Pozdravljeni! Na trojki zgoraj imam kovinsko keramično prevleko že dve leti.Sedaj pa sem opazil,da imam na notranji strani čisto manjhno luknjico oz.da se malo vidi kovina,pa me zanima če je to kaj narobe oz.če se mi lahko začne krušiti keramika? Videti je samo kot mala luknjica ne kot razpoka. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.Spoštovani! Glede na napisano menim, da vidna luknjica nima vpliva na kvaliteto nadomestka in da ste lahko mirni. Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni!! mene zanima samo če bi mi lahko povedali koliko pride apicotomija,če si samoplačnik.Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!Spoštovani! Cena apikotomije je 90 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Stara sem 56 let in zaradi paradentoze že skoraj brez zob.Mij dosedanji zobozdravnik mi je naril obe delni protezi,ki pa mi že skoraj dve leti povzročata ne malo težav.Zgornjo, nosim skozi, a me sili na bruhanje, spodnje pa sploh ne morem nositi, ker se mi zob na katero je pritrjena maje in strašno boli, če si dam v usta protezo.Da pa bi bilo vse še huje, sem zgornjo protezo,ki mi je padla iz žepa zdrobila, ko sem zaprla vrata od avta. Kaj mi svetujete,kako urediti moje neugledno zobovje, koliko stane nova proteza, ali jo je delno plačati z zdravstvenio kartico in kolikšna je razlika, ki bi jo bilo potrebno še plačati.Hvala lepa za vaš odgovor,Ah ja pa še to koliko časa bi bilo potrebno počakati, da bi se lahko naročila za pregled in realizacijo moje ustne katastrofeSpoštovani! Problem, ki ste ga opisali je stalnica v vseh ordinacijah. Sklepam, da je proteza dobro narejena in da gre v bistvu za slabe anatomske pogoje na zornji in spodnji čeljustnici (velika resorbcija kosti je povzročila nezadostno višina kostenega grebena, kjer bi se protezi uspešno držali v ustih. Naš predlog je naslednji: -zornja proteza, ki nima pokritega neba, s tem zmnajšamo refleks bruhanja. Za izdelavo bi potrebovali najmanj dva implanta (bolje štiri) in novo protezo. Cena: 750 X 2 = 1500 Eur + proteza (zavarovalnica) = 1500 Eur. -spodnja proteza; odsranitev bolečega zoba in izdelava totalne proteze na dveh vsadkih. Cena: 750 x 2 + proteza (zavarovalnica) = 1500 Eur. Na implante vam nudimo pet letno garancijo (če ne kadite). Protezi bosta stabilni, zgornja ne bo več prožila refleksa bruhanja, ker ne bo pokrivala trdega neba. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Na spodnji čeljusti imam prevlečene vse zobe, vendar so po približno dveh letih že štiri prevleke poškodovane, dve sta se delno odkrušili in dve počili. Prevleke so polno keramične, zobje so normalno obremenjeni. Zanima me vaše mnenje, ali je to normalno. Kako dolgo bi polno keramične prevleke običajno morale zdržati? Koliko je ponavadi garancijska doba? Katere prevleke zdržijo dlje časa: kovinsko-keramične ali polno keramične? Hvala lepa za odgovore.Spoštovani! Žal vam na katerokoli od vprašanj ne morem podati točnega odgovora, le mnenja. V naši ordinaciji smo primorani dajati garancije na protetične izdelke (7 let fiksnoprotetični nadomestki v kolikor so vezani). V kolikor so pogoji za take garancije nemogoči (pacientu predstavimo problem, pa kljub temu vztraja na storitvi) se seveda dogovorimo za krajše garancijske roke. Torej trajnost prevlek ni vedno odvisna samo od izdelave ampak od pogojev v ustih, načina vzdrževanja, prisotnosti ali odsotnosti ostalega zobovja... Vsekakor je bolj preizkušena kovinskokeramična tehnologija, teoretično pa trajnost polnekeramike ne bi smela biti manjša od kovinskokeramične tehnike. Lep dan še naprej!


Star sem 57let. Že več let nosim zgornjo celotno protezo, katere se nikakor ne morem privaditi, čeprav sem jih že veliko menjal, zato sem zelo pogosto brez nje - predvsem doma. Rad bi zobne vstavke oz. stabilne zobe, kar bi mi olajšalo življenje, saj sem naveličan ob večni skrbi, da skrijem to pomanjkljivost . Zaradi dolgih postopkov, čakanja in še dodatno visoki ceni, se do sedaj še nisem mogel odločiti za ta poseg, zato vas prosim, da mi svetujete, v kakšnem času predvsem pa za kakšno ceno, se bi mi želja po stabilnih zobeh lahko uresničila. Drugih težav z dlesnimi - razen tega, da je grozno protezo nositi v ustih in paziti, da bo ostala fiksno pritrjena v ustih - nimam. Zelo bi vam bil hvaležen za vaš odgovor. Lep pozdrav IljgoSpoštovani! Rešitve, ki nudijo stabilno in funkcionalno, fiksno ali snemno protetično delo v zgornji čeljusti so vsekakor podprte z zobnimi vsadki: -dva vsadka + proteza z delno reducirnim nebom (lahko predelamo obstoječo); cena: 2x 750= 1500 Eur. -štirje vsadki + proteza z vlito bazo (brez nebne plošče); cena: 4x 750 = 3000 Eur + Proteza 710 = 3710 Eur. Optimalna verzija -fiksna cirkularna kunstrukcija, ki je stalno v ustih (bolj priporočamo drugo varianto);cena 6 x 750 + kovinsko keramične prevleke 6 x 420 + 2x 210 = 4500 + 2520 + 420 = 7440 Eur. Priporočamo drugo verzijo za 3710 Eur, pri kateri je čiščenje najbolj enostavno in učinkovito, eventuelna popravila so hitra in enostavna, stabilnost je zadostna, estetika optimalna. Razmerje med ceno in rezultatom je optimalno. Za točen načrt in tudi ponudbo se prosim oglasite v naši ordinaciji, kjer bomo naredili tudi RTG posnetek v kolikor ga še nimate. Lep dan še naprej!