Dober dan, mene pa zanima,če pulite tudi modrostne zobe,ki rastejo v sedmice. Zanime me tudi čakalna vrsta za ta poseg,ker mi že zateka ličnica in so se mi sprednji zobje potisnili naprej in čutim rahel pritisk na en zob. HvalaSpoštovani! Ruvamo tudi modrostnike. Zmotno je mišljenje, da modrostniki povzročajo tesno stanje oziroma porivajo zobe proti sekalcem. Modrostnike ruvamo v primeru, da povzročajo lokalne težave v smislu ponavljajočih vnetij obzobnih tkiv, če povzročajo raztapljanje trdih tkiv sedmice ali če so nepopravljivo okvarjeni. Tesno stanje ni indikacija za ruvanje modrostnikov. Na poseg se lahko naročite po telefonu. Čakalna doba je približno mesec dni. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zgoraj desno mi manjkajo 4, 5, 6. Trojka in sedemka sta zdravi. Ker so implanti malce predragi za moj študentski žep, bi me zanimala okvirna cena mostička, ki bi zapolnil to vrzel? Ker gre za viden predel, se mi zdi smiselna odločitev za vsaj delno keramične mostičke. Kaj mi svetujete? Lep pozdrav, NinaSpoštovani! Implanti bi bili najboljša rešitev v kolikor anatomski in drugi pogoji to ne preprečujejo. V tem primeru lahko trojka in sedmica ostaneta intaktni. Vsekakor je možno narediti tudi mostič, pri čemer se je potrebno zavedati dejstva da je brušenje sosednjih zob nepovratno dejanje. Postopek je hiter, učinkovit in nudi dober estetski in funkcionalni rezultat. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me cena storitve implantanta, saj iščem tovrstno storitev. Glede terminologije sem malo na nejasnem. Navadno zobozdravniki navajajo ceno implantanta (vsadek iz titana), vendar sem ugotovil, da k implantatu sodi še umeten zob (mislim, da gre za vsadek). V kolikor bi bili prijazni in mi razložili natančneje koliko bi stal približno en implantant, plus vsadek in seveda storitev (v kolikor ni všteta v ceno). Sam se konkretno zanimam za dva implantanta na prednja zoba zgoraj (enici, če se ne motim). Trenutno imam dva zoba/umetni prevleki (kakor se izraža moj zobozdravnik), ki sta nastavljeni (prilepljeni, zacementirani) na kovinski konici, ki sta vstavljeni v naravni korenini. Ker pa so korenine že stare, bo v postopku implantologije potrebno odstraniti še njiju.Ker pa ne bi rad hodil v večmesečnem postopku okoli brez prednjih zob bi potreboval tudi nadomestna "zoba" (provizorij, če se ne motim) Zelo resno se zanimam za implantologijo, saj mi stari prevleki delata preglavici. V kolikor bi mi na kratko razložili postopek in ceno celotne storitve bi bil zelo hvaležen. Lepo pozdravljeni, MatjažSpoštovani! Cena storitve za dva zoba na vsadkih: 750 Eur (vsadek brez umetne kosti; kost 150 Eur po vsadku) X 2 + 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 2340 Eur. Cena zajema vse postopke: pregled, posvet, RTG slika,operacija, začasni nadomestek (žabica), pobiranje šivov, kontrolni obiski, izdelava krone, montiranje krone... , ki so potrebni, da imate v ustih nov zob; torej rezultat. Cena je pred posegom določena s ponudbo. Na prvem pregledu naredimo RTG posnetke ter pregled in se dogovorimo za poseg. Naslednjič vstavimo vsadke. Po desetih dneh poberemo šive. Po štirih do šestih mesecih vsadke obremenimo z zobno krono. Postopek obsega največkrat dva obiska približno teden dni narazen. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pri padcu sem si prebila ustnico in se udarila v prvi zob. Zob se nekoliko maje, boli a počeno ni nič vendar pravijo, da je velika možnost odmrtja zobnega živca. Tega se najbolj bojim. Obstaja kakšno preventivno ukrepanje, da do tega ne bi prišlo? V kolikšnem času bo zob potemnel? Mi bo zob ostal ali bo potreben umeten? Čez 14 dni imam zopet pregled pri zobozravniku da preveri vitaliteto. Hvala za odgovor.Spoštovani! V kolikor se zob maje ga je modro opreti na sosednje zobe z začasno opornico. Verjetnost za odmrtje zoba je odvisna od mnogo dejavnikov predvsem pa od velikosti premika zoba v alveoli pri samem udarcu. Če bo zob odmrl bo najbrž tudi potemnel (nekaj mesecev). Ko zob odmre ga je potrebno koreninsko zdraviti, primerno obravnavan pa ima dobro prognozo in bo v ustih še dolgo časa, tako da vam o umetnem zobu še ni potrebno razmišlajti. Če bo potemnitev preveč moteča se zob lahko pobeli ali pa oskrbi z estestko lusko ali zobno krono. Lep dan še naprej!


se opravicujem ker je vprasanje v dveh delih, tale ja imam se okoli 25-28 in me zanima koliko bi bila cena da dam vse zobe ven in da si dam protezi noter. hvala na odgovoru.lp mladenSpoštovani! Cena ene totalne proteze je 500 Eur. Lep dan še naprej!