Spoštovani! Sin je dober mesec nazaj plačal za čiščenje zobnega kamna 65 EUR. Sedaj pa pravi zobozdravnica, da mu mora,predenen mu prednji zob obleče (je črn) še enkrat sčistiti zobni kamen, kar bo stalo še dodatnih 50 EUR. Zanima me če se lahko kljub rednemu umivanju zob v tako kratkem času nabere toliko kamna, da ga je potrebno ponovno čistiti. Obenem me zanima koliko, bi pri vas stalo oblačenje oziroma barvanje, kar je bolj priporočljivo, sprednjega zoba, ki je že več let črn. Hvala za odgovor, VesnaSpoštovani! Težko komentiram napisano, res pa je, da se pri nakaterih kamen zelo hitro nabere. Cene v naši ordinaciji: -čiščenje kamna: 50 Eur. -Prevleka: 210 Eur (kovinska keramika), 350 Eur (polna keramika). Beljenje mrtvega zoba ponavadi ne zadosti estetskim normam. V opisanem primeru največkrat naredimo umetno zobno krono (prevleko). Lep dan še naprej!


Spostovani, zanima me kolika bi bila cena 5 porcelanskih faseta? unapred hvalaSpoštovani! Menim da sprašujete za ceno porcelanskih estetskih lusk. Cena: 350 Eur X 5 = 1750 Eur. Lep dan še naprej!


Lepo vas prosim za razlago . Modrostni zob je izdrt ampak kaj je to belo in trdo sedaj zraven 7. Modrostni pa je cel in nepoškodovan zunaj (imam ga doma)Spoštovani! Po napisanem sodeč menim, da lahko opazite kostni rob. Tudi obloge ali odmirajoč rob dlesni bi lahko zgledal podobno. Navadno vse opisano izgine po nekaj dneh. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Tri dni nazaj me je začel boleti zob(levo zgoraj šestica), ki je bil že zdravljen(mrtev in polnjen). Zaradi bolečin mi je zobozdravnica odprla zob, dala polnilo ven, in dala notri zdravilo.Zraven je še rekla da bi zdaj moralo biti vse vredu. Pa ni bilo, namreč dobila sem oteklino, in zato sem se zobozdravnici vrnila, ki mi je odprla zob in rekla da bo gnoj zdaj lepo šel ven. Pa ni šel, temveč se je oteklina še povečala, zato sem obiskala drugega zobozdravnika, ki mi je prepisal antibiotike in rekel da zob mora nujno ostati odprt, sam je tudi nekaj gnoja spravil ven. Mene zanima kdaj bo oteklina izginila?antibiotike jemljem za zdaj 24ur,pa ni izboljšave, pravzaprav se je oteklina malo povečala in šla bolj proti očesu.Kaj se da še storiti, saj je zob odprt in oteklina bi morala izginjati!sploh ne vem kaj naj naredim, naj grem zopet zobozdravniku?ali naj samo čakam? Že v naprej hvala za odgovor, LpSpoštovani! V primeru, kot ga opisujete je vedno potrebno zagotoviti iztekanje (drenažo ) gnoja, ki se dejanjsko nahaja v kosti ob vršku korenine obolelega zoba. Drenaža ima dve glavni možni poti: -skozi koreninski kanal in zobno krono navzven (zob se opdre in glede na oceno terapevta pusti odprt) -skozi drenažno odprtino , ki se jo naredi z incizijo (rezom) skozi sluznico in pokostnico do abscesa (gnojne vrečice), ki se ponavadi nahaja v področju vrška korenine obolelega zoba). Način terapije se izvede takrat, ko je gnojna vsebina že zbrana v obscesu in ni več difuzno razporejena po mehkem tkivu (ko gre najbrž samo za edem tkiv). V rano se vstavi drenažni trakec ali cevka, ki zagotavlja da se odprtina skozi sluznico ne zapre takoj. Koliko časa rana ostaja odprta je stvar odločitve terapevta. Antibiotična terapija se doda po potrebi in odločitvi zobozdravnika ( bezgavke , povišana telesna temperatura, ...). Opisano stanje naj bi se popravilo približno v enem tednu. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred enim letom se mi je odkrušil notranji del leve šestice spodaj. Ko sem obiskala zdravnico me je najprej napotila na slikanje zoba, nakar je ugotovila da se pod korenino nahajajo bakterije in tako sva pričele z zrdavljenjem zoba (cca 6 obiskov). Ob prvem obisku mi je povedala tudi, da ima namen, ko bova zdravljenje zaključili, na to korenino namontirati umetni zob. S tem sem bila še do nedolgo nazaj sprijaznjena, vendar se mi sedaj postavlja nekaj vprašanj. Ali je običajno da zdravljenej poteka tako dolgo časa (skoraj eno leto)? In ali je možno da se korenine med zdravljenjem tako poškodujejo, da so primerne le za izpul? Že vnaprej hvala za vaš odgovor! LPSpoštovani! Dolžino zdravljenja pogojuje obsežnost infekta, anatomske posebnosti zob ali obzobnih tkiv. Običajno sicer zdravljenje ni tako dolgo je pa možno, da se stvari zapletajo in dolžina obravnave se tako močno podaljša. Če je zdravljenje neuspešne, je potrebno zob izruvati. Desetletno preživetje zdravljenih zob je le okoli 80%. Lep dan še naprej!