Spoštovani. Na šestici in štirici spodaj imam krono z mostičkom. Zaradi paradontoze mi je šestica precej problematična in v zadnjem času tudi bolečinsko precej aktivna. Zanima me, če bi se odločil za izdrtje šestice, ter vsaditev inplanta na petici in šestici, koliko bi to stalo , ter ali del teh posegov krije osnovno ali dopolnilno zavarovanje. lep pozdrav, DušanSpoštovani! V kolikor anatomski pogoji ne preprečujejo vsaditve (bližina mandibularisa...) je to možno narediti. Cena posega: 750 Eur (implant brez kostne agumentacije) X 2 = 1500 Eur + 420 Eur (krona na implantu) X 2 = 2340 Eur. Žal implantoloških posegov, kolikor je nam znano, zavarovalnica še ne krije, vredno pa bi bilo dodatno povprašati na ZZZS. Lpe dan še naprej!


lep pozdrav.pred leti mi je zobozdravnik izpulil dva zoba,desno spodaj(ne vem kako se strokovno reče tema zoboma)3 in 4 zob od začetka zobovja,torej od stene ustne votline proti sredini.tako da je nastala ogromna luknja.bila sem pri zobozdravniku,ki mi je zdravil oba zoba.seveda ta luknja me zelo loti,saj težko jem na tisti strani,ker gre hrana dobesedno čez.sedaj pa mi je izpulil še zadnji zob na spodnji čeljusti,na levi strani.tako da sedaj ne morem ne na eni,ne nadrugi strani jesti hrano.zanima me koliko staneta približno dva nova zoba,drug zraven drugega in kako se temu reče?(mostiček)?kdo pa ti opravi oz. naredi ta poseg?svoja osebna zobozdravnica?in še eno vprašanje:zobe si redno umivam,skrbim zanje,a zakaj se mi potem to dogaja,zakaj mi zobi dobesedno propadajo???stara pa sem šele 23 let. za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem! marjanaSpoštovani! Vrzel dveh zaporednih zob je mogoče oskrbeti na dva fiksnoprotetična načina. Najpogostejša rešitev je klasična fiksnoprotetična oskrba z mostom, ki obsega štiri nove umetne zobe. V tem primeru je potrebno brušenje obeh sosednjih zob, ki mejita na vrzel, tako da je metoda s tega vidika precej radikalna. Rezultat je hiter, zanesljiv in estetsko brezhiben. Cena: 4 X 210 Eur(kovinska keramika)= 840 Eur. Druga, sodobnejša rešitev je oralno kirurška. Vstavitev dveh implantov na mestu izruvanih zob omogoča nadomestitev izgubljenih zob brez brušenja trdih zobnih tkiv na sosednjih zobeh. Cena: 750 Eur (implant)X 2 + 420 (krona na implantu) X 2 = 2340 Eur. Na vprašanje zakaj ste izgubili zobe bi vam brez pregleda in RTG posnetka težko odgovoril. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pred nekaj leti mi je v zobu odmrl živec. Mrtev zob je bil nato zdravljen in zaprt. Pred nekaj meseci pa se je del tega zoba odkrušil oz. zlomil. Zobozdravnica me je z namenom, da naredi »štift« takrat napotila na slikanje. Po pregledu slike je ugotovila cisto (granulom) (?). Med branjem zdravniških mnenj na internetu sem zasledila, da se take tvorbe ustrezno kirurško odstranijo. Ko sem ji to omenila v zvezi z mojim primerom, je odvrnila, da gre za majhno cisto, ki je ni potrebno odstraniti. Zanima me, ali je zobozdravnica ravnala pravilno, ko je namestila »štift« na zob, katerega korenina je prizadeta z granulomom? Za Vaše mnenje se Vam iskreno zahvaljujem!Spoštovani! Pri opisanem dogotku je edino releventno merilo za ustreznost terapije odločitev dotične zobozdravnice. Vsak zobozdravnik stoji za svojo odločitvijo in zanjo odgovarja tudi z garancijo fiksnoprotetičnega nadomestka, ki je na zob nameščen. Kirurška odstranitev periapikalne lezije (granuloma) je možna tudi kasneje, kljub že izdelani prevleki in zatiču. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Stara sem 26 let in me zanima, če želim imeti snemljivi zobni aparat ali je potrebno puljenje zob in sicer dvojk oz.trojk. Namreč, moja zobozdravnica pravi, da večinoma skoraj vsaj ortodont spuli kakšen zob zato, da naredi prostor za ostale zobe. Jaz sem v prvem letniku srednje šole že imela snemljivi zobni aparat samo, ko so mi čez 5 let pokukali modrostni zobje so se mi ostali zobje malo premaknili. Ker vem, da težko odgovorite dokler ne vidite dejanskega stanja zob, mene zanima v kakšnem primeru spulite zobe ter kako "določite" kakšen zobni aparat bo imel kdo? Zanima me tudi okvirna cena za vse skupaj? Hvala za odgovorSpoštovani! Zobe je v okviru ortodontske terapije potrebno ruvati, če študija zobnih lokov in zob pokaže, da za uvrstitev vseh zob v zobni lok ne bo dovolj prostora v samem zobnem loku. Tip ortodontske motnje pogojuje vrsto ortodontskega aparata. Modrostniki ne povzročajo tesnega stanja; torej premikanja zob po načelu, ki ste ga opisali. Res pa je , da si je stroka pred časom premike razlagala tudi na ta način. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam partnerja,ki sicer že ima svojega osebnega zobozdravnika,ker pa ima z njim zelo slabe izkušnje razmišlja o zamenjavi.Zanima me če še sprejemate nove paciente preko zdravstva ali samo še samoplačniško?Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.Spoštovani! Sprejemamo nove paciente v obe ambulanti. Za naročanje imamo čakalno dobo. Prosim, če pokličete. Pri določitvi datuma za obisk bomo upoštevali tudi težavnost motnje za katero trpi dotični. Lep dan še naprej!