elo se bojim zobozdravnika.Imam 52 let in imam zgoraj že 25 let prevleke,ki so nujne za zamenjavo.Trenutno me ne bolijo, a se bojim , da se bo začelo. IMAM tudi nekaj zob za pulit, saj so samo še škrbine, ali se da korenine porabiti za prevleke. Zanima me , kolikšna je čakalna doba na koncesijo, in ali se dela z inekcijo. STRAH JE VELIK. lep pozdrav MARJANASpoštovani! Strah, ki ga doživlajte je popolnoma odveč. Vse posege, ki bi bili lahko boleči delamo pod lokalno anestezijo. Plan posega bi lahko naredili po pregledu RTG posnetka in kliničnem pregledu, kjer bi tudi ugotovili katere korenine so še sposobne nositi novo prevleko. Registracijo v naši ordinaciji bi lahko naredili konec tega leta. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Najpej bi pohvalila vašo spetno stran in vse nasvete. Kljub rednemu ščetkanju zob - 2x na dan imam uničene zobe. Skoraj vse imam zaplobirane s srebrno plombo, saj moj prejšnja zobozdravnica pravi, da se mi samo te obnesejo. Je to res? Ker sem v preteklostoi spila tudi po 3 kave, se mi je na zobeh naredila obloga. Zaradi tega je bila moja zobozdravnica tečna in nesramna do mene. Zato že 3 leta nisem bila pri njej na pregledu in tudi ne mislim veš k njej. Boli me cela zgornja desna stran čeljusti oz. korenin, kaj bi bil lahko vzrok? Zanima ne koliko časa bi trajalo popravljanje zob v vaši kliniki in kašne so cene za bele oz. srebrne plombe? Imam 13 srebrnih plomb. Je možno popraviti več zob naenkrat? Koncesija? Lep pozdrav! RebekaSpoštovani! Amalgamske (srebrne) plombe se vsaj transkaknino (zadaj) mnogokrat obnesejo bolje kot bele oziroma kompozitne plombe. Razlog je v večjih griznih obremenitvah, ki jih amalgam prenaša bolje kot kompoziti, in v načinu izdelave; bele plombe zahtevajo zelo dobre delovne pogoje, dobro osušitev, preglednost, kar pa je brez uporabe koferdama transkanino težko doseči. V primerih menjave obsežnih srebrnih plomb v bolj estetsko obliko zato raje priporočamo izdelavo inleyev ali onleyev, ki pa zadostijo estetskim in kakovostnim stadardom. Za diagnostiko bolezenskega dogajanja desno zgoraj bi potrebovali pregledni RTG posnetek ali ortopan. Cena bele plombe (dve ploskvi) je 50 Eur. Cena inleya (adoro) je 210 Eur. Pri večji količini inleyev nudimo 10-20 % popust. Imate možnost, da se registrirate v naši ordinaciji. Lep dan še naprej!


Imam velik problem. v osnovni šoli bi namreč morala nositi aparat, pa ga nisem. spredna zgronja dva zoba mi namreč nekako rasteta na notranjo stran, vdrta sta na noter, zanima me kaj lahko storim, ali obstaja tudi kakšna operacija? matejaSpoštovani! Prvo sredstvo izbire je ortodontsko zdravljenje: montaža fiksnega aparata, ki bi ga najbrž morali nosit eno leto. Ali je pred tem potreben še dodaten poseg (odstranitev zob, ožanje zobnih kron...) bi vam brez pregleda težko odgovoril. Drug način korekcije je izdelava zobnih prevlek ali estetskih lusk, kar je v primerjavi s prvim načinom relativno hiter poseg, saj je izdelek dokončan v desetih dneh. Poseg pa je relativno radikalen saj posegamo v integriteto zobne sklenine na dotičnih zobeh, kar pa je nepovraten dogodek. Kateri od postopkov je boljši se odločimo skupaj na kliničnem pregledu, kjer upoštevamo prav vse faktorje, ki pogojujejo eno izmed odločitev. Lpe dan še naprej!


dober dan imam eno vprašanje glede modrostnega zoba v ponedeljek sem ga dal izpuliti sedaj pa imam malo še zatečeno in vidi se okoli mesta kjer je bil zob belo in me zanima če je pametno it sedaj s takim zobom na smučanje, in kaj narediti če je kaj narobe ali se bo to čez čas samo pozdravilo za odgovor se vam prav lepo zahvaljujem MartinSpoštovani! Ruvanje modrostnega zoba je lahko relativno težak postopek, ki nosi temu primerne posledice. Bolečina in oteklina lahko spremljajo celjenje rane kar nekaj časa. Svetujemo hlajenje področja z hladnimi obkladki, jemanje antiflogistikov (Naklofen) in v primeru infekcije rane (otekle lokalne bezgavke, povišana telesna temperatura...) tudi jemanje antibiotikov. V primeru da so znaki sistemski in ne samo lokalni odsvetujem fizične napore. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me beljenje zob. Moj zobozdravnik pravi, da nimam obarvanih zob zaradi zunanjih učinkov, ampak imam rumene zobe verjetno že iz otroštva zaradi kakšnih zdravil, možno pa tudi da vse skupaj izvira celo že iz časa nosečnosti. Zato naj bi bil učinek beljenja vprašljiv. Zanima me kaj mislite o tem. Najlepša hvala za odgovorSpoštovani! Če so zobje res neenakomerno zabarvani, kar je ponavadi posledica jemanja Tetraciklinov v času mineralizacije prizadetih zob, je rezultat beljenja ponavadi nezadovoljiv. Zobje se sicer posvetlijo, vendar je tudi kasneje možno videti neenakomerno obarvanje, kar pa je v bistvu najbolj moteč faktor. V takih primerih priporočamo izdelavo estetskih lusk. Lep dan še naprej!