Spoštovani, Zanima me približna cena za implantacijo šestice spodaj? Nosim snemni aparat, zato me zanima ali ga bom lahko nosila tudi ko bom imela implant? Hvala za odgovore. Prijazen pozdrav. SanjaSpoštovani! Cena zobnega vsadka z nadgradnjo (krono): 750Eur (brez dodajanja umetne kosti) + 420 Eur = 1170 Eur. Aparat boste lahko nosili naprej, morda z manjšo korekcijo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pri desetih letih sem si odlomila zgornjo enko (več kot pol zoba) in sicer mi je potem zobozdravnik na preostanek zoba dogradil manjkajočo polovico zoba, če se ne motim z materialom, ki ga uporabljajo tudi za plombe oziroma pač z nekim materialom, da imam sedaj cel zob. Vseh 15 let je bila le-ta rešitev zadovoljiva in mi ni (in mi še vedno ne) predstavlja zdravstvenih problemov. Težava je le v tem, da je omenjeni zob drugačne barve od preostalih-je malce temnejši. Zanima me, ali je mogoče na tak zob namestiti porcelansko prevleko, kakšen je postopek in cena? Naj še dodam, da imam težave z dlesnimi-paradontitis? in se zdravim pri specialistu za parodontalne bolezni. Hvala za odgovor in lep pozdrav, AnaSpoštovani! Na zob je možno narediti porcelansko prevleko. Dotični zob obstožimo (brusimo v obliko stožca), odtisnemo stanje in namestimo začasno prevleko, ki jo nosite približno teden dni. V tem času tehnik v laboratoriju izdela umetno krono (prevleko), ki jo na drugem obisku cementiramo na obstožen zobni krn. Cena: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Lep dan še naprej!


Najprej lepo pozdravljeni! Rada bi se naročila na pregled in zdravljenje. Še prej pa me zanima sledeče: Spodaj sem brez enke, ker pa imam tesno stanje zob, mi je v približno šestih mesecih, vse tako povleklo skupaj, da je sedaj le malo razmaka med zobmi. Rada bi si napravila mostiček, ker so tudi ostali zobje zelo krivi (zaradi, baje, nepravilnega dihanja, vsi močno gravitirajo navznoter) -in me zanima kako bi bilo to izvedljivo v mojem primeru, saj imam tam kjer bi moralo biti prostora za štiri zobe, sedaj samo tri, vse ostalo je zapolnjeno? -Spodaj mi odstopajo dlesni, zanima me koliko terapij moram opravit pred posegom (recimo, če bi bila odločitev za mostiček)? -Prav tako me zanima razlika med kovinskim ter polnokeramičnem mostičkom... -Kot alternativa me zanima fiksni ortodonski aparat, zanima me čas nošenja ter cena -prosila bi vas še za ceno prevlek in kako bi se dalo vse skupaj plačati na obroke? Namreč zgoraj mi dvojki tak isto gravitirata močno navznoter. Se opravičujem za kopico vprašanj in vas lepo pozdravljam! MatejaSpoštovani! Tudi v vašem primeru je možno narediti mostiček. Manjek prostora prerasporedimo med širino treh kronj, ki so navsezadnje nekoliko ožje,česar pa največkrat ni moč opaziti. V skrajnem primeru lahko namesto treh naredimo dve nekoliko širši kroni. Za katero od možnosti se odločimo je moč reči šele po analizi študijskega in delovnih modelov, na vsak način pa mora biti rezulat estetako zadovoljiv. Če vam dlesni odstopajo zaradi kronične mehanske traume(ščetkanja) pred posegom ni potrebno izvajati dodatnih terapij. V kolikor je prišlo do umika zaradi kronične vnetne bolezni (parodontalna bolezen) je seveda pred posegom potrebno stanje sanirati in poskrbeti, da tako tudi ostane. Razlika med kovinskokeramičnim in polonikeramičnim mostom je navsezadnje zgolj estetska. Polnokeramične krone so propustne za svetlobo, tako da skoraj popolno posnemajo svetlobne lastnosti naravnih zobnih tkiv. V obstojnosti, lomni trdnosti, funkciji...med tipi prevlek skoraj ni razlike. Vrhunska estetika zahteva polnokeramično prevleko. Cene prevlek: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Možno je odplačevanje na obroke. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Z zobmi imam kar precejšen nered zato me zanima ali je možno pri vas plačilo na obroke ter na koliko obrokov? Hvala LPSpoštovani! Možno je plačevanje na obroke. Do sedaj smo se dogovorili največ za šest obrokov. Lep dan še naprej!


TEŽAVE Z ŽIVCI PO ODSTRANITVI MODROSTNEGA ZOBA Lep pozdrav, pred tremi tedni sem bila na operaciji modrostnega zoba. Še sedaj so prisotne bolečine in hematom, zato sem še pod zdravniško kontrolo. Bolj me skrbi poškodovan živec, koliko sem razumela zdravniško sestro, je na predelu št. 3. Imam občutek omrtvičenja in pikanja v ustnici, bradi, čeljusti in zobu. Bolečina je zelo neprijetna in moteča ves čas. Zdravnik mi je priporočal Bkompleks tablete. Poškodba naj bi se v šestih mesecih ozdravila. Zanima me, ali mi lahko podate kakšen napotek, kaj lahko storim sama, da poškodbo čimprej odpravim oz. pozdravim. Hvala za odgovor, BojanaSpoštovani! Glede na napisano menim, da gre za motnje občutljivosti v področju mentalnega živca, kar je lahko posledica poškodbe pri ruvanju modrostnika. Poškodba se največkrat spontano sanira sami pa na stanje nimate posebnega vpliva; držite se navodil zobozdravnika. Bistveno predvsem je, da se živec dodatno ne poškoduje zaradi posledičnega vnetja neposredne okolice kar poskušamo doseči z hlajenjem, jemanjem protivnetnih zdravil in antibiotikov. Čas , ki je poreben za regeneracijo živca je lahko zelo dolg (nekaj mesecev). Lep dan še naprej!