Lepo pozdravljeni.Stara sem 40 let.Moje težave in strah pred zobozdravnikom izvirajo že iz otroštva.Starši me nikoli niso peljali k zobozdravniku,le takrat ko me je že zelo bolelo in je bilo treba zob izpuliti.Tudi šolska zobozdravnica ni bila ravno primerna za delo z otroki,ker poleg tega,da so me pripeljali k njej vedno že z bolečinami,je tudi ona zelo negativno psihološko vplivala name,z raznimi pripombami o mojem stanju zob.Tako sem imela pri dvajsetih večino zob že čisto uničenih.Zbrala sem pogum in denar in zasebnik mi je naredil kar se je pač dalo narediti.Zgoraj spredaj mostiček,spodaj puljenje...groza..ko je bilo za mano,spet nisem in nisem zbrala poguma za ponoven obisk..v glavi imam še vedno da me bo zelo bolelo in da se bo zobozdravnik zgražal nad menoj...sedaj se že nekaj časa psihično pripravljam na to,da bi si dala urediti kar se urediti da.Zanima me,ali lahko pričakujem korekten odnos,brez obtoževana,popravilo brez hudih bolečin in kakšna je možnost plačila na obroke?Spodaj imam svoje 1-4,na desni strani potem populjene,na levi je še 8.Zgoraj na levi 3,4 svoji in na desni 5,7 svoji,na sprednjih je mostiček.Mostiček mi dobro služi,čeprav imam zamaknjen ugriz že od nekdaj,le dlesen se je predvsem na enki in trojki dvignila.Naj povem še to,da ko sem enkrat vmes zbrala pogum za obisk nekega zobozdravnika,mi je na vse skupaj rekel(na moje vprašanje kaj se da narediti zaradi umika dlesni),da kar je,je,ko me bo začelo boleti bo pa treba vse skup vržt ven(točno tako!!)Opravičujem se za dolgo razlago in hvala za odgovor.Res si želim imeti lep nasmešek.Lep pozdravSpoštovani! S strahom pacientov se soočamo vsak dan. Strah je s strani pacienta vedno upravičen. Usta so pomembna čustvena cona; človekov prvi stik s hrano z življenjem...V to čustveno svetišče posegamo s hladnimi, glasnimi inštrumenti, ki se tresejo, vrtijo in navsezadnje tudi povzročajo bolečino. S tega vidika je vsekakor popolnoma normalno, da je obisk pri zobozdravniku neprijeten. Kako intenzivni so negativni občutki pa je seveda pogojeno še z mnogimi faktorji. Izvirajo iz prizadetega (vsak človek ima svojstven odziv na zgoraj opisano) ali iz okolice (delo zobozdravnika, ordinacijsko okolje, težavnost posega...). Pri tako intenzivnem strahu pred posegi se vsekakor morata potruditi obe strani; pacient naj se prepriča da so posegi nujni in v njegovo korist, zobozdravnik naj poskrbi za prijaznost osebja, kratek čas čakanja v čakalnici in strokovno delo pod vplivom anestetikov. Rezultat je v večini primerov zadovoljiv in vsem v zadovoljstvo. Če želite dodatne informacije nas pokličite. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, sem 32-letna ženska. Zanima me, koliko stane okvirno/povprečno pri vas zobni vsadek s krono vred. Ker sem še relativno mlada, bi si želela, da bi bilo vse skupaj estetsko. Morda polnakeramična krona? Gre pa za dvojko (zob) (ki je zdaj na "žabici"). Kako dolgo bi ves postopek trajal, od namestitve vsadka do krone in končnega nasmeha? :) Lp JasminaSpoštovani! Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona) = 1170 Eur. Sam poseg traja približno 45 min. Po posegu priporočamo hlajenje. Deset dni kasneje odstranimo šive. Vsadek je pripravljen za obremenitv po določenem času, ki je potreben za dobro osteointegracijo (spajanje vsadka s kostjo). Ponavadi lahko po šestih mesecih v zg. čeljusti oziroma štirih mesecih v spodnji čeljusti vsadke obremenimo z zobno krono. Za to sta potrebna še dva obiska približno teden dni narazen. Vsadek lahko obremenimo tudi s polnokeramičnim abutmentom in polnokeramično krono. Postopek je 350 Eur dražji, časovni potek pa je identičen. Lep dan še naprej!


