Pozdravljeni! Ko sem bil star 15 let sem pri športu zaradi udarca izgubil "zgornjo enko" na levi strani. Sedaj sem star 20 let in imam že kake štiri leta kovinsko "žabico", samo zaradi videza. Šlo naj bi za dosti kompliciran zlom ... Sedaj bi si rad to situacijo končno uredil. Zanimajo me predvsem cene takšnega posega in koliko stane prvi pregled pri vas, da bi pogledali kakšna je situacija sedaj? Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Rešitve za nadomestitev izgubljene enke so vsekakor fiksnoprotetične. Klasična rešitev je izdelava mostu, kar pomeni da sosednja zoba zbrusimo v obliko stožcev, ki predstavljata nosilna elementa za tri nove umetne zobne krone (dva nosilca in en manjkajoči zob). Postopek je precej radikalen, vendar nudi zadovoljiv estetski in funkcionalen protetični nadomestek. Cena: 3 x 210 = 630 Eur (kovinsko keramična prevleka) ali 3 x 350 = 1050 Eur (polnokeramična prevleka). Sodobnejši pristopi odsvetujejo brušenje sosednjih zob, kar je z vidika zdravja zobnih in obzobnih tkiv popolnoma logično. Zob nadomestimo z enim vsadkom, ki nosi eno umetno zobno krono. Nadomestek je estetsko in funkcionalno brezhiben in kar je najpomembnejše ne prizadenemo sosednjh zob.Cena: 1 x 900 (vsadek) + 420 (krona) = 1320 Eur. V kolikor se odločite za delo pri nas je pregled brezplačen (tudi RTG). Lep dan še naprej!


Spoštovani, zanima me cena posega od ruvanja uničenega zoba do novega zoba primernega za lep nasmeh. Lepo pozdravljeni FerdoSpoštovani! En manjkajoči zob se da nadomestiti na dva načina: -Izdekava mostička; brusimo oba sosednja zoba in naredimo tri nove krone (dva nosilna zoba in manjkajoči zob). Cena: 3 x 210 (kovinska keramika) = 630 Eur ali 3 x 350 = 1050 Eur. -Vstavitev zobnega vsadka; sosednjh zob ni potrebno brusiti, kar je zelo dobro v primerjavi s prejšnjo metodo. Cena: zobni vsadek (750 Eur) + krona na vsadku (420 Eur) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred enim tednom sem si na spodnji čeljusti, leva stran, dala narediti, vsadke – 2 . Pred tem sem na isti strani imela mostiček, ki je bil obešen na modrostni zob in petico. Modrostni zob so mi izpulili. Vsadke so mi vstavili med modrostnim zobom in med petico. Poseg je bil normalen, 2-3 dni po tem sem imela manjše oteklino, kar je minulo. Šive sem tudi odstranila. Problem je nastal, ko je se začelo z bolečinami. V začetku nisem mogla določiti, kaj in kje me točno boli. Ko mi je zobozdravnik (ne tisti, ki je delal vsadke) odstranjeval šive, sva ugotovila da se mi zob, na katerem je bil mostiček, 5-ica, maja, da je občutljiv na udarec, itd. Meso okrog petice pa je zelo občutljivo, rdeče, boleče, … Ko vzamem ibuprofen, bolečina mine za nekaj časa. Najhujše je ponoči, ko so bolečine bolj intenzivne. Takrat me boli, čutim “trkanje”…in skratka še vedno mi ni jasno, kaj in kje točno boli. Zanima me kaj narediti? Ali bi morala slikati? Ali je možno da je pri posegu prišlo do premika 5-ice, korenine, ali morda, kaj drugega…? Hvala za vaš odgovor! Lep pozdrav IdaSpoštovani! Glede na napisano menim, da je vzrok bolečine v petici. Ali je vzrok v operaciji implantov ali ne je brez RTG posnetka nemogoče ugibati. Glede na to, da je petica mrtev in koreninsko zdravljen zob je nastanek problemov nepredvidljiv in ne nujno povezan s kakršnim koli drugim posegom. Predlagam RTG diagnostiko in glede na to ustrezno ukrepanje na petici (koreninsko zdravljenje ali ruvanje). Lep dan še naprej!


Spoštovani ker ste mi pred časom že uspešno svetovali, se ponovno obračam na vas.Moj problem je sledeč- zgoraj mi je zdravnik populil ves zobe(razen 6in 7), ta dva zoba je obrusil, saj bosta nosilca delne proteze.Razumljivo, da sta zoba boleča na mrzlo in toplo, me pa skrbi, ker se je sedaj po tednu dni vnela še dlesen, je otekla in boleča, imam pa malo oteklino tudi na ličnici.Na protezo še čakam.Zobozdravnik pravi,da če ne bo bolje, bova iz zoba , ki je najbolj občutljiv vzela živec.Ali je to potrebno, če je vneta in zabuhla dlesen?Ali ta poseg boli?Se vnetje po tistem, ko se zob "obleče" lahko umiri?Razmišljam tudi,da bi si ga dala izdreti,samo mi potem ta proteza, ki je v izdelavi najbrž ne bi odgovarjala. najlepša hvala za odgovorSpoštovani! Glede na opisano dogajanje sklepam da bo potrebno zob koreninsko zdraviti, kakor vam je razložil že vaš zobozdravnik. Vsekakor bi najprej poiskusil zob zdraviti in obdržati v ustih, saj je očitno pomemben nosilec delne proteze. Poseg je neboleč. V skrajnem primeru neuspele terapije se potem še vedno lahko odločimo za ruvaje in prilagotitev proteze. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zanima me, če se je možno pri vas naročiti na splošni pregled zob samoplačiniško? Koliko stane storitev - glede na potrebno zdravljenje naprej? Hvala že vnaprej! Lep pozdrav MajaSpoštovani! Vsekakor se lahko naročite na pregled. V kolikor vas zdravimo tudi naprej je preged brezplačen. V nasprotnem primeru je cena pregleda 50 Eur. Lep dan še naprej!