Pozdravljeni! Sprednje trojke imam nekoliko špičaste oz.malo zamaknjene od dvojk me izredno moti ker zgleda kot da ne bi bile povezane z dvojkami ,me zanima če pridejo v poštev porcelanaste luske in koliko bi stale 2 porcelanaste luske,pa še če moreš pred posegom imeti vse zobe popravljene oz.da morejo biti brez kariesa! Hvala lpSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi bilo za estetski rezultat dovolj , če bi trojke preoblikovali na način, ki ste ga že sami predlagali. Za natančen odgovor bi se morali oglasiti v naši ordinaciji. Za izdelavo lusk ni nujno potrebno, da imate vse ostale zobe že popravljene. Cena: (luska) 350 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Prosila bi vas za nasvet.Na zgornji čeljusti sem imela 18 let mostiček in prevleke iz porcelana.Na desni strani se mi je vse taka zmajalo, da mi je v ponedeljek zobozdravnik vse populil, levo pa se ob močnem pritisku že tudi malo maje pravi.Predlagal je da populimo tudi levo - svojo imam enico, trojko in petico, ter naredimo totalno protezo. S tem se ne morem sprijazniti, ker se bojim da je ne bom mogla privaditi. Nekemu gospodu ste predlagali da je optimalna rešitev za totalno protezo - štirje vsadki + proteza brez nebne plošče. Zanima me ali je možno, da se na desni strani,kjer se brez zob naredita dva vsadka in se na to obesi proteza, levo pa pustimo dokler bo še zdržalo, ker ne čutim da bi se mi kaj majalo in nič ne boli. Ko bo potrebno populimo še to, naredimo dva vsadka ter novo protezo za celo zg.čeljust. Zanima me tudi fiksna cirkularna konstrukcija, ki je stalno v ustih. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.Spoštovani! Možna je tudi rešitev, ki ste jo sami opisali in bi jo tudi mi predlagali v kolikor je leva stran tudi na RTG posnetku še relativno brez posebnosti. Tudi fiksna konstrukcija je opcija, ki se jo lahko poslužite takoj ali pa postopoma, na podoben način kot ste predvideli za totalno protezo. Za tak način oskrbe potrebujemo večje število vsadkov (šest do osem) in v mnogo primerih tudi dodaten poseg dviga sinusnega dna, ker v področju ličnikov in kočnikov ponavadi količina preostale alveolarne kosti, ki nas loči do obnosne votline, ni zadostna za vstavitev implantov. Higiena pri fiksni konstrukciji je nekoliko zahtevnejša, vendar pri osveščenem pacientu ni problematično področje. Odočitev med snemno in fiksno konstrukcijo je stvar osebne presoje na katero pa ponavadi vpliva tudi stroškovnik obeh posegov. Lep dan še naprej!


Moj problem je ugriz.Zgornja čeljust in spodnja ob ugrizu,nasedajo prednji zobje eden na drugega.Star sem 63let na zgornji čeljusti imam delno protezo (10 zob).Že kmalu(caca.enem letu)po izdelavi so mi prednje fasete začele odpadati.Seveda se je to poravljalo na žalost sem danes brez ene fasete in se neda več popraviti,torej bo treba zadevo obnoviti.Zanima me kašno rešitev predlagate?Spoštovani! Žal vas nisem popolnoma razumel: fasete so prisotne na fiksnoprotetičnih konstrukcijah in ne na protezah, tako da menim, da imate v ustih polkrožno fiksno konstrukcijo in ne proteze. Na protezah so popravila zelo enostavna, na mostovih, pa je to mnogo teže. Faseta sama se sicer da ponovno prilepiti ali pa celo izdelati na novo na že obstoječo kovinsko konstrukcijo, vendar pa je vprašanje koliko časa bo lahko prenašala obremenitve pri ugrizu vršek na vršek, kot ga sami opisujete. Vsekakor je bolje konstrukcijo zamenjati in jo, če je možno, postaviti v pravilen ugriz v sprednjem sektorju. Tudi najtrše konstrukcije lahko odpovejo pri nepravilnih ugrizih ali parafunkcijah (bruksizem ali škripanje z zobmi), tako da je v tem primeru na prvem mestu pravilna postavitev in šele nato odločitev o kvaliteti materialov. Za natančnejši odgovor nas prosim pokličite po telefonu. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Pisala sem vam že o težavah s sedmico in odmikanjem dlesni. Pred dvema mesecema sem šla na slikanje zob z ortophanom, saj sem želela bolj natančno sliko, potem pa sem zaradi bolečin (pred enim mescem) morala k svojemu zobozdravniku, ki je ugotovil, da so korenine že izpuljenega modrostnega zoba( bile so čisto ob sedmici), naredile veliko škodo na korenini sedmice. Očistil mi je plak in mi namazal zob z nekim posebnim lakom. Rekel je, da se bodo težave ponavljale, a bo vedno bolje, toda morala sem se vrniti že čez par dni-bolečine. Zob mi je odprl in je rekel da imam gronolom, korenine ni bilo več. Nisem hotela da mi ga izpuli, zato mi je zob očistil in dal noter zdravilo. Če ne bo naslednjič zob v redu, oz. če pride zraven slina ko mi ga odpre, bo ga izpulil. Od tega je mesec dni in zob me je začel spet boleti. Zanima me, zakaj bolečine, če je korenina odmrla in kako je možno zob ozdraviti, da ga ne bi bilo treba izpuliti? Če ni zob dobro očiščen, ali lahko nastane gronolom tudi v sosednjem zobu? Zakaj nastane gronolom in kako nevarno je to? Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem!Spoštovani! Zobozdravnik vam je zaradi bolečine predlagal in tudi naredil edino možno rešitev; zob je devitaliziral oziroma pulpno komoro in koreninske kanale očistil mehkih delov (pulpe). V koreninske kanale je vstavil zdravilo (sredstvo za sterilizacijo koreninsih kanalov). Zob lahko kljub temu še vedno ostaja boleč, včasih so simptomi še mnogo hujši kot pred posegom. Če se taki problemi pojavljajo ponavadi ponovno zamenjamo zdravilni vložek z enakim ali drugačnim vložkom. Pojav granuloma pod mrtvim zobom je pogost zaplet osnovne patologije. Po uspešni koreninski terapiji naj bi tudi granulom izginil oziroma se vsaj zmanjšal. Bolezensko dogajanje na enem zobu ponavadi nima posledic na sosednjem zobu. Če koreninsko zdravljenje ne uspe je seveda potrebno zob izruvati. Lep dan še naprej!


Pozdrav Potrebujem novo zobno protezo,zgornjo in spodnjo,spodaj 4 zobje za odstranit,stara sem 40 let,in zobno protezo uporabljam ze od 17 leta,torej nobenih tezav z dlesni,seveda je ze druga,ampak ze skoraj neuporabna,,,,,torej me zanima kot SAMOPLACNICA cakalna doba,in seveda koncni rok do samozavestnega nasmeha,in na koncu seveda ,,,cena-samoplacnica, hvala za odgovor srecnoSpoštovani! Cena posamezne totalne proteze je 500 Eur. Čakalne dobe ni! Lep dan še naprej!