ali pri tej starosti obstaja kaka boljša možnost za protetiko, ki bi jo moj mož lažje prenašal? In koliko bi to stalo ?On o tem zaenkrat nič ne ve a, če ga malo silim naj gre vendarle k zobozdravniku pravi, da se taka investicija pri 65 ne isplača ...? Sicer je v dobri fizični kondiciji, le kronične želodčne težave ga pestijo-jaz trdim da zaradi slabo prežvečene hrane (ker nima zob) in seveda je strasten kadilec od svojega 14 leta! Ker je zobozdravstvo postalo za nas navadne državljane (samostojne, uspešne in sproščene dežele)luksuz, me zanima ali osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške za implantate pri tako starih ljudeh, ki ne morejo prenašati navadnih zobnih protez in kolikšen strošek bi to pomenilo za nas? Slišim, da ljudje hodijo v Srbijo, Madžarsko celo v Romunijo in Indijo, kjer, da je to zelo poceni.? Ali je to res varno? Za približno oceno stroška in vsakršen odgovor v naprej lepa hvala in srečno in uspešno novo leto 2010 va želim!Spoštovani! Vsekakor je mogoče zgornje protetično delo narediti na tak način, da bi gospodu vsaj bistveno zmanjšali, če ne popolnoma izničili probleme, ki jih opisujete. Če hočemo narediti zgornjo protezo, ki bi bila stabilna in ki ne bi pokrivala celotnega neba jo je potrebno podpreti (vsaj običajno) s štirimi implanti (v redkih primerih zadostujeta že dva). Žal zdravstveno zavarovanje zaenkrat ne pokriva stroškov implantologije in menim, da bo tudi v prihodnje podobno. Cena: 4 x implant (750 Eur) = 3000 Eur. Totalno protezo krije zavarovalnica. Kar se tiče izvedbe v opisanih deželah, pa si morate mnenje ustvariti sami. Lep dan še naprej!