Pozdravljeni, sem 32-letna ženska. Zanima me, koliko stane okvirno/povprečno pri vas zobni vsadek s krono vred. Ker sem še relativno mlada, bi si želela, da bi bilo vse skupaj estetsko. Morda polnakeramična krona? Gre pa za dvojko (zob) (ki je zdaj na "žabici"). Kako dolgo bi ves postopek trajal, od namestitve vsadka do krone in končnega nasmeha? :) Lp JasminaSpoštovani! Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona) = 1170 Eur. Sam poseg traja približno 45 min. Po posegu priporočamo hlajenje. Deset dni kasneje odstranimo šive. Vsadek je pripravljen za obremenitv po določenem času, ki je potreben za dobro osteointegracijo (spajanje vsadka s kostjo). Ponavadi lahko po šestih mesecih v zg. čeljusti oziroma štirih mesecih v spodnji čeljusti vsadke obremenimo z zobno krono. Za to sta potrebna še dva obiska približno teden dni narazen. Vsadek lahko obremenimo tudi s polnokeramičnim abutmentom in polnokeramično krono. Postopek je 350 Eur dražji, časovni potek pa je identičen. Lep dan še naprej!


dober dan bila sem pri specialistu za parandotozo kateri je udotocvil da sem v zacetni fazi bolezi. zani me koliko je cena ce grem samoplacisko cistit te obloge ker seveda cakalna doba je dooolllggaSpoštovani! Za čiščenje se lahko naročite. Čakalna doba je okrog enega meseca. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Najprej vse pohvale vredna je Vaša stran Prosim za mnenje.Namreč pisala sem že Vam in vas sedaj prosim še za dodatno mnenje. Bila sem pri moji zobozdravnici in na levi enici mi je dala majhno plombico na rahlo okrušen zob na spodnji strani, prosila sem jo za mnenje glede zobne luske(ker imam tudi desno enico že keramični zob)Pa mi je povedala da je zob (leva enica od obeh strani plombirana in na tak zob mi ne bo nihče dal zobne luske .Ali je to res? Potem mi je nekako oblikovala to plombico pri zobu in sedaj mi je po 14 dneh kjub pazlivosti se ta plomba že malo okrušila vidim da iz te verjante ki mi jo je naredila ne bo nič pa tudi zob je na koncu postal tanek . Pa me zanima ali obstaja kakšna možnost za ojačitev tega zoba oz. kakšna prevleka da bi ojačala ta zob in ga nekako postavila v debelino druge enice ki je keramična sem pripravljena tudi doplačati samo da bi bilo dokaj trdno in estetsko Prosim za Vaše mnenje. Lep pozdravSpoštovani! Izdelava polnokeramične luske je zelo zahtevna in tudi občutljiva protetična storitev. Razlog za njihovo izdelavo je v večji meri estetski in ne funkcionalni. V kolikor je zobna krona že močno načeta je vsekakor bolje izdelati klasično prevleko (ki je prav tako lahko polnokeramična in zadostuje najvišjim estetskim standardom). Zobna luska je izredno tanka in nima lastne lomne trdnosti. Če jo ne cementiramo na zdravo in trdno podlago bo najbrž zelo hitro prišlo do poškodbe izdelka. Lep dan še naprej!


Spoštovani gospod doktor! Lepo vas prosim za vaše mnenje o polnokeramičnih(cirkonijevih) prevelekh v primerjavi s kovinsko-keramičnimi. Katere so bolj primerne za šestice? Katere so obstojnejše in katere varnejše? Iz česa je izdelan kovinski del? Rada bi se odločila za kvaliteto in trajnost. Lepo vas prosim za nasvet. Iskrena hvala.Spoštovani! Polnokeramične prevleke se izdelujejo z namenom zadovoljiti visoke estetske standarde. Krone so prepustne za svetlobo kar omogoča boljše pogoje pri posnemanju videza naravnih trdih zobnih tkiv. Obstojnost, lomna trdnost, varnost, trajnost...torej kvaliteta, se pri obeh vrstah kron bistveno ne razlikujejo. Kovinski del je pri kovinskokeramičnih prevlekah izdelan iz polžlahtnih ali žlahtnih kovin, ki imajo visok redoks potencial (torej se v slini (elektrolit) ne raztapljajo), ne vsebujejo alergenih dodatkov ali feromagnetnih snovi, ki bi lahko ovirale diagnostične postopke (magnetna resonanca...). Največkrat je vodilo pri odločitvi socialni faktor; polnokeramične prevleke so dražje. Glede na napisano mislim, da se boste morali odločiti sami. Lep dan še naprej!


diagnoza:parodontitis periapicalis dentium 21,22-junij 2009 Takrat mi je zobozdravnica zoba odprla.naknadno rtg slikanje je pokazalo na poko zoba21,tako da sem bila po navodilu kirurga naročena na apikotomijo zoba 22,po predhodnem polnjenju tik pred posegom.Zob 21 naj bi hkrati ekstrahirali.Poseg sem imela včeraj 22.2.2010.Med posegom je bilo ugotovljeno, da poke ni!(marginalni rez in razbremenilni rez ob zobu mezialno,dvignemo trikotni reženj,naredimo osteotomijo v predelu apeksov zob 21,22,nato apikotomiramo zoba 21 in 22 in izkiretiramo periapikalno votlino.Jasno poke na površini zoba 21 in tudi rezni ploskvi ne vidim,tudi ni vzdolžne resorbcije kosti.Kirurg mi je dal upanje,da bo zob lahko še dolgo ostal.Moja zobozdravnica pa mi je rekla, da je to praktično nemogoče, ker ga ni predhodno polnila.Ta zob je bil polnjen pribl.pred 25 leti.Junija lani mi ga je zaradi vnetnega procesa odprla.Kakšne so možnosti?Iskrena hvala za ogovor in lep pozdrav.Marina Vprašajte zobozdravnikaSpoštovani! Vsekakor je v dotičnem primeru relevantna ocena kirurga, ki si je zob in obzobna tkiva lahko ogledal direktno (pri dvignjenem sluzničnem rezu) in ne samo klinično in preko RTG posnetka. Tudi sam glede na napisano menim, da boste zob imeli še precej časa. Lep dan še naprej!