Pozdravljeni, razmišljala sem, da bi si na svoje zgornje zobe dala zobne luske, ker nimam vseh zob enako velikih in širokih. Zanima me pa čisto tako okvirno kolikšna je cena za izdelavo 8 lusk? Vem da so odstopanja, ampak bi rada okvirno vedela. Za Vaš odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem. LpSpoštovani! Cena luske je 350 Eur. Glede na količino vam lahko nudimo 15% - 20 % popust. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Že leta se odločam, da si dam popraviti zobe, ki so v obupnem stanju in mislim, da je prišel čas, da se opogumim. Spodaj mi manjka enka, vendar zaradi tesnega stanja mi je vse skupaj tako potegnilo v linijo, da je sedaj na tem mestu dvojka z malo razmaka do drugih zob, ostali zobje so krivi, štrlijo vsak po svoje in navznoter. Zgoraj mi temni enka, sekalca sta pomaknjena navnoter (zajčji izgled). Razmišljam, da bi si dala napravit dva mostička, zgoraj ter spodaj. Kakor sem prebrala pri vaših odgovorih je cena za zob 210€, torej za en zob s tem, da se računa tudi dva na katera je mostiček pritrjen, torej skupno trije zobje ob eventuelnem enem mankajočem? Pri meni gre torej za naslednje: -ruvanje zgoraj predvidoma štirih zob ter nadomeščanje z mostičkom (zobje so sicer zdravi, težava je, ker sta dva tako pomaknjena nazaj-obstaja morda še kakšna druga rešitev, ki pa je hitra? Pri meni je težava to tesno stanje, tako mi je tudi petico pomaknilo popolnoma na nebo in si jo grem sedaj izruvat) -ruvanje spodaj predvidoma treh ali petih zob ter nadomeščanje z mostičkom. Tudi tu ne vem kako bi šlo, saj imam na mestu kjer bi morali biti štirje zobje le tri in za četrtega ni več prostora... -beljenje vseh zob -zanima me okvirna cena in trajanje za dva mostička (morda bi si najprej dala le enega) -zanima me cena prvega pregleda in ugotavljanja stanja ter načrt zdravljenja predvsem pa kakšne so možnosti plačila na obroke? Se opravičujem za veliko vprašanja in vam želim lep dan! MatejaSpoštovani! Na vprašanja ste si delno odgovorili že sami. Cena ene kovinsko keramične prevleke ali člena je 210 Eur. Če torej manjka več zob npr. štirje potrebujemo štiri člene in najmanj dva nosilna zoba (ponavadi tri), torej skupaj sedem kron =1470 Eur. V kolikor izberete polnokeramične prevleke je cena posamezne krone 350 Eur. Čas, ki ga potrebujemo za izdelavo mostička je približno en teden v kolikor so zobje in obzobna tkiva pripravljena na željeno storitev. V primeru zdravljenja oziroma priprave le teh na protetično rehabilitacijo se temu priperno čas oskrbe podaljša. V ceno izdelavo mostov so vključeni vsi postopki od pregelda do željenega cilja ( na začetku dobite ponudbo za željen poseg). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 28 let in sem zelo nesrečna zaradi svoje oblike zob,spodnji so neravni, zgornji eni daljši, drugi krajši,imam križni ugriz, zobje so zelo skupaj.Zelo me moti, da sta zgornji dvojki manjši od trojke ( trojke so zelo dolge ) in ko se malo nasmejem, zgleda, kot da mi manjka malo zoba ( zgornji zobje, dvojke ).Zanima me, ali je možno nadgraditi dvojke, da bodo približno enakomerne s trojkami, da zgledajo bolj enaki.Drugače zelo dobro skrbim za ustno higieno in nimam težav z zobmi.Upam, da me bose razumeli! Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam!Spoštovani! Glede na napisano sklepam, da je bistven problem, ki vam greni izgled nepravilna postavitev zob in neprevilen odnos med zgornjo in spodnjo čeljustnico. V tem primeru je prvo sredstvo izbire seveda ortodontska terapija (snemni in fiksni zobni aparati). Sklepam, da so vam to razložili že drugje. Če se omejimo le na izgled zgornjega interkaninega sektorja (enka, dvojka in trojka), pa lahko iščemo rešitve, ki ste jih že sami nakazali. Dvojke je vsekakor moč podaljšati: -dograditev sekalca s kompozitnim materialom je relativno enostavna in hitra rešitev, vendar je njena trajnost omejena na krajše obdobje (sčasom pride do zabarvanj ali lomov materiala, kar je pogojeno tudi z načinom ugriza in navadami) -izdelava estetskih lusk ali v tem primeru onleyev, ki vam lahko podaljšajo zobno krono in tudi spremenijo barvo in obliko zob je sicer boljša rešitev v smislu trajnosti in esteskega rezultata, vendar pa nekoliko radikalnejša, saj je ponavadi potrebno nekoliko odnašati sprednji del skleninskega plašča vašega zoba. Za natnčnejši odgovor vas prosim, da se naročite na pregled v naši ordinaciji. Lep dan še naprej!


Spoštovani, hvala za odgovor. Dne 29.1. imam kontrolo v maksiofacialni ambulanti, zdaj pa ne vem, ali bo to tudi RTG kontrola ali ne. Ko sem klical, so mi rekli da je to pregled pred kirurgijo. Predvidevam, da mi bodo tam predlagali in usmerili kaj in kako naprej. Kaj menite vi? Hvala.Spoštovani! Vsekakor sem prepričan, da bodo poskrbeli za vse! Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Je možno se naročit pri vas preko interneta ali kako drugače za beljenje zob in izdelavo lusk?Spoštovani! Najbolje, da nas pokličete po telefonu! Lep dan še naprej!