Pozdravljeni, Zanimajo me zobne luske ki se pritrdijo na zob.Namreč imam prvi enici eno izbrušeno in montiran keramični zob na drugi enici pa majhni plombici vendar je postala(ta moja enica )krajša od keramične enice za približno 0.5mm zanima me če bi lahko prišla v tem primeru v poštev zobna luska in koliko je obstoječa na samem zobu in seveda cena ene luske kakšna pride Ali je mogoče da mi jo naredi moj osebni zobozdravnik in kakšen je postopek Lep pozdrav IrenaSpoštovani! Dolžino dotičnega zoba je mogoče popraviti na dva načina: -dograditev s kompozitno maso (relativno enostavna in hitra rešitev, vendar se s časom dograjen material lahko nekoliko zabarva) -estetska luska(estetsko najbolj dovršena rešitev, ki zahteva relativno majhen poseg v zobni sklenini v primerjavi z izdelavo zobne krone) Cena luske je 350 Eur. Lahko vam jo izdela vsak zobozdravnik. Obstojnost luske je vsekakor boljša kot dograjenega kompozitnega materiala. Lep dan še naprej!


meni so pulili modrostni zob in rano tudi šivali,po dveh dneh pa postajam zatečen,zanima me koliko časa je potrebno hladiti z ledom predel kjer je bil zob ali lahko prekomerno hlajenje škoduje,ali naj grem nazaj k zobozdravnikuSpoštovani! Hlajenje ponavadi svetujemo nekaj ur po posegu. Hladili naj bi s presledki (na pol ure). Če je sredstvo za hlajenje zamrznjeno, ga je potrebno oviti v krpo, da ne pride do omrzlin na koži. Če pride do postoperativnega zapleta (podaljšan čas vnetja) lahko hladite tudi kasneje. Glede na napisano menim, da bi bilo dobro, da se ponovno oglasite pri zobozdravniku, ki vam bo najbrž predpisal tudi antibiotik. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Zanimam se za beljenje zob, pa me zanima kakšna je cena. LpSpoštovani! Cena beljenja je 270 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Prejšnjo sredo so mi na zgornji čeljusti populili vse zobe. Zdaj pa razmišljam o implantih, vsaj štirih. Te bi dala narediti pri vas. Zanima me koliko časa po puljenju se lahko izvajajo takšni posegi, kdaj bi bilo smiselno priti na pregled in razgovor, ali rabim ortopan. Jutri mi bodo odstranili šive, in vzeli odtis za začasno protezo "žabico". Zanima me ali je to smiselno, če bi slučajno lahko kmalu začeli z implanti, in ali se ta proteza lahko uporabi kot začasna tudi na njih. Hvala za odgovor. NatašaSpoštovani! Z implantologijo lahko začnemo relativno kmalu po odstranitvi vaših zob. Če so bili zobje zelo majavi in sledi ruvanja niso hude lahko vstavimo implante že nakaj dni po posegu. V primeru periapikalnih procesov pod odstranjenimi zobmi pa se ta čas lahko podaljša tudi na dva meseca. Primernost kosti za poseg ugotovimo pri kliničnem pregledu in pregledu RTG posnetka (naredimo lahko čim prej). Vsekakor je smiselno narediti pregled in RTG posnetek (vse lahko naredite pri nas). Ves čas osteointegracije ste oskrbljeni z začasno protezo (v spodnji čeljusti cca 4 mesece). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Na spodnjih šesticah imam stari zlati kroni, ki ju bo treba zamenjati. Zanimajo me polnokeramične(cirkonijeve)prevleke in seveda cena ene prevleke z materialom in celotnim delom(priprava, odtisi, proba...).Ali je potrebno izdelati obe prevleki hkrati? Koliko obiskov je potrebnih za tak poseg? Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Prisrčen pozdrav.Spoštovani! Cena prevleke je 350 Eur (cena vključuje vse). Ali je bolje izdelati vezani prevleki ali ne (torej obe hkrati) je odvisno predvsem od posebnosti nosilnih zob (višina krna, preobremenitev...). Za poseg sta ponavadi potrebna dva obiska. Med časom oskrbe nosite začasne prevleke, ki so vključene v ceno. Lep dan še naprej!