Pozdravljeni Kar nekaj časa je od takrat ,ko sem bila pri osebnem zob. ,ker se mi je na des.strani dlesni naredila rahlo boleča bulica katero sem....tako je iztekla tekočina.Zob.mi je želel zob. izpulit ,zato sem šla k drugemu in ta mi ga je zdravil ,potem pa zaprl .Bila sem vesela,da je zob ostal a sem vseeno čutila ,da ni vredu.Vbistvu se mi je kar naprej ponavljalo isto in sem po naključju prišla do nove osebne zob.,katera je po sliki videla da imam 2 granuloma .Naročena sem čez 3 mesece in sedaj me skrbi ,da ne bo vse skupaj predolgo in se ne bo dalo več popraviti.Hvala za vaš odgovor ,lepe praznike.Spoštovani! Vsekakor klinični znaki, ki jih opisujete (oteklinica iz katere teče tekočina, rahla bolečina...) že vseskozi govorijo na prisotnost ˝granuloma˝oziroma periapikalnega kroničnega vnetja ali procesa, ki predstavlja stalno žarišče. Odločitev o načinu terapije (ruvanje ali koreninsko zdravljenje) je domena zobozdravnika, ki se bo odločil glede na klinične znake, RTG posnetek, svoje izkušnje...Brez kliničnega pregleda in RTG posnetka vam ne morem odgovoriti na vprašanje kdaj in kako bi bilo zob najbolje zdraviti in, če sploh. Koreninsko zdravljenje opisanega problema je zelo nepredvidljivo, zato je prognoza slaba in težko napovedljiva. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Kako priti do vas - koncesija, kolika je čakalna doba in kako dolgi so presledki med popravljanjem zob (brez zdravljenja)? Sem iz Ljubljane. Hvala! Lep dan in pozdrav ! O.K.Spoštovani! V naši ordinaciji se naročite po telefonu. Čakalna doba za koncesijo se sicer spreminja gledena število pacientov. Trenutno znaša dobre pol leta. Termini za popravljanje si sledijo glede na dejansko bolezensko stanje in naše zmožnosti. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Že nekaj časa sem brez osebnega zobozdravnika.Zanima me,ali bi se lahko naročil pri vas (ne samoplačniško).Nekaj časa nazaj sta se mi dva zoba odlomila in imam kr hude bolečine.V Ljubljani pa je izredno težko dobiti osebnega zobozdravnika pa še čakalne vrste so zelo dolge.Zelo bi bil hvaležen,če bi me sprejeli.Sem že par dni nazaj poslal elektronsko prijavo pa še ni nobenega odgovora.Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav. VikiSpoštovani! Najprej se opravičujemo, če smo vašo prijavo zgrešili. Lahko vas tudi registriramo v naši ordinaciji, vendar z neko čakalno dobo. Registracija bi bila možna v jesenskih mesecih. Glede na to, da imate bolečine se lahko pri nas oglasite že pred tem datumom v dežurni ambulanti (sreda popoldan), vendar priporočam, da se prej telefonsko najavite (lahko tudi isti dan). V dežurni ambulanti vam rešimo akutno situacijo, nato pa vas bomo naročili, kot prej opisano. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam problem s prednjim zobom (zgornja enka) in sicer je avitalen in zato tudi temnejši od ostalih zob. Pred enim letom sem si dala zob pobeliti, vendar je s časom spet postal temnejši. Zobozdravnica mi je rekla, da je zob zelo krhek, da je v bistvu samo še lupinca. Zanima me, kaj bi se dalo narediti,mogoče kakšna porcelanska prevleka ali porcelanska luska in seveda kakšna bi bila okvirna cena za ta poseg? Zahvaljujem se Vam za odgovor lep pozdravSpoštovani! Glede na napisano vam svetujem izdelavo prevleke z zobnim zatičem. Luska, glede na preostalo zobno maso in s tem trdnost nadomestka, ne pride v poštev. Cena: 210 (kovinska keramika)+ 30 (zatič) = 240 Eur ali 320 (polna keramika E-max) + zatič = 350 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Ko sem bil star 15 let sem pri športu zaradi udarca izgubil "zgornjo enko" na levi strani. Sedaj sem star 20 let in imam že kake štiri leta kovinsko "žabico", samo zaradi videza. Šlo naj bi za dosti kompliciran zlom ... Sedaj bi si rad to situacijo končno uredil. Zanimajo me predvsem cene takšnega posega in koliko stane prvi pregled pri vas, da bi pogledali kakšna je situacija sedaj? Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Rešitve za nadomestitev izgubljene enke so vsekakor fiksnoprotetične. Klasična rešitev je izdelava mostu, kar pomeni da sosednja zoba zbrusimo v obliko stožcev, ki predstavljata nosilna elementa za tri nove umetne zobne krone (dva nosilca in en manjkajoči zob). Postopek je precej radikalen, vendar nudi zadovoljiv estetski in funkcionalen protetični nadomestek. Cena: 3 x 210 = 630 Eur (kovinsko keramična prevleka) ali 3 x 350 = 1050 Eur (polnokeramična prevleka). Sodobnejši pristopi odsvetujejo brušenje sosednjih zob, kar je z vidika zdravja zobnih in obzobnih tkiv popolnoma logično. Zob nadomestimo z enim vsadkom, ki nosi eno umetno zobno krono. Nadomestek je estetsko in funkcionalno brezhiben in kar je najpomembnejše ne prizadenemo sosednjh zob.Cena: 1 x 900 (vsadek) + 420 (krona) = 1320 Eur. V kolikor se odločite za delo pri nas je pregled brezplačen (tudi RTG). Lep dan še naprej!