Pozdravljeni, Kot samoplačnik bi se pri vas naročil na pregled in potem na zdravljenje. Še prej bi pa rad nekaj dodatnih informacij za lažjo odločitev. 4. levo zgoraj imam mrtev zob (cca 10 let), zalivka je amalgam, zob je obarvan črno. Razlog za posegi so estetski (lepši izgled), primarno pa boljša funkcionalnost (ne bi želel, da bi se zob zlomil), hkrati pa tudi odstranitev amalgamske plombe ne tem zobu. Seveda bi želel hkrati ohraniti čim večji del svojega obstoječega zoba in njegov naraven (neizumetničen) izgled. Prosim da pri odg. izhajate iz teh pričakovanj. -Zanima me, ali predlagate le zamenjavo amalgamske plombe z belo, ali je potrebna tudi vstavitev zatička? Če je potrebna, ali vgrajujete zatičke iz FRC materiala (fiberglass reinforced composit) ali katere druge? Kakšna je cena? - Ali priporočate tudi porcelanasto krono (keramično prevleko)? Je obarvanost podobna kot pri ostalih zobeh, ali ta zob potem belo izstopa? Kakšna je cena? - Ali tudi pri 4. pride v poštev inley in ali ga v mojem konkretnem primeru priporočate? Zanima me, koliko je čakalna doba za pregled in koliko stane sam pregled pred terapijo? Hvala in lp, MatejSpoštovani! Odločitev o tipu izdelka je odvisna od intenzivnosti zabarvanja obstoječega zoba in vaših želja glede popolnosti izdelka. Če je amalgamska plomba obsežna ne priporočam menjave v belo plombo zaradi fizikalnih lastnosti le te. Bolje je izdelati inley, ki ima visoko lomno trdnost. Če je preostala sklenina močno zabarvana našteta izdelka odpadeta. V tem primeru priporočamo izdelavo krone, lahko na zatiču (odvisno od količine preostale zobne mase), ki je seveda lahko cirkonski ali iz steklenih vlaken, s čimer se izognemo nadaljnemu zabarvanju okolnih tkiv. Tudi titanov zatič ne zabarva okolice vendar je neprimeren v kolikor na zatič izdelamo polnokeramično prevleko, ki je svetlobno prepustna. Krone popolnoma ustrezajo obliki in barvi sosednjh zob. Cene: inley: 210 Eur krona (kovinska keramika):210 Eur Krona (polna keramika E -max):320 Eur. Zatič: 30 Eur (vsi tipi). pregled: 50 Eur. Lep dan še naprej!


elo se bojim zobozdravnika.Imam 52 let in imam zgoraj že 25 let prevleke,ki so nujne za zamenjavo.Trenutno me ne bolijo, a se bojim , da se bo začelo. IMAM tudi nekaj zob za pulit, saj so samo še škrbine, ali se da korenine porabiti za prevleke. Zanima me , kolikšna je čakalna doba na koncesijo, in ali se dela z inekcijo. STRAH JE VELIK. lep pozdrav MARJANASpoštovani! Strah, ki ga doživlajte je popolnoma odveč. Vse posege, ki bi bili lahko boleči delamo pod lokalno anestezijo. Plan posega bi lahko naredili po pregledu RTG posnetka in kliničnem pregledu, kjer bi tudi ugotovili katere korenine so še sposobne nositi novo prevleko. Registracijo v naši ordinaciji bi lahko naredili konec tega leta. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Najpej bi pohvalila vašo spetno stran in vse nasvete. Kljub rednemu ščetkanju zob - 2x na dan imam uničene zobe. Skoraj vse imam zaplobirane s srebrno plombo, saj moj prejšnja zobozdravnica pravi, da se mi samo te obnesejo. Je to res? Ker sem v preteklostoi spila tudi po 3 kave, se mi je na zobeh naredila obloga. Zaradi tega je bila moja zobozdravnica tečna in nesramna do mene. Zato že 3 leta nisem bila pri njej na pregledu in tudi ne mislim veš k njej. Boli me cela zgornja desna stran čeljusti oz. korenin, kaj bi bil lahko vzrok? Zanima ne koliko časa bi trajalo popravljanje zob v vaši kliniki in kašne so cene za bele oz. srebrne plombe? Imam 13 srebrnih plomb. Je možno popraviti več zob naenkrat? Koncesija? Lep pozdrav! RebekaSpoštovani! Amalgamske (srebrne) plombe se vsaj transkaknino (zadaj) mnogokrat obnesejo bolje kot bele oziroma kompozitne plombe. Razlog je v večjih griznih obremenitvah, ki jih amalgam prenaša bolje kot kompoziti, in v načinu izdelave; bele plombe zahtevajo zelo dobre delovne pogoje, dobro osušitev, preglednost, kar pa je brez uporabe koferdama transkanino težko doseči. V primerih menjave obsežnih srebrnih plomb v bolj estetsko obliko zato raje priporočamo izdelavo inleyev ali onleyev, ki pa zadostijo estetskim in kakovostnim stadardom. Za diagnostiko bolezenskega dogajanja desno zgoraj bi potrebovali pregledni RTG posnetek ali ortopan. Cena bele plombe (dve ploskvi) je 50 Eur. Cena inleya (adoro) je 210 Eur. Pri večji količini inleyev nudimo 10-20 % popust. Imate možnost, da se registrirate v naši ordinaciji. Lep dan še naprej!


Imam velik problem. v osnovni šoli bi namreč morala nositi aparat, pa ga nisem. spredna zgronja dva zoba mi namreč nekako rasteta na notranjo stran, vdrta sta na noter, zanima me kaj lahko storim, ali obstaja tudi kakšna operacija? matejaSpoštovani! Prvo sredstvo izbire je ortodontsko zdravljenje: montaža fiksnega aparata, ki bi ga najbrž morali nosit eno leto. Ali je pred tem potreben še dodaten poseg (odstranitev zob, ožanje zobnih kron...) bi vam brez pregleda težko odgovoril. Drug način korekcije je izdelava zobnih prevlek ali estetskih lusk, kar je v primerjavi s prvim načinom relativno hiter poseg, saj je izdelek dokončan v desetih dneh. Poseg pa je relativno radikalen saj posegamo v integriteto zobne sklenine na dotičnih zobeh, kar pa je nepovraten dogodek. Kateri od postopkov je boljši se odločimo skupaj na kliničnem pregledu, kjer upoštevamo prav vse faktorje, ki pogojujejo eno izmed odločitev. Lpe dan še naprej!


dober dan imam eno vprašanje glede modrostnega zoba v ponedeljek sem ga dal izpuliti sedaj pa imam malo še zatečeno in vidi se okoli mesta kjer je bil zob belo in me zanima če je pametno it sedaj s takim zobom na smučanje, in kaj narediti če je kaj narobe ali se bo to čez čas samo pozdravilo za odgovor se vam prav lepo zahvaljujem MartinSpoštovani! Ruvanje modrostnega zoba je lahko relativno težak postopek, ki nosi temu primerne posledice. Bolečina in oteklina lahko spremljajo celjenje rane kar nekaj časa. Svetujemo hlajenje področja z hladnimi obkladki, jemanje antiflogistikov (Naklofen) in v primeru infekcije rane (otekle lokalne bezgavke, povišana telesna temperatura...) tudi jemanje antibiotikov. V primeru da so znaki sistemski in ne samo lokalni odsvetujem fizične napore. Lep dan še naprej!