Star sem 57let. Že več let nosim zgornjo celotno protezo, katere se nikakor ne morem privaditi, čeprav sem jih že veliko menjal, zato sem zelo pogosto brez nje - predvsem doma. Rad bi zobne vstavke oz. stabilne zobe, kar bi mi olajšalo življenje, saj sem naveličan ob večni skrbi, da skrijem to pomanjkljivost . Zaradi dolgih postopkov, čakanja in še dodatno visoki ceni, se do sedaj še nisem mogel odločiti za ta poseg, zato vas prosim, da mi svetujete, v kakšnem času predvsem pa za kakšno ceno, se bi mi želja po stabilnih zobeh lahko uresničila. Drugih težav z dlesnimi - razen tega, da je grozno protezo nositi v ustih in paziti, da bo ostala fiksno pritrjena v ustih - nimam. Zelo bi vam bil hvaležen za vaš odgovor. Lep pozdrav IljgoSpoštovani! Rešitve, ki nudijo stabilno in funkcionalno, fiksno ali snemno protetično delo v zgornji čeljusti so vsekakor podprte z zobnimi vsadki: -dva vsadka + proteza z delno reducirnim nebom (lahko predelamo obstoječo); cena: 2x 750= 1500 Eur. -štirje vsadki + proteza z vlito bazo (brez nebne plošče); cena: 4x 750 = 3000 Eur + Proteza 710 = 3710 Eur. Optimalna verzija -fiksna cirkularna kunstrukcija, ki je stalno v ustih (bolj priporočamo drugo varianto);cena 6 x 750 + kovinsko keramične prevleke 6 x 420 + 2x 210 = 4500 + 2520 + 420 = 7440 Eur. Priporočamo drugo verzijo za 3710 Eur, pri kateri je čiščenje najbolj enostavno in učinkovito, eventuelna popravila so hitra in enostavna, stabilnost je zadostna, estetika optimalna. Razmerje med ceno in rezultatom je optimalno. Za točen načrt in tudi ponudbo se prosim oglasite v naši ordinaciji, kjer bomo naredili tudi RTG posnetek v kolikor ga še nimate. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Kar nekaj časa je od takrat ,ko sem bila pri osebnem zob. ,ker se mi je na des.strani dlesni naredila rahlo boleča bulica katero sem....tako je iztekla tekočina.Zob.mi je želel zob. izpulit ,zato sem šla k drugemu in ta mi ga je zdravil ,potem pa zaprl .Bila sem vesela,da je zob ostal a sem vseeno čutila ,da ni vredu.Vbistvu se mi je kar naprej ponavljalo isto in sem po naključju prišla do nove osebne zob.,katera je po sliki videla da imam 2 granuloma .Naročena sem čez 3 mesece in sedaj me skrbi ,da ne bo vse skupaj predolgo in se ne bo dalo več popraviti.Hvala za vaš odgovor ,lepe praznike.Spoštovani! Vsekakor klinični znaki, ki jih opisujete (oteklinica iz katere teče tekočina, rahla bolečina...) že vseskozi govorijo na prisotnost ˝granuloma˝oziroma periapikalnega kroničnega vnetja ali procesa, ki predstavlja stalno žarišče. Odločitev o načinu terapije (ruvanje ali koreninsko zdravljenje) je domena zobozdravnika, ki se bo odločil glede na klinične znake, RTG posnetek, svoje izkušnje...Brez kliničnega pregleda in RTG posnetka vam ne morem odgovoriti na vprašanje kdaj in kako bi bilo zob najbolje zdraviti in, če sploh. Koreninsko zdravljenje opisanega problema je zelo nepredvidljivo, zato je prognoza slaba in težko napovedljiva. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Kako priti do vas - koncesija, kolika je čakalna doba in kako dolgi so presledki med popravljanjem zob (brez zdravljenja)? Sem iz Ljubljane. Hvala! Lep dan in pozdrav ! O.K.Spoštovani! V naši ordinaciji se naročite po telefonu. Čakalna doba za koncesijo se sicer spreminja gledena število pacientov. Trenutno znaša dobre pol leta. Termini za popravljanje si sledijo glede na dejansko bolezensko stanje in naše zmožnosti. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Že nekaj časa sem brez osebnega zobozdravnika.Zanima me,ali bi se lahko naročil pri vas (ne samoplačniško).Nekaj časa nazaj sta se mi dva zoba odlomila in imam kr hude bolečine.V Ljubljani pa je izredno težko dobiti osebnega zobozdravnika pa še čakalne vrste so zelo dolge.Zelo bi bil hvaležen,če bi me sprejeli.Sem že par dni nazaj poslal elektronsko prijavo pa še ni nobenega odgovora.Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav. VikiSpoštovani! Najprej se opravičujemo, če smo vašo prijavo zgrešili. Lahko vas tudi registriramo v naši ordinaciji, vendar z neko čakalno dobo. Registracija bi bila možna v jesenskih mesecih. Glede na to, da imate bolečine se lahko pri nas oglasite že pred tem datumom v dežurni ambulanti (sreda popoldan), vendar priporočam, da se prej telefonsko najavite (lahko tudi isti dan). V dežurni ambulanti vam rešimo akutno situacijo, nato pa vas bomo naročili, kot prej opisano. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam problem s prednjim zobom (zgornja enka) in sicer je avitalen in zato tudi temnejši od ostalih zob. Pred enim letom sem si dala zob pobeliti, vendar je s časom spet postal temnejši. Zobozdravnica mi je rekla, da je zob zelo krhek, da je v bistvu samo še lupinca. Zanima me, kaj bi se dalo narediti,mogoče kakšna porcelanska prevleka ali porcelanska luska in seveda kakšna bi bila okvirna cena za ta poseg? Zahvaljujem se Vam za odgovor lep pozdravSpoštovani! Glede na napisano vam svetujem izdelavo prevleke z zobnim zatičem. Luska, glede na preostalo zobno maso in s tem trdnost nadomestka, ne pride v poštev. Cena: 210 (kovinska keramika)+ 30 (zatič) = 240 Eur ali 320 (polna keramika E-max) + zatič = 350 Eur. Lep dan še naprej!