Lep pozdrav.Zaradi strahu,ki ga občutim pri zobozdravniku že nekaj let nisem obiskala zobozdravnika kar pa se pozna tudi na mojih zobeh.Kar groza me je in ob misli na vrtanje imam občutek,da bom padla v nezavest tako je prisoten strah pred bolečino.Z mojim sedanjim zobozdravnikom nikakor ne prideva do skupnega jezika zaradi mojega strahu,ker ne razume,da niso vsi pogumni na njegovem stolu....sploh nima posluha in to me še bolj odvrača od njega moji zobje pa propadaja.Ob iskanju in branju foruma sem ugotovila,da sprejemate tudi take bojazlivčke kot sem jaz in,da bi poslušali mojo težavo,ki me tare...saj brez da bi dobila injekcijo pred posegom se niti vsedem ne na stol.....poskušala sem že vse načine,da bi se znebila strahu pa ne gre in ne gre..Hvala za vaš trud ob branju.LP iz Nove Gorice.Spoštovani! Naročite se lahko po telefonu. Veselimo se vašega obiska. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Sprednje zgornje zobovje imam zamaknjeno navznoter (enki, dvojki, mogoče tudi trojki), zato nosim ponoči aparat že 10 let. Zaradi tega se mi včasih ranijo dlesni in tudi zobje, ki ga držijo se hitreje kvarijo. Izboljšanje pa je komaj opazno. Mi lahko svetujete način, s katerim bi mi vi lahko stanje zob za vedno popravili? Hvala vam za odgovor. MarinaSpoštovani! Za točen odgovor vam svetujem, da se najprej obrnete na specialista ortodonta, ki izvaja opisano terapijo. V kolikor mislite, da rešitev ne bo zadovoljiva se prosim naročite pri nas na pregled. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Prebrala sem,da je za beljenje zob potrebno odšteti 250€. Zanima me ali ta cena vključuje le en lok zobovja ali za celotne zobe?Spoštovani! Cena vključuje oba zobna loka. Lep dan še naprej!


Spoštovani gospod Tomaž, Okoli 10 decembra mi je čez noč zelo zatekel obraz u predelu ust in nosu. Obiskala sem zobozdravnika, ki mi je z anestezijo vrezal v oteklino nad levo dvojko in mi vstavil drenažni trak, katerega sem menjala osem dni vsak dan. Antibiotikov nisem dobila. Po osmih dneh se je stanje malo umirilo, tako da sem naredila RTG leve 1 in 2. Zdravnik mi je povedal da se nekaj dela v korenini dvojke in je potrebno koreninsko zdravljenje. 12.01.2010 sem šla na naročeni termin in mi je zobozdravnik povedal, da je zob (leva dvojka) mrtev, da imam v korenini zoba bakterije, od katerih so mi že začele zgiti dlesni in so se kosti v tem predelu stopile ter da imam cisto nad korenino leve dvojke katero tudi lahko otipam in je na opit tik ob nosnici v velikosti do cca 1 cm. Zobozdravnik mi je prevrtal v korenino dvojke (bolečin nisem imela) iz katere se je vlil gnoj, katerega je spral in mi vstavil zdravilo, katero bom zamenjala čez 15 dni. Zvečer sem začutilja kljuvanje in mi je iz kanala dlesni katera je bila zarezana pred enim mesecem začel iztekati gnoj (ali je normalno, da mi kanal v dlesni v enem mesecu ni zarasel???). Ponovno sem v isti kanal dobila drenažni trak kateri menjam že 5 dan in 10 antibiotikov amoksiklav na vkasih 12 ur. Zobozdravnik mi je še povedal, da v kolikor bo uspel pozdraviti bakterije v zobu bo zob zaprl in da bom imela kontrolo čez 6 mesecev ter, če do takrat cista ne bo izginila me bo napotil k specialistom. Predvsem me zanima ali je pristop zobozdravnila strokovno podkovan, ali je normalno, da se mi vreznina med dlecnijo in obrazom ni zarasla v enem mesecu, ali je možno skozi mrtev zob uničiti te bakterije in ali je normalno s cisto čakati toliko časa. Za vaš odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.Spoštovani! Gelde na napisano menim, da je zob potrebno odstraniti, vsakakor pa bi si rad ogledal RTG posnetek in seveda dejansko stanje v ustih preden potrdim svojo rešitev. Moje mnenje ne pomeni, da je zobozdravnik ravnal napačno, ker se pač najina pristopa razlikujeta. Po mojem mnenju cisto ni mogoče odstraniti s koreninskim zdravljenjem, vsaj ne ob tako pogostih zapletih pri terapiji, kot so opisani. Lep dan še naprej!


Spoštovani, veseli me, da sem našla to spletno stran- res kup dobrih informacij, žal pa jaz še vedno kolebam oz. iščem najboljšo rešitev. Moj problem je sledeč: pri 16 letih sem enko zgoraj zaradi sivega zoba dala prevleči, po 13 letih pa zamenjati kovinsko prevleko s porcelanostjo. 2 leti po tem sem imela granulom, kjer so mi čistili korenino in kost. Po tem mi še vedno čez luknjico v dlesni če pritisnem steče dnevno malo gnoja vem. Mislim, pa da mi zaradi tega "odmira" dvojka poleg. To je ugotovil že ob menjavi prevleke zobozdravnik. Zaradi omenjenega oklevam med 1. implantantom (s tem rešim težavo enice, vprašanje pa je kaj se bo zgodilo z dvojko?! 2. mostiček - v tem primeru, pa razmišljam še o možnosti podaljšanju oz. lepših obeh dvojkah, ker sta krajši od enki in trojki. Sem pa v dvomih glede odločitve zaradi ostalih zdravih zob ( relativno- z manjšo plombico na sosednji enki), vsi mi svetujejo naj imam svoje zobe dokler lahko. Imam pa še eno težavo- obarvanost dlesni nad enko, ki pa je navsezadnje še največji estetski problem, ki ga želim rešiti. Kaj mi svetujete? Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! V kolikor gre le za nadomeščanje enke ali tudi sosednje dvojke je vsekakor najboljša rešitev vstavitev implanta. S tako rešitvijo nadomestimo manjkajoči zob brez da posegamo v trda tkiva sosednjh zob. Rešitev je moderna in logična. V primeru, da želite preoblikovanje sosednjh zob, ki se ga ne da izvesti na noben drug manj radikalen način, kot z zobnimi kronami, potem je seveda rešitev tudi most. Rešitev je radikalna vendar prav tako daje dobre estetske in funkcionalne rezultate. Ob tem naj poudarim, da zobne krone lahko preoblikujemo tudi na druge, manj radikalne načine: dograditev s kompoziti, izdelava estetskih lusk...Zabarvan del dlesni nad enko je posledica kovinskega zatiča v dotičnem zobu ali apikotomije z retrogradno polnitvijo in ga lahko odstranimo z manjšim kirurškim posegom (skupaj z vstavitvijo implantov). Lep dan še naprej!