dober dan bila sem pri specialistu za parandotozo kateri je udotocvil da sem v zacetni fazi bolezi. zani me koliko je cena ce grem samoplacisko cistit te obloge ker seveda cakalna doba je dooolllggaSpoštovani! Za čiščenje se lahko naročite. Čakalna doba je okrog enega meseca. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Najprej vse pohvale vredna je Vaša stran Prosim za mnenje.Namreč pisala sem že Vam in vas sedaj prosim še za dodatno mnenje. Bila sem pri moji zobozdravnici in na levi enici mi je dala majhno plombico na rahlo okrušen zob na spodnji strani, prosila sem jo za mnenje glede zobne luske(ker imam tudi desno enico že keramični zob)Pa mi je povedala da je zob (leva enica od obeh strani plombirana in na tak zob mi ne bo nihče dal zobne luske .Ali je to res? Potem mi je nekako oblikovala to plombico pri zobu in sedaj mi je po 14 dneh kjub pazlivosti se ta plomba že malo okrušila vidim da iz te verjante ki mi jo je naredila ne bo nič pa tudi zob je na koncu postal tanek . Pa me zanima ali obstaja kakšna možnost za ojačitev tega zoba oz. kakšna prevleka da bi ojačala ta zob in ga nekako postavila v debelino druge enice ki je keramična sem pripravljena tudi doplačati samo da bi bilo dokaj trdno in estetsko Prosim za Vaše mnenje. Lep pozdravSpoštovani! Izdelava polnokeramične luske je zelo zahtevna in tudi občutljiva protetična storitev. Razlog za njihovo izdelavo je v večji meri estetski in ne funkcionalni. V kolikor je zobna krona že močno načeta je vsekakor bolje izdelati klasično prevleko (ki je prav tako lahko polnokeramična in zadostuje najvišjim estetskim standardom). Zobna luska je izredno tanka in nima lastne lomne trdnosti. Če jo ne cementiramo na zdravo in trdno podlago bo najbrž zelo hitro prišlo do poškodbe izdelka. Lep dan še naprej!


Spoštovani gospod doktor! Lepo vas prosim za vaše mnenje o polnokeramičnih(cirkonijevih) prevelekh v primerjavi s kovinsko-keramičnimi. Katere so bolj primerne za šestice? Katere so obstojnejše in katere varnejše? Iz česa je izdelan kovinski del? Rada bi se odločila za kvaliteto in trajnost. Lepo vas prosim za nasvet. Iskrena hvala.Spoštovani! Polnokeramične prevleke se izdelujejo z namenom zadovoljiti visoke estetske standarde. Krone so prepustne za svetlobo kar omogoča boljše pogoje pri posnemanju videza naravnih trdih zobnih tkiv. Obstojnost, lomna trdnost, varnost, trajnost...torej kvaliteta, se pri obeh vrstah kron bistveno ne razlikujejo. Kovinski del je pri kovinskokeramičnih prevlekah izdelan iz polžlahtnih ali žlahtnih kovin, ki imajo visok redoks potencial (torej se v slini (elektrolit) ne raztapljajo), ne vsebujejo alergenih dodatkov ali feromagnetnih snovi, ki bi lahko ovirale diagnostične postopke (magnetna resonanca...). Največkrat je vodilo pri odločitvi socialni faktor; polnokeramične prevleke so dražje. Glede na napisano mislim, da se boste morali odločiti sami. Lep dan še naprej!