Pozdravljeni, na 9. zobeh imam prevleke, stare približno 15 let. Želel bi jih zamenjati s keramičnimi. Zanima me cena posega in koliko časa bi moral biti brez prevlek na zobeh. Ali je storitev v celoti samoplačniška oz. je možno popravilo na zdr.zavrovanje. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Cena prevleke je odvisna od materila, ki si ga izberete: -210 Eur X 9 = 1890 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 9 = 3150 Eur (polnokeramične prevleke na Zirconu). Cena storitve v primeru, da vključujemo zdr. zavarovanje je odvisna od zobnega statusa. Pravila, ki določajo povrnitev stroškov so objavljena na spletni strani ZZZS. Lep dan še naprej!


Spoštovani, moj brat ima probleme s zobmi, pa ga v Kranju zobozdravnik ni hotel vpisati čeprav je zdravstveno zavarovan. Zanima me, če vi vpisujete nove paciente. Brat nujno potrebuje slikanje zoba. Hvala in Lep pozdrav. Mojca BolkaSpoštovani! Registracija pacientov pri posameznih pacientih je odvisna od njihove zasedenosti. Če je storitev nujna jo bo opravil vsak zobozdravnik, ki ima odprto dežurno ambulanto, ne glede na to, ali je pacient v dotični ambulanti registriran ali ne. V naši ambulanti sprejemamo nove paciente. V kolikor storitve niso nujne je čakalna doba okoli pol leta. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred časom mi je zobozdravnica naredila mostiček za manjkajočo šestico. Kasneje se je izkazalo , da sem imela pod sedmico gronolom in sem morala zob izpuliti. Sedaj imam oblečeno še petico, ki pa me tudi boli na ugriz, slika pa ne pokaže ničesar. Kaj je možno storiti, da nebi bila še ob petico? Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Glede na napisano sklepam, da se je na petici razvilo vnetje zobne sredice (pulpitis). Stanje je nepovratno, tako da bi bilo potrebno odstraniti zobno sredico oziroma zob koreninsko zdraviti. Zob bo sicer mrtev toda to ne spremeni njegovih nosilnih lastnosti. Dolgoročno imajo mrtvi zobje nekoliko slabšo prognozo; 84% je desetletno preživetje mrtvih zob (tudi če so rentgenološko brezhibno sanirani). Lep dan še naprej!


zdravo...mene pa zanima cena posameznega implantanta...Spoštovani! Cena implanta je 750 Eur. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav. Že eno leto imam problem in sicer z zgornjima trojkama na levi in desni strani.Na levi strani mi je pred enim letom začelo zadaj pobirati sklenino in mi jo je tko pobralo,da se mi jue nazadnje zob tko zlomil ,da ga ni več skoraj nič vidnega čez dlesni.Imam zalivko vendar mi vsake toliko časa pade ven.Zanima me kaj se v tem primeru lahko naredi ali se lahko naredi samo zob na štift.Sedaj se mi je pa enako zgodilo na desni trojki zgoraj in sicer mi je sklenino zadaj pobralo v treh dneh.Danes pa mi je tudi sprednja stran počila vendar tko ,da mi je polovico zoba ostalo nad dlesnimi. Zakaj se mi to dogaja? Nasplošno imam zlo močne zobe ,kar se čudno zdi tudi moji zobozdravnici,da se mi to dogaja. Hvala lepa za vaš odgovor in lp.Spoštovani ! V primeru obsežne poškodbe zobne krone bodisi zaradi zobne gnilobe ali drugega vzroka, je največkrat edina in najboljša rešitev zobna krona z ali brez koreninskega sidra (zatič, štift). Pogoj za izdelavo krone pa je relativno neprizadet dentinski rob, ki naj bi segal najmanj do nivoja robne dlesni. V kolikor je zob prizadet daleč pod nivo dlesni je potrebno preoblikovati rob dlesni (gingivoplastika). Če je defekt še vedno preobsežen preostalo zobno korenino lahko tudi izvlečemo z ortodontskim aparatom. Če vsi ti posegi ne zadostijo osnovnemu pogoju za izdelavo zobne krone pa je žal potrebno zob izruvati. O vzrokih za opisano dogajanje bi brez pregleda zelo težko govoril. Če ste že izključili gnilobne procese je morda vzrok slaba mineralizacija sklenine, odsotnost skleninskega plašča (hipoplazija ali aplazija sklenine), poškodba... Lep dan še naprej!