Pozdravlejni! zanima me, če mi lahko pri vas slikate en zob, kljub temu da sem noseča ter da to ne bi vplivalo na plod? Hvala lpSpoštovani! Načela etike in stroke odsvetujejo RTG slikanje nosečnic. Ekspozicije in s tem prejete doze so sicer zanemarljive ali celo nične vendar to ne opravičuje dejanja. Lep dan še naprej!


Spoštovani, vprašala bi vas kakšna, če sploh, je razlika med znaki vnetja na zobni korenini in znaki koreninske poke oz. zloma korenine. V zobu je že zatiček. HvalaSpoštovani! Tudi v primeru koreninske poke se posledično pojavi vnetje, zaradi katerega se razvije bolezenska simptomatika. Iz tega sledi, da iz samih subjektivnih simptomov brez dodatnih diagnostičnih postopkov (RTG, klinični pregled pomičnosti fragmentov, kontrola vitalitete...) ne moremo dokončno sklepati na pravi vzrok. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zgoraj levo in desno imam mlečni trojki ker ni bilo zasnove za stalni.Sedaj sta že malo slabi in bosta mogli slej ko prej ven. 4ki na obeh straneh imam svoji vendar je na njiju na obeh straneh pripet mostiček. Kakšna možnost torej obstaja? Ali samo implantant ali bi se lahko delal tudi mostiček? Hvala za vaš odgovor in lp JernejaSpoštovani! V kolikor so sekalci nedotaknjeni je seveda najboljša možnost zobni vsadek. Ponavadi je na mestu zg. trojk dovolj kosti za normalno vsaditev implanta, tako , da je tudi prognoza zelo dobra. V kolikor so sekalci močno poškodovani je rešitev vezana mostovna konstrukcija šestih zobnih kron, ki sloni na vseh štirih sekalcih. Če so mostovne konstrukcije, ki segajo od štiric distalno (nazaj) stare in potrebne menjave je možno nove trojke vključiti v nove konstrukcije. Za natančnejši odgovor in dejanski nasvet bi si moral ogledati vsaj vaš ortopan. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, moja zobozdravnia mi je iz enke zgoraj vzela živec, nakar se je kar močno obarval. Odločila sem se za beljenje tega zoba. Naročena sem čez en teden. Zdaj sem pa izvedela, da sem noseča. Ali beljenje kaj vpliva na nosečnost? Hvala že v naprej za vaš odgovor.Spoštovani! Postopki beljenja ne vplivajo na nosečnost. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, na 9. zobeh imam prevleke, stare približno 15 let. Želel bi jih zamenjati s keramičnimi. Zanima me cena posega in koliko časa bi moral biti brez prevlek na zobeh. Ali je storitev v celoti samoplačniška oz. je možno popravilo na zdr.zavrovanje. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Cena prevleke je odvisna od materila, ki si ga izberete: -210 Eur X 9 = 1890 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 9 = 3150 Eur (polnokeramične prevleke na Zirconu). Cena storitve v primeru, da vključujemo zdr. zavarovanje je odvisna od zobnega statusa. Pravila, ki določajo povrnitev stroškov so objavljena na spletni strani ZZZS. Lep dan še naprej!