Zanima me kak je s temi zobnimi prevlekami za 4 zobe! In kakšna je cena? Ali je boljše beljenje zob?Spoštovani! Prevleke so protetična storitev, ki nadomeščajo ali le spremenijo prvotno zobno krono. Poseg je relativno radikalen saj je potrebno obstoječo krono (intaktno ali poškodovano) zbrusiti v obliko stožca na katerega se prilepijo (cementirajo) v laboratoriju izdelane prevleke. V kolikor so krone nepoškodovane in pacient želi le nekoliko posvetliti zobe je vsekakor manj radikalen in zato bolj priporočljiv postopek beljenja zob. Cena: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) -350 Eur (polnokeramična prevleka). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Moja mama je pred kratkim dobila totalno spodnjo protezo, ki je trenutno popolnoma neuporabna, saj niti s pomočjo lepila ne ostane ne mestu. Kakšna je možna rešitev (zanima pa me tudi približna cena in čakalna doba). Najlepša hvala za odovor in lep dan Vam želim!Spoštovani! Spodnja totalna proteza je ponavadi nestabilna, kar pogojuje anatomija spodnje čeljustnice. V kolikor kostnega grebena, ki bi lahko podpiral in stabiliziral protezo ni več, lahko protezo podpremo z zobnimi vsadki. Najugodnejša in tudi največkrat uporabljena je rešitev z dvemi vsadki. Cena vsadka (v kolikor ni potrebno dodajati umetne kosti) je 750 Eur X 2 = 1500 Eur. Gospa lahko obdrži že izdelano protezo, ki jo nekoliko predelamo. Na operativni poseg vas lahko naročimo v roku enega meseca. Lep dan še naprej!


Pozdrav Slučajno sem si napravil digitalno sliko zobovja,ker je pri svojih 35 letih do sedaj še nisem in jo odnesel k zobozdravniku.Ta je na plombiranem zobu(plomba je stara najmanj 25 let) videl neko senco in mi zob odprl.Naj povem,da me zob niti malo ni bolel in tudi sama plomba je na zunaj izgledala popolnoma vredu.Po odprtju stare plombe se je pojavil zelo neprijeten vonj in pokazalo se je da imam gangreno zoba in to celo brez kakšnih bolečin.ker je to spodnja šestica mi je zobozdravnica rekla,da to ni dobro sploh pri tako velikem zobu in da mi zaradi tega lahko celo izpadajo lasje.Zanima me,pred koliko časa se je ta gangrena že lahko dejansko začela in ali je res,da lahko takšno stanje pusti posledice na srcu in ostalih organih oz. do kakšne faze mora priti gangrena,da pride do omenjenih težav. Naj povem,da je sedaj minil kak teden in se veliko bolje tudi počutim,sem nekako bolj spočit in manj utrujen. Tako,da bi vsem,ki si še nikoli niste slikali zobovja priporočal digitalno slikanje zob,ker nikoli ne vesta kaj se skriva pod plombami,četudi je navzven z njimi vse ok. Hvala in lep pozdravSpoštovani! Večji delež pulpitisov (70%) ali vnetij zobne sredice, ki pripeljejo do odmrtja zobne sredice (nekroze) in posledično tudi do gangrene je asimptomatskih, kar pomeni da potekajo brez bolečin ali drugih znakov. Zob vam je lahko odmrl že takoj po izdelavi prve plombe, kar je tudi najbolj verjetno. Ker se infekcija ni širila, tudi posledic gangrene niste čutili in je bila odkrita slučajno na RTG posnetku, kot manjša periapikalna lezija ali senca (granulom). Sistemski zapleti, ki jih omenjate, so izredno redki in nastopijo pri resnih padcih odpornosti (operacije na srčnih zaklopkah...)Res pa je, da je vsak mrtev zob kronično vnetno žarišče ali fokus, i lahko povzroča kronične bolezenske spremembe drugje v telesu (izpadanje las, iridociklitisi...). Vsekakor se strinjam z vami glede občasnih RTG kontrol zobovja. Lep dan še naprej!


zanima me kdaj bi lahko prišel na pregled zobovja,ker so se mi začeli lomiti zobje. hvala za odgovorSpoštovani! Prosim, da se naročite po telefonu 04/5300660 ali 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam vprašanje. Pred 13-timi leti sem si zlomila sprednji zob. Najprej mi ga je zobozdravnica dodelala, nato se mi je zopet odkrušil in mi je zobozdravnik naredil keramično prevleko. Danes sem obiskala zobozdravnico( na novo) in mi je rekla, da se zob nekoliko maje....ne prevleka ampak zob in me prestrašila, da prevleke ne bo možno narediti, in da bo potereben implantant, da je baje škoda z mostičkom uničiti še dva zoba.Kaj bolj priporočate.....da se obrnem še nekoga, glede na to, da bolečin nimam in jih nikoli nisem imela, ali da se odločim za implatant oz. za mostiček?Kateri ima daljšo življenjsko dobo in ali mostiček res vodi v nadaljne težave z zobmi? Hvala! LpSpoštovani! Na vprašanje o prognozi obstoječega zoba vam težko odgovorim brez pregleda RTG slike in ustne votline. V kolikor se odločate o nadomeščanju izgubljenega zoba je odločitev pogojena s stanjem soednjih zob in čeljustne kosti na mestu izgubljenega zoba. V kolikor so sosednji zobje nedotaknjeni in ima kost zadovoljiv obseg in gostoto vam vsekakor priporočam zobni vsadek. Če tem pogojem ni zadoščeno se odločitev nagiba na stran klasičnega mostička, pri katerem pa posegamo v integriteto sosedov z brušenjem zobne mase. Odočitev bi lahko podal po pregledu RTG slike. Lep dan še naprej! Lep dan še naprej!